bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Jabloňové lásky

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Jabloňové lásky

LUCIA VRÁBLICOVÁ číta z knihy JABLOŇOVÉ LÁSKY:
/p>

Šesť generácií žien, šesť historických období, šesť starých odrôd jabloní.
Tridsiatnička Simona stratila všetko, čo bolo pre ňu dôležité: nečakane jej zomrela matka, vzápätí prišla o prácu a opustil ju dlhoročný milenec. Chtiac-nechtiac zbalila svoj mestský život do kufra a presťahovala sa na vidiek, do starého penziónu uprostred jabloňového sadu, v ktorom vyrastala ona, jej matka, stará mama a rad prababičiek.
Denníky týchto žien, siahajúce viac než storočie dozadu, jej pomôžu pochopiť samu seba a objaviť svoje korene pevne vrastené do úrodnej pôdy.
Podarí sa Simone vykročiť z tieňa svojej jablone? Nájde lásku, otca pre dieťa, čo sa už čoskoro vypýta na svet, a zmysluplnú prácu?
Zuzana Široká o svojom najnovšom románe hovorí, že je doň votkaný genetický kód slovenských žien. Vraj sú ako jablone – pevne zakorené v rodinných sadoch, silné a neochvejné, aby dokázali poskytnúť oporu každému, kto ich potrebuje, pritom však jemné a nežné ako lupene kvetov, a aj trochu zvodné, šťavnato-sladké ako zrelé plody.
A presne taký je aj tento pôvabne napísaný príbeh – horkosladký a dojímavý, plný drám a smútku, ale i nádejí na novú jar. Nech už sa v okolitom svete robí čokoľvek, kým kvitnú a rodia jablone, majú ženy nádej. A kde je nádej, tam vzíde aj láska.

Detaily o knihe

Názov: Jabloňové lásky

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Jablonove lásky (Ingrid Dankova, 18.2.2019) Odpovedať

Úžasné napísana kniha, pohodova niekedy aj napínavá. Toľko osudov pekne poprepajanych takže som sa v nich vôbec nestrácala. Naozaj super čítanie.

Jabloňové lásky (Jarmila Onderová, 14.11.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z NAJ knih, ktoré som v poslednej doba čítala. Jedna z tých, ktoré by som prečítala znova :)

super (Jana Lascsáková, 26.2.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi citlivo opísaný život niekoľkých generácií , život žien nie vždy práve najľahší. Príbeh ma úplne pohltil, prežívala som radosti i starosti hrdiniek o to viac, že okolie, kde sa dej odohráva mi je blízke. A pri čítaní som zjedla veeeľa jabĺčok /mám ich veľmi rada/. Pre mňa bola kniha ozaj zážitok.

milo prekvapila (Sue, 21.2.2017) Odpovedať

príjemné čítanie
Zo začiatku som bola skeptická, pretože sa tam objavila scéna, ktorá úplne unikala realite, no potom mi autorka ponúkla naozaj unikátny viac generačný príbeh, kde každá postava mala svoj vlastný príbeh, ktorý celkovo dopĺňa ten, ktorý autorka napísala. Postavy mi boli veľmi sympatické a oceňujem ich rôznorodosť. Úprimne som si pri niektorých pasážach poplakala, smiala som sa, hromžila. Búrila sa vo mne všetka škála emócií a presne to od skvelej knihy očakávam. Skláňam sa pred autorkou.

Naozaj výnimočná kniha. (Danka, 9.2.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nevšedná sága o silných, životom skúšaných ženách žijúcich v zvláštnej symbióze s jabloňami. Originálne spracovanie, realisticky vykreslený spôsob života v jednotlivých historických obdobiach, duši lahodiaci štýl, krásna obálka - klobúk dole, palec hore!!!

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Andreas sa celkom ponoril do práce. Ostrou, čistou britvou došikma zrezal spodok vrúbľov a opatrne ich vložil do protijazýčkov plánky. Zaštepené miesto obviazal lykom a potrel blatom zmiešaným so smolou. Občas zdvihol oči od sústredenej práce a láskavo sa na Terezu usmial. Bol rád, že má zamestnané ruky, ináč by istotne neodolal pokušeniu dotýkať sa jej, bruškami prstov ťukať na zrniečka pieh rozsypaných po jej tvári a chrbtoch rúk. Tereza po očku pozorovala, ako sa napína látka košele na jeho širokom, svalnatom chrbte, ako šikovne a neuveriteľne jemne hybkými prstami rozpriada chumáč lyka. Predstavovala si, ako sa jej tie prsty zabárajú do vlasov, ako rozpletajú hrubý gaštanový vrkoč.
„Hotovo,“ vyhlásil Andreas a odstúpil od stromu, z ktorého z ničoho nič vyrástli nové tenké konáriky v svetlejšom odtieni hnedej.
„Je krásny,“ zašepkala Tereza. „Strom je najkrajší dar.“
„Je,“ pritakal Andreas a pohladil jej vlasy. „Môžem?“
„Môžeš,“ prikývla Tereza a pritúlila sa k jeho hrudi. Jarné slniečko posledný raz zažmurkalo a pregúľalo sa na druhý koniec hory. Razom sa ochladilo.
„Poď,“ Andreas ju chytil za ruku a spolu prebehli do jedného z opustených domčekov pri papierni.
Tereza vedela, že sa to stane. Tešila sa na to, dúfala, že Andreas si to predsa len rozmyslí a do tej Ameriky neodíde.
Pravdaže odišiel, nemal iné východisko.
Okrem jablone jej zanechal ešte niečo, Kláru.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x