bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ready Player One

Vydavateľ: Knižní klub (EUROMEDIA GROUP, a.s.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Počet strán:432
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:57

Lepšia cena: 18,43 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 18,87 € (vrátane DPH)
Bežná cena:21,94 €
Ušetríte: 3,07 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,29 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ready Player One

Strhující dobrodružný thriller z blízké budoucnosti, světa virtuální reality a počítačových her.
Bestseller New York Times je celosvětový mezigenerační čtenářský hit. Vychází ve více než třiceti zemích, v USA prodáno přes milion výtisků. Filmovou adaptaci připravuje režisér Steven Spielberg.
Svět v roce 2045 se ocitá v hluboké krizi – jedinou záchranou před bezútěšnou skutečností se pro miliony lidí stalo OASIS, bezplatná onlineová videohra přístupná prakticky každému – každý si zde může vytvořit novou identitu a vést virtuální život, často na hony vzdálený tomu opravdovému: studovat, cestovat, mít přátele, zamilovat se... A nalézt velikonoční vejce, poklad, který tam někde před svou smrtí zanechal James Halliday, výstřední tvůrce OASIS, společně s miliardovým dědictvím. Léta se o nalezení tří klíčů ke třem branám, jež vedou k pokladu, marně pokoušejí miliony Hallidayových obdivovatelů. Léta se to nedaří ani Wadu Wattsovi, který má těsně před maturitou, přežívá u tety v karavanu a honba za pokladem se stala jediným smyslem jeho existence. Avšak poté co se mu podaří rozluštit první nápovědu, nabere jeho život divoké obrátky…

Detaily o knihe

Názov: Ready Player One

Objednávací kód NA377372

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelá kniha (Lucia, 17.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dej sa odohráva v roku 2045 v dystopickej budúcnosti, ktorá však momentálne až príliš pripomína našu prítomnosť: svet sužujú klimatické zmeny, energetická kríza, chudoba, vojny a nové smrtiace vírusy, a tak ľudia žijú svoj život vo virtuálnej realite zvanej OASIS. Keď jej tvorca James Halliday pred pár rokmi zomrel, odkázal celý svoj majetok tomu, kto ako prvý nájde veľkonočné vajce ukryté v OASIS. Ide o miliardy dolárov a všetci sa pretekajú v tom, aby našli aspoň nejaké stopy, ktoré by ich k vajcu doviedli. Nehľadajú ho len obyčajní ľudia, ako náš hlavný hrdina, 18-ročný Wade Watts, ale aj korporácie, ktoré by chceli OASIS zmeniť na spoplatnené miesto len pre vyvolených. Halliday zbožňoval 80. roky a Wade tiež, a tak je celá kniha plná odkazov na kultúru tohto obdobia. Spomína sa hudba, známe filmy, seriály, komiksy a, samozrejme, staré videohry, takže ak ste vyrastali v tej dobe, určite vám bude veľa vecí známych. Ja som síce 80. roky v podstate nezažila, no napriek tomu ma kniha veľmi bavila. Aj knihy sú istým spôsobom takou virtuálnou realitou, ktorá nás do seba dokáže vtiahnuť natoľko, že zabudneme na skutočný svet. Táto kniha ma preniesla priamo do OASIS. Ready Player One je jednou z mojich najobľúbenejších kníh. Jej dej sa odohráva na nezvyčajnom mieste, má zaujímavé postavy – reálne aj ich avatary, kultúrne referencie sú na každom kroku a je v nej veľa záhad a napätia. Ak ste videli jej filmovú verziu od Stevena Spielberga, určite si prečítajte aj túto knihu, dostanete nový príbeh – vo filmovej verzii totiž dosť vecí úplne zmenili a celý svet OASIS je v knihe oveľa bohatšie opísaný. Na obálke knihy je napísané, že je to kultový bestseller všetkých geekov – a ja dopĺňam, že nie len geekov.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x