bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Rebelka

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:48

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Rebelka

Najnovší román obľúbenej autorky ponúka strhujúci príbeh lásky zo stredovekého Slovenska, odohrávajúci sa na pozadí skutočných historických udalostí. Kontesa Cecília zo Svätého Jura, ktorá narába lukom a mečom lepšie než rytieri jej otca, si vynúti účasť na turnaji pod Bielym Kameňom a tomu, kto ju porazí, prisľúbi svoju ruku. Riskuje tým vlastnú slobodu a nezávislosť, na ktorých si tak veľmi zakladá. Temešvárskeho župana Štefana z Rozhanoviec krásna a odvážna dievčina očarí natoľko, že sa ju podujme zachrániť pred manželstvom s mužom, ktorému ide len o jej veno. V čase blížiacej sa vojny s Osmanmi vôbec nepomýšľal na ženbu, no česť mu nedovolí, aby Cecíliu nechal napospas osudu...

Detaily o knihe

Názov: Rebelka

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Perfektná (Lucia Uhliariková, 30.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po Čiernej vdove som sa na Rebelku priam vrhla s veľkými očakávaniami. A veru že sa naplnili. Knihu som prelúskala za dva dni a bola proste úžasná. Postava nespútanej, silnej a odhodlanej Cecílie mi učarovala, mám proste rada rebelujúce hrdinky. Ale ani Štefan za ňou v ničom nezaostával. Aj samotný príbeh bol úchvatný. Konečne kniha ktorá ma donútila naštudovať si niečo z našej histórie a zemepisu, aby som si vôbec vedela predstaviť, na ktorých historický miestach a územiach sa dej odohráva. Vždy som si myslela že historické romány sú skôr pre staršie ženy, dámy. Mladým babám nemajú čo povedať. Avšak Rebelka túto moju mylnú predstavu dokonale zbúrala. Bez problémov ju posuniem mojej mame, starkej ale aj mladšej sestre. A každá si v nej nájde to svoje.

Rebelka (Erika, 22.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem knihy od Janky Pronskej, každá jedna je opisom krásneho príbehu, ktorý sa stal na našom krásnom Slovensku. Všetky tie hrady a zámky opisované v každom príbehu ožívajú. Rebelka sa mi páčila aj hlavne preto, lebo je tam história aj nášho mesta Pezinok. O to ma viac zaujala a odporúčam, nie len túto knihu, ale všetky knihy od Janky Pronskej. :)

Jana Pronská - Rebelka (Zdenka, 18.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi pekne napísané. Zaujímavé čitanie na oddych

rebelka (Kristína Vysocká, 6.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najlepšia slovenská autorka historických romantických románov. Prečítala som už veľa kníh s týmto motívom ale od tejto autorky ma zatiaľ nič nesklamalo. Táto kniha ma taktiež nesklamala. Bola plná napätia až do konca. Mala všetko čo má dobra kniha spĺňať. Príbeh, zápletku, napätie a vyvrcholenie. Veľmi sa mi páčila.

rebelka (Jarmila Knausová, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihy od tejto autorky sú jednoducho strelou do čierneho, prečítané na jeden nádych. Zaručená kvalita a pritom sa niečo dozvieme aj z histórie Slovenska, či Uhorska, prelína sa tu skutočnosť z fikciou

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x