bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Konaj úspešne, mysli úspešne

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:59

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Konaj úspešne, mysli úspešne

Konaj úspešne, mysli úspešne
Objavte svoj dar a vydajte sa za úspešným životom
Steve Harvey
Autor New York Times bestselleru Konaj ako dáma, mysli ako muž
Každý človek sa rodí s darom – môže to byť schopnosť riešiť problémy, komunikovať s ľuďmi alebo vlastnoručne vytvoriť niečo krásne – tento dar vám nikdy nikto nevezme. Musíte sa ho pevne chopiť, zveľadiť ho a správne s ním naložiť, používať ho v práci, v manželstve, v spoločenstve, v každej životnej situácii. Vďaka Stevovým jednoduchým radám a praktickým, no inovatívnym zásadám je Konaj úspešne, mysli úspešne vašou mapou na ceste k objaveniu vlastného daru, jeho šľachteniu a k následnej premene vášho života.
Objaviť úspech a vytvoriť posolstvo nie je jednoduché. Chce to čas a odvahu. Vďaka tomuto jednoduchému návodu, Stevovmu srdečnému humoru a neobyčajným skúsenostiam dokážete aj vy použiť svoj dar na vytvorenie takého života, aký ste vždy chceli. Kniha Konaj úspešne, mysli úspešne vás bude inšpirovať. Bude vás motivovať. Zmení vám život.
Steve Harvey nebol vždy ten rezký moderátor a medzinárodne uznávaný zabávač, ako ho dnes poznáme a milujeme. Roky mu trvalo spoznať svoj dar – jedinečný talent rozosmievať a počúvať ľudí – a ani potom sa nezbavil problémov, istý čas bol dokonca bezdomovcom a žil v aute. Napriek tomu nestratil svoje ciele z dohľadu a vďaka daru a vytrvalosti dosiahol nepredstaviteľný úspech. V knihe Konaj úspešne, mysli úspešne podáva tento dar ďalej, aby vám pomohol uskutočniť vaše sny a vytvoriť vlastné posolstvo.
---------------
STEVE HARVEY je autorom New York Times bestsellerov Konaj ako dáma, mysli ako muž a Nalejme si čistého vína (Straight Talk, No Chaser). V polovici osemdesiatych rokov začal pôsobiť ako sólový komik. V roku 1997 absolvoval s Cedricom Kylesom „Zabávačom“, D. L. Hughleyim a Berniem Macom turné s názvom Králi komédie. Ich vystúpenie sa neskôr stalo námetom na celovečerný film Spika Leeho s názvom V kráľovstve komikov. V súčasnosti Steve Harvey moderuje vlastnú každodennú diskusnú reláciu, ako aj zábavnú reláciu Päť proti piatim. Okrem toho v rádiách celej Ameriky vysielajú jeho Rannú šou Steva Harveyho. Je držiteľom ocenenia Emmy a zakladateľom Nadácie Steva a Marjorie Harveyovcov.
www.steveharvey.com
www.actlikeasuccess.com

Steve Harvey je podľa časopisu Reader’s Digest jedným zo sto najdôveryhodnejších ľudí v Amerike.
Táto kniha je pre vás, ak:
• sa vám každé ráno nechce vstávať a ísť do práce,
• každý deň iba vysedávate a ste na smrť unudení,
• máte čas spraviť všetko, čo od vás chcú ostatní,
• máte každý týždeň čas na všetky vysielané televízne programy a neunikne vám ani jeden diel,
• máte dostatok spánku,
• ste v živote už zožali úspech a neviete čo ďalej.

Detaily o knihe

Názov: Konaj úspešne, mysli úspešne

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť mínus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Konaj
úspešne,
mysli
úspešne

OBJAVTE SVOJ DAR
A VYDAJTE SA ZA ÚSPEŠNÝM ŽIVOTOM

STEVE HARVEY
s Jeffrym Johnsonom

Venujem milovanej matke Eloise Vere Harveyovej,
ktorá štyridsať rokov oddane učila v nedeľnej škole. Obšťastnila mi srdce i dušu darom viery. Práve viera
sa stala základným kameňom celej mojej existencie a všetkého, čo som prekonal a čím som sa stal.
Neuveriteľne ju za to ľúbim a každý deň mi čoraz viac chýba.

Venujem otcovi, ktorý ma mal naučiť, ako byť mužom, a podarilo sa mu to. Obdaril ma nezlomnou pracovnou morálkou. Vďačím mu za celú svoju kariéru.
Ďakujem, otec.

Venujem manželke Marjorie, ktorá dovolila rozkvitnúť všetkému, čo do mňa rodičia zasiali. Je mojou inšpiráciou a motiváciou. Životnou láskou. Je dôvodom, prečo som,
kým som. Zlato, milujem ťa!

ÚVOD

Váš dar volá…
Ste pripravení odpovedať?

Sedel som v súkromnom lietadle s Cedricom „Zabávačom“. Leteli sme zo Šou Steva Harveyho do mesta, kde sme mali pôsobiť ako králi komédie – vtedy sme tam patrili iba ja, Bernie Mac a Ced. V priestore pre pasažierov všetci spali. Keď som sa pozrel von oknom, videl som ligotavé svetlá mesta pod nami. Zrazu sa mi po lícach rozkotúľali slzy.
Až dovtedy som si vôbec neuvedomil, čo som v živote dokázal, aké požehnanie a úspech som dosiahol. Nemohol som tomu uveriť. Sedel som v lietadle G3, ktoré poslali organizátori turné. Pomyslel som si: ,Pozri sa, kam si sa v živote dostal.‘ V mladosti mi tvrdili, že to nikam nedotiahnem. No predral som sa hroznou čistiarňou kobercov, ponúkal som poistenie – čo ma vôbec nebavilo, precestoval som týždne bez jediného vystúpenia, dal som výpoveď v práci, ocitol som sa na ulici a rozviedol som sa. Uvedomil som si, čo všetko som musel preskákať.
Odrazu ma premohla radosť z vlastného úspechu a slzy sa už nedali zastaviť. Pochopil som, že sa mi plnia sny. Chcel som sa stať jedným z najväčších zabávačov v Štátoch a presne to sa aj dialo. Ohlasované turné nám dalo titul – králi komédie – a my sme prišli a obhájili ho. Pripravili sme humorné vystúpenie, ktoré zárobkom prekonalo všetky ostatné. Celé turné vynieslo päťdesiatosem miliónov do­lárov! Sny sa mi plnili rovno pred očami. Tam, v tom lietadle som sa prvýkrát cítil úspešne – bol som šťastný, spokojný a dokonale som splynul s Božím plánom.
Úspech pre mňa nie je o aute, dome, obleku alebo spôsobe cestovania. Časť úspechu je spojená s peniazmi, ktoré zarábam, a so všetkým, čo môžem urobiť pre rodinu alebo pre seba. No každý, kto ma pozná, vám povie, že peniaze sú zanedbateľnou súčasťou môjho úspechu. Úspech tkvie vo vysnívanom manželstve so ženou, ktorá mi pomáha byť najlepším, ako sa dá. Úspech tkvie v láske k mojim deťom a v možnosti spolupracovať s nimi pri výstavbe a rozvoji biznisu. Úspech tkvie v každodennej úmornej práci, ktorú mám aj tak rád.
Vaša definícia úspechu je možno trochu iná, ale v podstate túžime po tom istom – po pokoji duše, milujúcich priateľoch a rodine, po zdraví a istom stupni finančného zabezpečenia. Nech už pre vás úspech znamená čokoľvek, táto kniha zmení váš život a otočí vás správnym smerom, aby ste ho dosiahli.
Svojimi ťažko zarobenými peniazmi ste si práve kúpili Konaj úspešne, mysli úspešne. Dávate tým najavo, že svoj život beriete vážne, chcete ho posunúť na vyššiu úroveň a dosiahnuť všetko, čo vám svet ponúka. Táto kniha vás určite nesklame, naopak, pomôže vám dostať sa tam. Počas písania som myslel na množstvo ľudí – univerzitných študentov, čerstvých absolventov, ktorí sa usilujú nájsť si svoje miesto v pracovnom svete, na dôchodcov hľadajúcich nové možnosti a ľudí na vrchole, čo sa tam chcú aj udržať. Je pre vás, ak len začínate alebo ste sa rozhodli prestať bojovať s dosiaľ neprekonanými prekážkami, alebo sa na vrchol už štveráte, avšak neviete nájsť potrebnú motiváciu na ďalšie pokračovanie. Je pre tých z vás, čo padli. Je aj pre tých, ktorí už kus cesty prešli a zistili, že svet ponúka oveľa viac.
Moja prvá kniha Konaj ako dáma, mysli ako muž pomohla miliónom žien prehodnotiť ich vzťahy a spolo­čenský život. Konaj úspešne, mysli úspešne vám pomôže premyslieť si životné ciele a vytvoriť spôsoby na ich dosiahnutie. Čitateľmi prvej knihy boli najmä ženy. Konaj úspešne, mysli úspešne má pomôcť komukoľvek – mužom a ženám, mladým i starým, novým pracovným silám aj čerstvým dôchodcom. Kniha je obohatená o zaujímavé materiály, ktoré vám majú pomôcť, nech už ste kdekoľvek na ceste.
Konaj úspešne, mysli úspešne vám dá najavo, že iba existovať je málo. Život je oveľa viac, než len pretĺkať sa nezáživnou prácou, zarobiť si na zlaté hodinky a zinkasovať od minimálnych 401 až do 401 000 dolárov mesačne. Váš život musí byť niečo viac, ako iba čakanie na pravú chvíľu. Váš život musí byť niečo viac ako pozorovanie úspechu ľudí navôkol. Slová v tejto knihe vás budú motivovať, aby ste zo života vyťažili čo najviac vďaka niečomu, čo už dávno máte – svojmu daru.
Mojím darom je rozosmievať ľudí. Aj vy máte výnimočný dar. Náš Stvoriteľ dal vo svojej nekonečnej múdros­ti každej jednej duši dar. Váš dar môže byť výnimočný, alebo podobný daru niekoho iného, no vedzte, že váš dar je váš.
Keď využívame svoj dar, vesmír nás z vďaky obdarúva obrovskou hojnosťou – od nekonečných možností až po zdravie a finančné zabezpečenie. Ak nezasejete do pôdy vesmíru, zbadáte, že váš život sa postupne zhorší a vyschne. Ale keď do vesmíru zasadíte svoj čas, oddanosť a záväzky voči iným, svet vám ponúkne nekonečné množstvo možností a vy rozkvitnete do nového života. Prijatím svojho daru do života a delením sa oň s inými ľuďmi vám prinesie radosť, vášeň a novú energiu, aby ste život mohli žiť naplno. Táto kniha vám ukáže, ako do svojho života prinesiete svoj dar.
Kniha zároveň odhalí, ako môžete svoj dar využiť v iných dôležitých oblastiach života, napríklad pri vytváraní lepšieho pracovného vzťahu so šéfom, pri pomáhaní v komunite či pri posilnení rodinných vzťahov. Konaj úspešne, mysli úspešne vás prinúti premýšľať o zlepšení života novými spôsobmi.
Úspech, ktorý si teraz užívam, neprišiel len tak, cez noc. Musel som sa naučiť byť úspešný a život, čo vediem teraz, je naozaj splneným snom. Konaj úspešne, mysli úspešne je kniha plná mojich poznatkov z cesty za sebarealizáciou. Chcem sa o ne podeliť, aby ste aj vy vo svojom živote uskutočnili všetky vaše sny.

AKO Z KNIHY VYŤAŽIŤ ČO NAJVIAC

V prvej časti knihy Konaj úspešne, mysli úspešne sa budeme zaoberať tým, kde sa práve teraz nachádzate. Smrteľne vážne sa pozhovárame o prekonaní strachu, rúcaní zábran a otvorení vášho života.
V druhej časti vám pomôžem odhaliť váš dar. Keď už svoj dar rozpoznáte, ponúknem vám zopár rád, aby ste ho použili v správnej činnosti, ktorá vám zmení život. Musíte robiť, čo milujete. Keď túto možnosť využijete, spozorujete vo svojom živote obrovské zmeny. Prvá zmena sa odohrá vo vás. Začnete vyžarovať vlnenie, ktoré k vám ako magnet pritiahne iných ľudí mysliacich na úspech, ľudí s podobnou motiváciou a ambíciami, aké máte vy. Dostanete sa do ríše úspešného myslenia. Poviem vám o nástenke vízií, ktorá vám vždy pripomenie cestu za veľkolepejším životom, takže sa na nej nestratíte.
Po spojení daru s prostriedkom budete musieť zaostriť na profesionálne vystupovanie, aby vám váš dar priniesol čo najlepšie ovocie.
Tretia časť odhalí spôsoby, ako dar urobiť hodnotnejším. Tieto kapitoly ponúkajú cenné informácie a pomôcky na využívanie a zvýraznenie vašich schopností. Nachádzajú sa v nich rady na vytvorenie vhodných cieľov a ich vzťahu k ich uskutočneniu. Sú to praktické rady, ktoré môžete zahrnúť do svojho života okamžite. Naučiť sa zaobchádzať s darom vám prevratne nezdokonalí život, no dá mu to zmysel a význam.
Pripomeniem vám, že úprimné zhodnotenie vlastného výkonu je dôležitým kľúčom k úspechu. V tejto časti sa porozprávame aj o hodnote času. Poviem vám o potrebe hovoriť „nie“ a o dožadovaní sa toho, čo chcete. Naučíme sa ubrániť pochybnostiam o vlastných schopnostiach. Vyjad­rím sa aj k myšlienke „Nie každý, kto s vami príde, s vami môže aj pokračovať“.
Kniha Konaj úspešne, mysli úspešne sa končí inšpiratívne a nabáda vás podeliť sa o svoje bohatstvo. Táto časť sa zaoberá troma dôležitými témami: oslobodením sa od neprajníkov, spôsobmi na dosiahnutie vyváženého života a žehnaním iným vďaka vášmu daru.
Konaj úspešne, mysli úspešne tu nie je na to, aby ste ju prečítali a odložili. Vďaka úspešným činom vás zapojí do deja. Hovorím o častiach, kde vás vyzvem, aby ste napísali svoje pripomienky, nároky a predstavy o živote. Keď ich začnete uskutočňovať, budú slúžiť ako plán úspechu. Prevezmite zodpovednosť za svoje skutky a odhaľte svoj dar a talent.
Ak máte problém ostať motivovaní a využívať všetky prostriedky na ceste za úspechom, vytvorte tím. Mali by ste spolu čítať knihu, deliť sa o poznámky a vyhodnocovať ciele. Dodá vám to podporu, ktorú potrebujete na dosiahnutie ďalšieho úspechu.
Taktiež som vytvoril online komunitu ľudí rovnako oddaných knihe Konaj úspešne, mysli úspešne, ako ste vy. Nachádza sa na stránke www.actlikeasuccess.com. Môžete sa tam spojiť s ľuďmi z celého sveta. Tiež sa snažia zdokonaliť svoj život. Na stránke sa dá vytvoriť vlastný plán úspe­chu. Ponúka priestor, kde môžete sledovať zmeny myslenia a sprá­vania, dostávať motivačné správy od najlepších ľudí na svete a dokonca tam môžete zanechať vlastné svedectvá o svojom vzostupe.
Ak ste registrovaní na Twitteri alebo Instagrame, môžete mi poslať správu alebo video na meno @ActLikeASuccess, použite označenie #IAmSuccess.
Veľa motivačných kníh tvrdí, že na dosiahnutie úspechu potrebujete niečo, čo ešte nemáte. Podľa mňa však na dosiahnutie úspechu nepotrebujete absolvovať kurzy, vedieť hovoriť ďalším jazykom, zoznámiť sa s novými ľuďmi ani minúť peniaze, ktoré nemáte. Na dosiahnutie skutočného úspechu musíte začať so svojím darom. Viete, prečo je to tak dobre? Lebo ho už máte! Viem, niektorí z vás ešte svoj dar nepoznajú. Iní možno majú o svojom dare akú-takú predstavu, ale nevedia ho oceniť, zdokonaliť a spojiť so správnym prostriedkom, ktor

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x