bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Potkan

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Marek Wolf
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:376
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:54

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Potkan

Mal som veľké sny o šťastí a o láske. Rozpadli sa mi ako domček z karát. Chcel som byť vzorný manžel a dobrý otec. Namiesto toho som skončil ako vrah. Moja rodina si myslí, že som si zabil ženu aj švagra. Prečo nestačí, keď poviem, že som nevinný?

Pod Bratislavou sa rozpína sieť potrubí. Vedú z každej domácnosti, stretávajú sa a spájajú do tunelov, kde sa zlieva špina a smrad rozkladu. Práve na mieste, ktoré v každom vzbudzuje hnus, sa odohrala brutálna vražda, maskovaná ako útok potkanov. Vyšetrovanie sa začína v kanalizácii pod mestom, no kľukatou cestou cez minulosť aj nadchádzajúce prezidentské voľby nás zavedie priamo za väzňom v Leopoldove.

Hlavný vyšetrovateľ prípadu Marek Wolf, samotár a neprístupný chlap, sprevádzaný len verným psom Fenrirom, sa nedávno vrátil domov z Kanady. On jediný verí, že za mrežami sedí nesprávny muž. Ale medzi novými kolegami nemá nikoho na svojej strane.

Dostupné verzie titulu

Potkan Elektronická kniha

Výhodná ponuka

Detaily o knihe

Názov: Potkan

Objednávací kód NA202962

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Výborná (Klaudia Čechová, 8.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prológ napísaný výborne, ihneď vás vtiahne do diania a verte mi že naozaj chcete zistiť viac ! Marek Wolf vyšetrovateľ to naozaj nemá ľahké, obsadzuje totiž miesto krajského vyšetrovateľa i keď len pred chvíľou priletel z Kanady. Zo začiatku to nebude mať vôbec ľahké pretože kolektív ho neprijal najšťastnejšie veď akoby aj mohol keď príde niekto ´´zvonka´´ a hneď dostane taký flek. Týpek mi naozaj sadol, húževnatý, nenechal sa len tak odradiť i keď mu v práci hádzali polená pod nohy. Petra Siváková, sympatická žena ktorá to tiež nemá jednoduché lebo jej prácu nikto nevie oceniť a pritom má čo povedať! Lupták ktorý si fandil na post krajského riaditeľa, no chýbalo mu pevné slovo a istota v rozhodovaní. Telo na ktorom si pochutnávajú potkany hodené v kanalizácií - prvý prípad s ktorým sa budú musieť popasovať. Aby to však nebolo také jednoduché zistí sa že obeť pracovala pre ľudí z vyšších miest (kandidáti na prezidenta) - zistiť o nich informácie si bude teda vyžadovať veľa sily, odvahy a trpezlivosti. Podarí sa Marekovi uspieť vo svojom prvom prípade a dokáže si získať rešpekt u svojich kolegov a podriadených? Príbeh je naozaj veľmi dobre spracovaný, vidíme tu aj pohľad do minulosti Mareka - ako žil v Kanade, ako sa dostal k svojmu 4-nohému priateľovi Fenrir-mu (dosť to pomôže čitateľovi vytvoriť si k Marekovi hlbší vzťah). Do príbehu je vložený prípad z minulosti - s týmto prípadom to má viac spoločné akoby sa na prvý pohľad mohlo zdať. Podarí sa Marekovi dostať vraha ktorý má na svedomí túto ohavnú vraždu? A kto za tým všetkým stojí? Všetko sa dočítate v tejto fakt dobrej knihe!

Lepšie než prvotina Dominika Dána ... (TheMaroS, 5.11.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
... ale nedobehne ho. Na šťastie. Kozmon je totiž iný. Dialógy nie sú tak vybrúsené, dej je menej uveriteľný, nesie sa v hollywoodsko-bollywoodskom štýle (asi sa zameriava na "konzumnejšieho" čitateľa) a aj preto je napriek snahe o zamotávanie a skoky do minulosti relatívne ľahko predvídateľný. Ale je to veľmi dobre čitateľný titul a rozbiehajúca sa séria detektívok s Marekom Wolfom má budúcnosť. Odporúčam

čerstvý vietor (Monika, 5.11.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Na Potkanovi sa mi páčilo, že sa začal s prísľubom čerstvého vetra: do rokmi zohraného tímu prichádza ako hlavný vyšetrovateľ nová postava – kapitán Marek Wolf. Samotný príbeh je celkom predvídateľný (pre mňa určite v porovnaní s „high class“ detektívkami), až si pomyslíte, že by ste to mohli ísť vyšetrovať aj vy a boli by ste plnohodnotným členom tímu. Užila som si ale samotný nápad, postupné rozuzľovanie zápletky a celkový príbeh najmä kvôli priebehu vyšetrovania. To je zaujímavé najmä vzťahmi vo vyšetrovacom tíme tvorenom Marekom, Karolom a dvomi kolegyňami. Bratislavské, resp. slovenské reálie taktiež potešia, rovnako ako retrospektívne skoky do minulosti. Knihu určite odporúčam každému, kto má rád dobrú detektívku a chce si prečítať niečo iné ako namakané zahraničné bestsellery. Poslednú hviezdu si pošetrím na pokračovania :).

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Otvorila som mu, pozvala som ho dovnútra. Poznala som ho a v tej chvíli som vôbec netušila, čo mi od neho hrozí. Posadil ma na gauč a oznámil mi, že som v nebezpečenstve. Ubezpečil ma, že ma ochráni a postará sa o mňa. Potom urobil presný opak. Nečakala som to, keď ma chytil pod krk. Než som stihla vykríknuť, pevne zatlačil palcami na môj hrtan. Pocítila som bolesť, ktorá však nebola porovnateľná s panikou ovládajúcou moje telo. Nemohla som sa nadýchnuť, nech som sa o to akokoľvek zúfalo snažila. Pokúšala som sa vymaniť z jeho zovretia, metala som sa a udierala som ho do tváre. Držal ma však pevne. Nepovolil a mňa rýchlo opúšťali sily.
Keď moje telo vzdalo boj o prežitie, uprela som pohľad do jeho očí. Šla z nich hrôza a zároveň som z nich vycítila jeho vlastný strach. Nepoddal sa mu a svoj čin dokončil. Vzápätí na neho civeli moje dve prázdne oči bez života. Obraz, ktorý si uchová v hlave do konca svojich dní.

Táto kniha je súčasťou kompletu s týmito dielmi:

Kúpou kompletu ušetríte 3,37 €.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x