bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Muž, ktorý hľadal svoj tieň

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Millennium (5.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Muž, ktorý hľadal svoj tieň

Kniha vychádza 7. septembra 2017.

ALFRÉD SWAN číta z knihy MUŽ, KTORÝ HĽADAL SVOJ TIEŇ:

V piatej časti série Millennium s názvom Muž, ktorý hľadal svoj tieň ponúka David Lagercrantz čitateľom napínavý príbeh o zneužívaní štátnej moci, o problematike rodinnej cti, mafiánskej brutalite, ale aj o tieňoch minulosti, ktorých sa Lisbeth Salanderová nedokáže dodnes zbaviť.

Lisbeth si odpykáva krátky trest v ženskej väznici Flodberga a za každú cenu sa snaží vyhýbať konfliktom s ostatnými väzenkyňami. Netrvá však dlho a Benito, neformálna vodkyňa medzi ženami, ju brutálne napadne. Zastala sa totiž mladej Bangladéšanky, ktorú Benito dlhodobo šikanuje vo vedľajšej cele.
Vo väznici Lisbeth zakrátko navštívi jej starnúci poručník Holger Palmgren. Tvrdí, že sa mu podarilo získať dokumenty, ktoré vrhajú nové svetlo na obdobie, keď ju ako dieťa zneužívali. Lisbeth požiada svojho známeho, priateľa a novinára Mikaela Blomkvista, aby jej pomohol s pátraním po dávno zabudnutej pravde. Stopa ich privedie k Leovi Mannheimerovi, spoluvlastníkovi fondu Alfreda Ögrena, s ktorým má Lisbeth spoločného viac, ako by sa na prvý pohľad zdalo.

Zo švédskeho originálu preložil Jozef Zelizňák.

Dostupné verzie titulu

Muž, ktorý hľadal svoj tieň Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Muž, ktorý hľadal svoj tieň

Originálny názov: Mannen som sokte sin skugga

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Coververzia (Monika, 30.10.2017) Odpovedať

príjemné čítanie
Lagercrantz znova vytvoril príbeh, ktorý obsahuje všetko, čo predchádzajúce. „Zlý“ systém, nespravodlivosť, nešťastné životy i násilie. Vyberá si témy, ktoré aktuálne rezonujú svetom – imigranti, islam či finančné trhy. Po prečítaní „štvorky“ som si zbožne priala ďalšie pokračovanie. Nadchlo ma, že môžem opäť čítať o Mikaelovi a Lisbeth – síce z pera „cudzieho človeka“, ale predsa. Po prečítaní „päťky“ som už trochu na pochybách. Som si istá, že Larsson by dokázal ďalšie časti posunúť na ďalšiu úroveň. Lagercrantz už vytvára len coververzie veľkého hitu a vidno to všade – pri témach, postavách, dialógoch i celkovej pointe diela. Znamená to, že je to zlá kniha? Nie. Stále platí spomienkový optimizmus a ak sa tešíte, že sa stretnete s obľúbenými postavami a prečítate si o ich ďalšom dobrodružstve, prídete si na svoje. Pozor len ak ste zarytí fanúšikovia osobitého Larssonovho štýlu – ten v knihe nájdete len v podobe niekoľko ráz vylúhovaného vrecka čaju.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Každý piatok popoludní Mikael Blomkvist navštevoval Lisbeth Salanderovú vo väznici. Tešil sa na to najmä teraz, keď sa zmieril so situáciou a prestal zúriť. Chvíľu to trvalo.
Šalel, keď Lisbeth odsúdili. Bránil ju, ako vedel. Bojoval za ňu v televízii aj v novinách. Až keď pochopil, že Lisbeth je voči rozsudku ľahostajná, začal ho väčšmi vnímať jej očami. Pre ňu to bol bagateľ. Ak jej umožnia ďalej sa venovať kvantovej fyzike a fyzickému tréningu, môže sedieť vo väzení rovnako dobre ako kdekoľvek inde. Možno dokonca pokladala pobyt za mrežami za novú skúsenosť a školu života. Aj v tom bola zvláštna. Brala život, ako prichádzal, a často sa mu smiala, keď si o ňu robil starosti. Aj keď ju prevážali do Flodbergy.
Mikael nemal rád Flodbergu. Nikto to tam nemal rád. Bola to jediná ženská väznica v krajine s najvyšším stupňom ochrany.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x