bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Grey (v slovenskom jazyku)

Vydavateľ: XYZ (XYZ)
Séria:Fifty Shades (SK) (4.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:57

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,20 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Grey (v slovenskom jazyku)

Prostredníctvom jeho vlastných slov, myšlienok, úvah a snov ponúka E L James iný pohľad na ľúbostný príbeh, ktorý uchvátil milióny čitateľov po celom svete. CHRISTIAN GREY má rád kontrolu v každej situácii. Jeho život je usporiadaný, disciplinovaný a absolútne prázdny – až do dňa, keď do jeho kancelárie vpadne pôvabne neohrabaná a éterická Anastasia Steelová. Po jej odchode sa Christian snaží zabudnúť na ňu, ale namiesto toho sa zmieta v búrke emócií, ktorým nerozumie a ani im nedokáže odolať. Zdá sa, že na rozdiel od žien, s ktorými sa stretával predtým, Ana doňho vidí – že cez masku úspešného biznismena, čo si užíva luxusný životný štýl, prenikne až do Christianovho chladného a zraneného srdca.Zaženie vzťah s Anou desivé zážitky z detstva, ktoré Christiana každú noc prenasledujú? Alebo jeho temné sexuálne túžby, tendencia ovládať druhých a zničujúca nenávisť voči sebe samému Anu odradia a zničia krehkú nádej, ktorú mu dáva?

FENOMÉN PÄŤDESIATICH ODTIEŇOV NEKONČÍ – PRICHÁDZA GREY

Najúspešnejšia knižná séria posledných rokov, romanticko-erotická trilógia Fifty Shades od E L James, sa dočkala pokračovania. Po Päťdesiatich odtieňoch sivej, Päťdesiatich odtieňoch temnoty a Päťdesiatich odtieňoch slobody získalo vydavateľstvo XYZ práva aj na vydanie knihy Grey. Fanúšikovia tohto celosvetového fenoménu si ju budú môcť prečítať už vo februári 2016. Grey opäť láme rekordy predajnosti. Počas štyroch dní od začiatku predaja sa vo Veľkej Británii predalo cez 1 milión výtlačkov a Grey sa stal historicky najrýchlejšie sa predávajúcim titulom. Možno aj vďaka tomu, že tentoraz máme po prvý raz možnosť pozrieť sa na príbeh očami samotného charizmatického Christiana Greya.

Celá séria Fifty Shades rovnako ako nový titul Grey veľmi polarizuje spoločnosť. Otvára priestor pre diskusiu o knihách všeobecne, čo je pre naše odvetvie veľmi dôležité. Je preto pre mňa cťou, že autorka i agentka sú nadšené zo spolupráce s vydavateľstvom XYZ, a zverili nám práva pre české i slovenské vydanie titulu Grey,“ uviedol Petr Tychtl, programový riaditeľ vydavateľstva XYZ.

V Anglicku vyšiel román Grey 18. júla, teda v deň, keď má literárny idol Christian Grey narodeniny, a postaral sa o patričné nadšenie a rozruch. E L James umožnila čitateľom nahliadnuť do sveta Fifty Shades znovu, tentoraz pohľadom Christiana Greya. Vďaka jeho myšlienkam, túžbam a tajným snom sa pred čitateľmi odvíja známy, ale zároveň i nový milostný príbeh, ktorý fascinoval už milióny ľudí po celom svete.

Život Christiana Greya je čistý, disciplinovaný, plne pod kontrolou, plný bohatstva a… úplne prázdny. Až do dňa, keď do jeho života vstúpi Anastasia Steel. Snaží sa na ňu zabudnúť, vytesniť ju, ale namiesto toho ho strhne búrka emócií, ktorú nedokáže pochopiť a ktorej nedokáže odolať. Pomôže mu Ana zabudnúť na hrôzy detstva, ktoré Christiana prenasledujú každú noc? Alebo ho jeho temné sexuálne túžby a snaha kontrolovať všetko vrátane tohto dievčaťa donútia zničiť krehkú nádej, ktorú mu Ana ponúka?

Päťdesiat odtieňov sivej vydalo vydavateľstvo XYZ v slovenčine v októbri 2012 a celosvetovo najúspešnejšia kniha súčasnosti sa ihneď stala knižným fenoménom i u nás. Vysoké predaje Päťdesiatich odtieňov temnoty i Päťdesiatich odtieňov slobody potom len potvrdili obrovský záujem čitateľov o celú sériu.

Detaily o knihe

Názov: Grey (v slovenskom jazyku)

Originálny názov: Grey

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

:) (Lea, 2.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Padesiat odtienov sivej z pohladu Greya sa mi celkom pacilo. Vzdy je zaujimavejsi pohlad muza. A v originali som nad niektorymi malickostami v erotickych scenach pretacala ocami ako napriklad ,,povedal moje meno a ja sa ako na povel rutim..alebo vnutorná bohyna. Tu mi nevadilo nic. :)

Pokračovanie info (Martina, 11.11.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
https://noizz.sk/news/dalsi-diel-50-shades/jmvft4l?utm_source=facebook.com&utm_medium=post&utm_campaign Autorka vo svojom instagramovom príspevku prezradila, že v USA a vo Veľkej Británii vyjde kniha Darker už 28. novembra 2017 a ostatné krajiny budú čoskoro nasledovať.

Pokračovanie (Martina, 28.4.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, bude k tomuto aj pokračovanie? Ďaľšie dva diely jeho očami?

Grey (Lea, 24.6.2016) Odpovedať

priemerná kniha
Nakoľko som prečítala všetky tri knihy 50 odtieňov sivej, nejak tak som tušila, aký bude aj pohľad Christiana Greya. Kniha je naozaj zaujímavá, ale podľa môjho názoru už to nie je až taká "pecka", ako boli predchádzajúce tri.

Christian je top :-) (Barbora Paulovičová, 14.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Odporúčam asi aj viac ako samotné odtiene :-) mne osobne sa pohľad Christiana Greya páčil viac.. :-)

Lepší Christian ako Anastasia (Simona Lehutová, 13.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Po prečítaní môžem skonštatovať, že príbeh sa mi viac páčil z jeho pohľadu. Miestami som sa nasmiala. Odporúčam.

sklamalo (Iva P., 12.6.2016) Odpovedať

neoslovila ma
Kedze som prečítala vsetky 3 diely 50 odtienov sivej, tak som si nenechala ujst ani knihu Grey. Uz po prvých stránkach som mala zmiesane pocity a musela som sa "premáhat" aby som čítala dalej. Vobec ma neoslovila a kniha stále čaká na svoje dočítanie...Z pohladu muža to nie je ono!

Postava Christiana sa mi teraz paci este viac (Lenka Sekerášová Meravá, 9.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Velmi zaujimave citat rovnaky pribeh z pohladu inej osoby. Je to rovnake a zaroven ine. Uplne ma to pohltilo. Zaujimalo by ma ci sa chysta spisovatelka napisat aj zvysne dve casti z jeho pohladu.

Znovu nesklamala! (Michaela Šárkanová, 6.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
V niektorých pasážach som sa musela zasmiať nad jeho perverznými myšlienkami a nad tým aký bol z Anny vykoľajený. Najviac ma dostal koniec knihy, kde som sa v podstate dozvedela to na čo som bola najviac zvedavá už po prečítaní prvej časti, a to ako sa Christian vyrovnával s tým že od neho Anna odišla. Úplne ma odrovnala Christianova reakcia a to aký bol z toho zničený.Aj keď som si dejom v podstate už raz prešla v predošlých knihách, tie ich slovné naťahovačky a doberanie ma neprestali baviť. Fanúšikom tohto druhu kníh určite odporúčam.

Chtiac-nechtiac porovnávanie (Lenka Dzuríková, 6.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pre čitateľov, ktorí nepoznajú trilogiu Fifty shades, prípadne aspoň jej prvú časť, bude táto kniha vzrušujúcim unikátom, zoznámením s netypickým sexuálnym životným štýlom megalománskeho boháča, ktorého zaužívaný spôsob odreagovania pre mnohých nepochopiteľne naruší úplne jednoduché, naivné, Greyovým čarom omámené dievča, ktoré však nie je hlúpe. Hoc kniha je písaná z pohľadu muža, stále je to podľa mňa kniha pre ženy. Napriek hrúbke knihy sa číta opäť ľahko a teda rýchlo, mnoho vecí objasňuje, ktoré sú v knihe z pohľadu hlavnej predstaviteľky nejasné. Napriek tomu, že autorka nepoužila rovnaké (ale podobné) dialogy kníh rovnakého deja (Fifty shades of Grej), napriek tomu že som stránky už tak nehltala ako z vyššie spomínaného diela, napriek tomu knihu pre nadšencov erotickej literatúry/románov určite odporúčam.

Neohúrilo, ale ani nesklamalo (Dominik, 19.4.2016) Odpovedať

Musím povedať, že mi Christian ako postava sadol viac než Anastasia a páčilo sa mi, že autorka rozprávanie doplnila zábleskami z Greyovej minulosti. Je ale škoda, že to bolo jediné ozvláštnenie, ktoré autorka do knihy zakomponovala. Očakával som predsa len trochu viac. Som ale presvedčený o tom, že by som mal z knihy úplne iný dojem, keby som nemal prečítané predošlé diely.
Všetky komentáre (11)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x