bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kauza Cervanová I.

Vydavateľ: Vydavateľstvo Dixit, s.r.o. (Vydavateľstvo Dixit, s.r.o.)
Séria:Kauza Cervanová (1.diel z 2)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:512
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:48

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,99 €
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,89 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kauza Cervanová I.

Kauza Cervanová je strhujúco prerozprávaný priebeh vyšetrovania vraždy študentky Ľudmily Cervanovej. Návod na čítanie je obsiahnutý v podtitule Ako vrahovia klamali verejnosť a vysmievali sa spravodlivosti. Okrem napätia podáva zdrvujúcu kritiku mediálnej manipulácie, založenej na vykresľovaní vrahov ako obetí, čím je tento takmer 40 rokov starý príbeh aktuálny aj dnes.
Autor v spolupráci so sudcom Jurajom Klimentom zhromaždil dosiaľ nepublikované dokumenty a informácie, odhaľujúce šokujúce fakty o tomto brutálnom zločine.
Bývalý dozorový prokurátor Milan Valašíksa pri čítaní rukopisu Kauzy Cervanová s veľkým prekvapením vyjadril: „Odkiaľ ste to všetko vyhrabali? V roku 1982 som na súde zastupoval obžalobu, ale to, čo sa vám podarilo odhaliť o intrigách páchateľov, sú aj pre mňa nové fakty.“

Kniha obsahuje DVD s dosiaľ nedostupnými dokumentmi z vyšetrovania, sledovania vrahov a ich spojencov, fotografiami či zvukovým záznamom výpovede jedného z vrahov Ľudmily Cervanovej.

Peter Tóth po debute Krycie meno Bežec a ďalšom bestselleri Komando 52 prichádza s treťou knižnou publikáciou Kauza Cervanová. Jej prvý diel držíte v rukách a je to čítanie, ktoré si nemôžete nechať ujsť.

Detaily o knihe

Názov: Kauza Cervanová I.

Objednávací kód NA374041

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Prípad Cervanová (Dr. Marika Máliková, 5.9.2020) Odpovedať

V čase, kedy došlo k zločinu, som ako študentka medicíny praxovala s viacerými kolegami v piešťanskej nemocnici, kde sme sa dozvedeli o delikte - o vražde kolegyne z Piešťan. Vtedy, v júli 1976 sme sa už počas našej praxe dozvedeli, že páchateľmi boli študenti pochádzajúci z Nitry.Bola som v domnení, že páchatelia boli už vtedy odsúdení. Od roku 1981 žijem v zahraničí. Ja sa po rokoch dozvedám, že páchateľom bolo umožnené žiť na slobode a doštudovať ... Tiež ma udivujú ich nízke tresty ...Prekvapuje ma,že hoci sa priznali, svoje priznanie spochybňujú ...Obviňujú predošlý systém. A práve komunistický režim sa snažil tento delikt ututlať, keďže páchatelia pochádzali z "papalášských" rodín. Som presvedčená o tom, že sa s nimi počas vyšetrovania zachádzalo ako "v rukavičkách". Na základe aktivity otca obete došlo k odsúdeniu páchateľov - po rokoch !!! Divím sa, že títo zločinci, ktorí sú už v pokročilom veku a sú starými rodičmi, nie sú schopní tento ohavný zločin oľutovať, čo zločincov zaraďuje do ešte vyššej demoralizácie delikventa.

jojo ty si ale jojo (Igor, 10.1.2018) Odpovedať

som sklamaný(á)
si teda poriadny somár, ked nerozlišuješ operatívnu agendu od vyšetrovacieho spisu. Mimochodom jeden operatívec čo tiež dával spis dohromady, prišiel na úplne iné veci a za to musel zmiznúť -. bol zastrelený veci sa nastrojili ako samovražda. Dozorujúci prokurátor dr. Voychyan zase nedovolil spopolnenie, kým nebude prevedená úplná identifikácia zvyškov mrtvoly, vydávanej za LC. atd, atd. Toth jednoducho cigáni až sa hory zelenajú a pretože nemá dôkazy, tak blufuje a osočuje, no aj tak sa usvedčuje, že je kokot a nie autor literatúry faktu. S ním aj tá koza čo mu to namečala do gebule. Mimochodom ten príslušník ZNB, čo ho zastrelili, vedel i to, kto bola tá mrtvola vydávaná za LC.

Igorko (Jo-jo, 10.1.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja ti tvoj názor neberiem ale zase netreba z tych komunistickych vysetrovatelov robit az takych kokotov len preto ze to boli komunisticke casy, ani vtedy neboli kriminalisti padnuti na hlavu, boli mozno lepsi ako su dnes lebo dnes maju k dispizicii techniky ako DNA a pod o akych vtedy ani nesnivali a napriek tomu bola v tych casoch objasnenost vrazd 99%na. Iste mi nato povies ze to boli vykonstruovane objasnenosti vsak? Takze Igorko, ak by uz ten rezim naozacj chcel umelo vytvorit akoze pachatelov vrazdy LC aby ukludnil verejnost a dokazal akych skvelych kriminalistov ma, tak si naozaj myslis ze by si nato nasli 5 prevazne VS vzdelanych inteligentnych ludi ktori s tym nemali vobec nic spolocne?..5 nevinnych ludi casovo, vypovedne zosuladit tak aby presne do seba zapadali a boli z toho prokuratrom aj sudom uznani pachatelia?..Ak by toto chceli spravit tak uz mali perfektnu moznost ked tam mali Hrma na ktoreho vsetko sedelo a nemal ziadne alibi, to by bol idealny pachatel, ale oni nasli jeho alibi a prepustili ich lebo boli fakt nevinny. Keby chceli na tento cin najst umelo vytvoreneho pachatela tak mali k dispozicii XY nasilnych sexualnych recidivistov ktori uz predtym sedeli za znasilnenie ci pedofiliu a pod a takeho mohli krasne donutit a natlacit mu do hlavy ze ano on bol pachatel vrazdy LC a nemali by s tym ziadny problem lebo by to bol jeden samotny pachatel bez alibi. Naco by si komplikovali situaciu s 5 bezuhonnymi ludmi ??? To hadam nemozes mysliet vazne. Ved si vypocuj uplne prvu audio vypoved Kocura ako to cele popisal to si fakt tak naivy ze si myslis ze ta vypoved bola pod natlakom ze take veci by presne do detilov vedel vypovedat pod natlakom? Neblazni...Ja som nikdy ani sekundu nepochyboval o vine Nitranov a po precitani tejto knihy uz duplom nebudem. Ozaj po vyjdeni objc tychto knih akoby sa pod Kocurom a spol. zlahla zem uz sa nikdy viac verejne neozvali a neprotestovali...zrejme aj oni uznali ze fakty v knihe su natolko presvedcive ze uz nema zmysel robit zo seba saskov a hrat sa pred celym statom na ubohe neviniatka..

Odpoved Jo-Jovi (Igor Paška, 13.1.2018) Odpovedať

som sklamaný(á)
Vieš, never nikomu kto sa vydáva za súceho z socializmu. Zatiaľ si ma presvedčil o tom, že chvalabohu a našťastie naozaj NIE si kokot. Som tomu rád a vidím, že môžeme spolu debatovať. Ale v hre boli iné veci. No a im išlo o ochranu záujmov priateľov. Cervanová slúžila iba ako hracia karta. Ešte sa ozvem. Zatiaľ pohodový večer.

Slovny zongler bez mena (Igor, 9.1.2018) Odpovedať

som sklamaný(á)
Úplná pravda.

Niko (Jojo, 10.1.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ked dochadzaju vecne argumenty tak primitivi tvojho razenia pouziju slovne ataky, ja viem ze ty mas monopol na pravdu nikto iny ju nesmie mat ale na tu zakladnu skolu by si sa mal vratit v prvom rade ty lebo okrem toho ze mas vykradnutu dutu hlavu tak pises ako nepricetny..

Kauza, ktorá dodnes... (Igor, 9.1.2018) Odpovedať

som sklamaný(á)
a teda nik nie je povinný rešpektovať súd, ktorý mal rozkaz ako má rozhodnúť a to aj napriek tomu, že nevzniesol jeden jediný relevantný dôkaz svojich kokotín. Takže právoplatný teda ostáva pôvodný záver NS ČSFR 2 Tzf 5/1990 a nie Smolovej a Michálikove vercajgy.

hrozná kniha (Bea, 11.5.2017) Odpovedať

neoslovila ma
Tak tomu čo sa píše v tejto knihe,môže uveriť len blbec,s minimálnym IQ.Je tam toľko nelogických vecí,ako málokde.Ak má človek čo len trochu logického myslenia a zdravého rozumu,nemôže brať túto knihu vážne. A ako je možné,že sudca spolupracuje na knihe a vyjadruje sa k tomu verejne.Nemal by zachovávať nestrannosť a mlčanlivosť?!

klamstvá, klebety, keci (Igor, 9.1.2018) Odpovedať

som sklamaný(á)
horšie než mizerné. Humbug.

V knihe sú samé klamstvá, klebety, keci ... (Ni Name, 11.11.2016) Odpovedať

som sklamaný(á)
Na začiatku bola konštrukcia, lebo podľa svedkov traja únoscovia (Hrmo, Kovačič a Cintula), museli mať k dispozícii auto, (a to nejaký bezprízorný chudák nemal) uniesli spred internátu dievča, ktoré potom odviezli niekam (kde bol k dispozícii špagát na zviazanie – nikto totiž nejde na diskotéku so šnúrou na prádlo), tam ju potom zviazali a odviezli do Senca utopiť. Bolo potrebné mať aj nejakú korunnúsvedkyňu, lebo svedkovia únosu boli, ale svedkovia zviazania a utopenia nie. Na to sa najviac hodila Miezgová, ktorá bola z Piešťan a poznala Cervanovú aj Hrma. Keď táto verzia padla museli začať odznova, ale to sa už nedalo klasickými vyšetrovacími metódami. Len s podporou českých kriminalistov, ktorí boli schopní a ochotní v päťdesiatych rokoch dostať na šibenicu aj nevinných. Kde ale začať – našťastie pomohla ŠTB, tak ako mnohokrát predtým, aj potom. Veď začiatkom júla 1976 boli v socialistickom Československu na návšteve dve francúzky (kapitalistky, sionistky, organizátorky emigrácií) – snáď si niekto nemyslí, že ŠTB ich nesledovala na každom kroku od prvého až do posledného dňa. A boli tu na pozvanie Čermana a v sprievode Andrášika. Títo boli z Nitry. Tak a koho tu máme ešte z Nitry? Beňová – dokonca priateľka Tokára, SZM-áka ktorý diskotéky organizoval (vďaka Bohu za ten dar) a Zimákovú, ktorá bývala na internáte na izbe s už spomenutou Miezgovou v ďalšom školskom roku, takže o tom z rozprávania určite vedela všetko. Zimáková sa priatelila s Vargom (filmár - kameraman), ale tomu sa podarilo emigrovať – čím si zachránil život. Ale Zimáková poznala aj ďalšieho kameramana – volal sa Brázda (jeho rodičia mali auto) a chodil so Zimákovou na Gymnázium v Nitre. V zálohe bol ešte Škrobánek (ktorý síce z diskotéky odišiel už o desiatej ale ešte sa bude hodiť – ak by Andrášik nechcel svedčiť) Potrebujeme ale niekoho, kto dá Karabínošovi po papuli a musí trochu vypadať ako Hrmo – Kocúr (tiež z Nitry), ktorého poznala Beňová (hotový ideál). Ďalšia komplikácia – Andrášik nechce svedčiť, nevadí obviníme ho, veď svedkov už máme dosť. (Škrobánek , Urbánek, Piaček, Okenka, Antošovský,Hlavanda,Grečo, Škorec,Zúrik, Helbrich, Daňo, Lupich, Bis, Copa, Hajdin atď., všetci z Nitry a nepamätajú si čo robili pred piatimi rokmi, takže keď nebudú spolupracovať, môžeme ich dodatočne obžalovať). No a ešte máme kopu svedkov ktorých držíme za gule, lebo najprv vypovedali že tam neboli a potom že tam boli – a to je krivá výpoveď – vyber si 2,5 roka basa alebo spolupráca – napríklad Tokár. Ale matematika nepustí – do jedného auta sa toľko ľudí nezmestí (vodič Brázda plus Andrášik, Čerman, Sylvia a Lydia Cohen, Kocúr, Zimáková a Cervanová s veľkou taškou), zvlášť, keď svedkovia videli auto s najviac tromi pasažiermi. Potrebujeme druhé auto, musí byť svetlé a z Nitry – Čermanov švagor Bedač – ideál. Ďalší problém – obžalovať dve dievčatá spoza železnej opony na to si netrúfli ani ŠTB-áci, francúzky treba odviezť domov a na to potrebujeme niekoho z Nitry, kto vie po francúzky – Dúbravický. Posledným problémom bolo, že títo sa asi nebudú chcieť priznať, je treba zabezpečiť niekoho, komu dáme len malú vinu (a pár po papuli), napr. , že odviezol francúzky, alebo doniesol špagát a on nám ich pekne všetkých usvedčí – musí byť z Nitry, niekto mladší, neskúsenejší, s nižším vzdelaním, nemá politické krytie a musí poznať niekoho z obvinených (najlepšie aspoň dvoch Kocúr a Brázda) – Lachman. Takže nič komplikované – takto to proste vydalo. Stačilo len aby Varga neemigroval a dnes ste mohli písať že vrahovia boli Urbánek (nevedel kde bol po diskotéke – možno išiel s nimi), Škrobánek (nemá svedkov že potom bol v Prahe), Piaček (bol opoznaný v policajnom albume), Okenka (po diskotéke prespal na internáte u dievčaťa, ktoré nikto, nikdy nevidel) a Varga (ten sa už vlastne priznal stačilo len zmeniť zo svedka na obžalovaného) a korunná svedkyňa Beňová (keďže prespala na internáte – nemala alibi).

názor (čitateľ, 12.2.2017) Odpovedať

ste trapná/ný!!!

Pravda (MukiPuki, 14.9.2016) Odpovedať

priemerná kniha
Pravdu sa už nikdy nedozvieme. Ja ku knihe len poznamenám, že som bol spôsobom písania autora dosť sklamaný. A nebolo to len ako to zvyčajne býva, t.j. privysokým očakávaním. Spôsob písania mi pripomínalo dobovú literatúru z obdobia procesov v 50. rokoch, napr. "Proces s vedením protistátního spikleneckého centra v čele s Rudolfem Slánský, 1953". Nálepkovanie postáv, vykresľovanie charakterov a postáv pomocou rôznych prívlastkov a podsúvanie stereotypov. Neustále poukazovanie "všetko bolo vypovedané bez nátlaku, dobrovoľne, atď.". Autor predsa pochádza z komunistického ČSSR, tak nechápem ako tak bezmedzne môže veriť a presviedčať čitateľa, že je vylúčené akékoľvek použitie nátlaku. Ja by som za to ruku do ohňa nedal. Nemuselo sa to v tomto prípade diať, ale hádam je možné pripustiť, že policajný zbor nátlakové metódy ovládal a aj vedel použiť. Nie som zástancom ani jedného tábora, snažil som sa len dozvedieť sa čo najviac z argumentácie oboch strán.

Pravda(MukiPuki) (Igor Paška, 9.1.2018) Odpovedať

som sklamaný(á)
Beznádejne máš pravdu. Ako sa opovažuješ? Hehehehe, ale darmo, pravda je pravda ako hovädo

moja osobná konfrontácia s knihou (katarína ráccová, 26.7.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bývala som vtedy na internáte Ľ.Štúra v Mlynskej doline.Dva týždne pred touto udalosťou v júni som išla na promóciu svojho terajšieho manžela a niesla som veľkú kyticu ruží.Keď som vyšla z internátu / vtedy blok B /, pridalo sa ku mne bledé auto s nitrianskou značkou, to viem určite!!! plné chalanov, ktorí ani nevyzerali na študentov, mali dlhé vlasy / našich chalanov hned na vysokej ostrihali, lebo chodili na vojenskú prípravu /. Volali ma, že ma zvezú, kde budem potrebovať, boli dosť doterní, ale po mojom ráznom nie spomalili a našli si inú obeť, dievča, čo kráčalo niekoľko metrov za mnou. Čakajúc na zástavke na 39 som na nich aj zabudla, keď zrazu pri mne zastalo toto auto, vyšiel z neho jeden tmavý dlhovlasý chalan , chytil ma za ruku a začal ma ťahať smerom do auta s tým, že kričal, aby som nerobila scény. Ani neviem, aké šťastie som mala, že som niesla tie ruže a kde sa vo mne vzala tá sila, že som ho tými ružami vyšibala. Nech to bol ktokoľvek, tak si ma istotne zapamatal, boli plné tŕňov, neboli z kvetnárstva, boli zo záhrady. Sprosta naivka, to bolo všetko čo zakričal , nastúpil a odišli. Keď som čítala túto knihu, velmi som to prežívala, nebola by som prvá, s ktorou by sa pohrali... Dnes sa z okna nášho domu pozerám rovno do okien, kde ju znásilnili. Náhoda? Pán Tóth, ĎAKUJEM !!!

Náhoda(Katka Raccová) (Igor, 9.1.2018) Odpovedať

som sklamaný(á)
Neuveriteľná naivita z tvojej strany, žiaľ.Plné auto eštebákov, ktorých tam už videl šofér 39-ky. Vyrábali sa tuho dezinformácie a ilúzia že sa tam čosi malo či má stať. Potom sa to akože stalo, že sa našli naivné duše, ktoré týmto gebuzinám uverili. A ešte za to ďakujú.

Kauza, ktorá dodnes rozdeľuje ľudí na dva tábory. (Mária Stašková, 30.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tento prípad je veľmi zaujímavý. Svedčí o tom aj skutočnosť, že rozporné názory naň sa objavujú aj po 40 rokoch od vraždy mladej študentky. Nepochybné je, že k vražde došlo. Kto a prečo to urobil však stále nie je úplne jasné. Teda aspoň podľa tých, ktorí sa nestotožnili s vyrieknutým  rozsudkom. Takmer po každom súdnom spore je niekto nespokojný s rozhodnutím súdu. Spravodlivosť je ale relatívny pojem, preto si ju každý môže vykladať po svojom. Konšpirácie sprevádzajú mnohé významné svetové udalosti, tak prečo by nemohli nejaké vzniknúť aj na Slovensku? Takúto otázku si zjavne položili aj zástancovia jednej zo strán. Pre nezainteresovaných čitateľov však asi už navždy ostane záhadou, kto a prečo vynaložil toľko úsilia, aby bojoval za klamstvo. To vedia iba priami účastníci tohto ohavného skutku. Tvária sa skutoční vrahovia ako obete režimu, alebo si stále užívajú slobodu a vo väzení sedia nevinní? V novinách, knihách a filmoch nájdete veľa protichodných tvrdení, ktoré aj po štyridsiatich rokoch stále víria hladinu pochybnosťami. Kniha prináša množstvo šokujúcich zistení, zaujímavých faktov a niektoré mená určite nebudete počuť po prvýkrát. Ak sa o túto tému zaujímate, alebo máte radi príbehy z kriminálneho prostredia, táto kniha Vás určite zaujme. Nezabúdajte však, že aj za touto knihou stojí iba človek so svojím vlastným názorom, rovnako ako aj v prípade tvrdení, ktoré predkladá druhá strana. Prečítajte si preto knihu Kauza Cervanová a utvorte si vlastný názor, rešpektujte ale to, že vo veci už súd právoplatne rozhodol.

Kauza, ktorá dodnes... (Igor, 9.1.2018) Odpovedať

som sklamaný(á)
ano, lebo sa vždy nájdu takí, ktorí uveria každej oficiálnej volovine. Pravda je len jedna: L. C. nik neuniesol. Ak nie sú klamlivé i oficiálne dalekopisy z Prahy a Blavy s pokynmi od Pješčáka a posielané cez mjr., Drevianka a od pplk,. Polievku a plk. Kováča, Cervanovú nešťastnou náhodou zabili priatelia a to presne na mieste kde sa všetko točilo. Ale kedže ich poznáme, nie je vylúčené ani to, že to všetko boli zastieracie hry a LC nám uletela pod inou identitou za železnú oponu. Aj preto sú dokumenty....

ARTIN (Artin, 28.5.2016) Odpovedať

Pozretim filmu p. Roberta Kirchhoffa, kt. Je velmi dobry a odvazny poukazuje, ze su Nevinní. Precitanim knihy p. Petra Totha, kt. je velmi dobra a tiez odvazna poukazuje, ze su Vinní. - v knihe str. 486 ,,islo LEN o dve šnury". - nie je na mieste. Str. 482 boli p. Margarete Cervanovej po zavrazdenej dcere vratene vreckovka, atd. Aka vreckovka ? Koho vreckovka? Ja, ked nieco hodnotim musim vidiet cloveka ako zareaguje na otazku, mimika, gesta, prirodzene chovanie co mi z casti umoznil film p. Kirchhoffa. Tak isto, papier nepusti co mi poskytol z casti p. Toth. Ale autentickost neponukol ani jeden a neponukne nikto! Jedine Spis, Sudne pojednavania atd., kt. si clovek musi zazit na vlastnej kozi. Lebo zamer filmu a knihy sa splnil, ale zamer pravdy sa uz nikdy nesplni .

Len maly dodatok (Jojo, 18.1.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Film R. Kirchhofa je podla mna úplny paškvil-nepodarok v celom rozsahu, ktory vytvara skor usmev na tvari ako zamyslenie, on sam reziser tvrdi ze sa snazi vo filme hladat pravdu ale film je absolutne jednostranne orientovany na nevinu pachatelov, ten film ma od skutocnej objektivity teda od hladania objektivnej pravdy astronomicky daleko...Je to tendence spracovany jednostranny dokument vytvarajuci dojem akoby bol natoceny na objednavku pachatelov...

Naozaj vdaka pan Toth,urobili ste priam heroicky pocin,vdaka!!!! (inessorato, 4.4.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ku knihe len tolko,ze mam ju 2 mesiace a uz som ju precital 4×!!!Ocenujem pocin jej autora,vo svetle boja proti chobotnici,ktora sa vsemozne snazi z vrahov urobit obete!!!Napisanie knihy sa da povazovat za priam ukazkovy hrdinsky cin.Otvarat oci informaciechtivym a zarovat sa nebat protimafie!To ze partia Nitranov su vrahmi je pravda a nik na svete ju nepoprie!Vy vsetci,co sa snazite,nachadzat konspiracie,zamyslite sa uz konecne,nie nad kauzou,zacnite od seba...

Dnes na SME Toth odfotený v H s Remáiášom a Oskarom Fegyverom (Hugo, 6.4.2016) Odpovedať

veru,veru tá chobotnica mala na muške aj únos Kováča ml.a vraždu Remiáša ...ste naivný chlape ! Mečiar bol nastrčený vo Febr.1990 do f.MV-a KGBákom gen.Pješčakom len a len preto aby zakaamufloval,že v Zastavke u Brna,v Jílové u Prahy a v PN na letisku /pluk.Cervan / cvičili ŚtBáci na príkaz KGB ARABSK.TERORISTOV,kotrých synkovia možno vraždili aj v Bruseli a v Paríži

Hugo,Hugo a ini... (inessorato, 14.4.2016) Odpovedať

Raz si uvedomte ze konspiracie nerobila VB v Bratislave,ale KGB v Moskve,CIA v Washingtone a MOSSAD v Tel Avive!!!Kauza Cervanova,bol a zostane kriminalny zlocin a finito!!!

Tabletky !!! (Ja, 6.4.2016) Odpovedať

A opäť si nebol v lekárni človeče , musíš to brať pravidelne lebo po čase to prestane účinkovať!

Ďakujeme pán Tóth za pohár čistého vína, nie z NITRY (čitateľ, 2.3.2016) Odpovedať

Teší ma ako rodinní príslušníci,(dneska detektívi a odborníci na vyšetrovanie vrážd..) známi či obhájcovia týchto vrahov z Nitry ťažko predýchavajú Tóthovú knihu a skutočnosti a písomnosti v nej uvedené. Tie hlúposti KGB,ŠTB,,Cervanová žije o araboch...atď sú len účelové dristy na spochybnenie troma súdmi potvrdený rozsudok ,,VINNÍ", čiže vrahovia!Úplna bodka pre pochybovačov je audio nahrávka a priznanie Kocúra 24 hod po zadržaní, doporučujem vypočuť a knihu prečítať súdruhovia Andrášikovci.Za vraždu sa dával trest smrti a chlapec to len tak vybalil vyšetrovateľom, samozrejme kocúrovsky hlavnú vinu hodil na svojích priateľov z večierku!V podstate pri konfrontáciach si to vzájomne naši bezúhonní kriminálnici vracali.

Nie som rodinný príslušník Nitranov (Google, 3.3.2016) Odpovedať

Pripusťme,že Kocúr Cervanovú čiste TEORETICKY zavraždil ..len praktická stránka a logika veci jednoducho nepustia... vraždiť bez motívu ? veď ju ani nemal kde znásilniť,nakolko v RD na Varinskej už bývali nové 2-e nájomníčky a Kocúrov kamarát tam už vypovedal predtým nájom ,nehovoriac o tom,že Cervanová nebola na hlavu padnutá a musela by sa potencionalnemu utočníkovi brániť minim.už utekom z auta FIAT 125 P na červenej stojac na početných križovatkách v ktorom sedeli podla ofic. verzie 7-i ludia !!! Ale potom tiež nedáva logiku prečo by ŠtBáci podhodili do potoku Ćierna voda mrtvolu neznásilnenej 40 ročnej ženy s parametrom maternice 3,5x3,5x3,5 cm ,so 6-mi plombami, s vlasmi odlepujucimi od pokožky čo potvrdzovalo,že mrtvola bola namočená niekde vo vode minim.8 až 12 dní...priťom už po 2-och dňoch by museli prsty tak nabopnať,žeby z nich bez stopy nebolo možné stiahnuť prstene.... P.Tothovi odpustíme,že si mýli osobu bývaleho GP-a Tibora Bohma so sudcom NSČSFR O.Motejlom ..ale iba za podmineky,že vysvetlí kde sa nachádza mrtvola Ludky Cervanovej

Nepochybne zaujímavá teória (dd, 5.3.2016) Odpovedať

Z praktického hľadiska a logiky veci je evidentné že jej autor vychádza z predpokladu že vo vnútri Zemegule sa nachádza ďaľšia Zemeguľa ale oveľa väčšia. Poznámka: "preboha berte toho menej!"

Podla Vašej rady ubral som si z dávok (Jarda, 5.3.2016) Odpovedať

Nad "argumentmi" Petra Totha by sa pousmiali Sofokles,Platon,Archimedes a,Pythagoras a ďalší.... ....V 7-ej tr.ZDŠ sme preberali vzorec : V=s/t preložené do slovenčiny a sice rýchlosť sa rovná dráha deleno čas....,ktorú po Grekoch prebrali a uznávali aj Rimania,Barbari,inkvizícia až prišli na rad bolševici... Revištie Podzámčie na hornom Hrone sa nachádza cca 180 km od Bratislavy. V r.1976 cesta prechádzala cez početné dediny,bez obchádzok vačších miest ako Žarnovica,Nová Baňa,Hr.Beňadik,Zl.moravce,centrum Nitry,Velké Zálužie,Sereď,Sládkovičovo,Senec + k tomu prejazd celou Bratislavou od východu až na západ /Mlynská dolina / ....motor.vozidlá v tom čase horko-ťažko to vytiahli na 100-vku... ....ešte mala poznámka keby ste išli znásilniť s 8-mimi kamarátmi 19 dievča do cudzieho rod.domu / z ktorého síce máte kopiu kluča / akú výhovorku by ste mali pripravenú pre domácich resp. ich 2-e nové nájomníčky pre prípad,že by ste ich o cca 23,30 hod. našli doma...nepredpokladám že by ste sa spoliehal na fakt,že kedže sa u nich nesvieti tak nie sú o 23,30 hod. doma..ja totiž zvyknem pred spánkom vypnúť svetlo.... Ja sa pokúsim odpovedať za Vás : a /v prípade,žeby bola doma domáca pani : nenechajte sa vyrušovať v spánku mi len znásilníme Cervanovú a za hodinku vypadneme b/ v pr. žeby boli doma nájomníčky : nechcete sa pridať k nám do gruppensexu ? c / bývalý nájomník Lachman reaguje : nenechajte sa rušiť pani domáca ja som si len potreboval odskočiť pre nejaké zabudnuté veci ..8-mi kamaráti mi ich pomožu zobrať...

Moj komentar (Milan Dagobert, 13.10.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Napriek vasej snahe - zosmiesnovanim ovplyvnovat fakty, nie som si celkom isty, co vsetko o pripade viete. Zamerali ste sa na nemoznost pricestovat z R.Podzamcia do Bratislavy v normalnom case. Netusim, kolko mate rokov a co vsetko si pamatate, ale v roku 1976 bola cesta odtial do Bratislavy nie velmi nepodobna tej co bola donedavna. Je pravda ze nebol dialnicny usek pred Nitrou (V.Zaluzie - Nitra) a ani ine komunikacie v takom stave ako neskor, ale na druhej strane bolo minimum aut a cesta vecer zo Zvolena do Bratislavy trvala tak o 40 minut viac ako dnes. Auta v to case boli skutocne v porovnani s dneskom ubohe, ale bez problemov isli rychlostou 130km/h (Ziguli, Polski Fiat). Mozno Trabant nie, asi ani Skoda nie. Zimakova bola odvezena v aute Fiat 128 a to auto islo urcite dost rychlo. Dnes je dokonca zname ak to KTO JU VIEZOL s presnym popisom, kde ju vysadil v Bratislave. Jasne, ze sa vsetko da spochybnit. Je len treba to chciet spochybnit a vsetko je potom jasne. Mozno pan Toth nepouziva vzdy spravne formulacie, ale fakty rozhodne prinasa. Po vydani jeho knihy som uz nepocul od vrahov a ich medialnych obhajcov ani slovo.

Vrahovia sú známi, boli odsúdení a sú nespochybniteľní (Daniel Dubaj, 8.3.2016) Odpovedať

vážený(á) jarda alebo jožka alebo ako sa vlastne voláte je evidentné že váš zhovadilý cynizmus nemá hranice, dokazuje to že ste bud knihu vôbec neprečítali, nerozumiete prečítanému textu, alebo ste jedným z poživačných vrahov ktorý si myslí že opakovaním infantilných teórií a bludov sa zbaví krvi nevinnej obete ktorú má na rukách každopádne diskusia s vami nemá vôbec zmysel

pre Daniela (ujo, 10.3.2016) Odpovedať

Nespochbnitelne budú v najbližšom čase/ za Lipšicovho ministrovania / prešetrované desiatky policajtov,vyšetrovatelova a prokuratorov ohladne tyrania TEHOTNYCH MUDr.Vozarovej a Beňovej vtejto kauze ..treba si len počkať

určite (leo, 11.3.2016) Odpovedať

a potom si sa prebudil s rukou v šerbliku

Musíme konečne spoznať log.súvislosti vývojha preson.politiky po Novembri 1989 .. odvíjajú sa predovš.od kauzy Cervanová (Ruda, 13.2.2016) Odpovedať

Bol gen.Pješčak / spúšťač honu na Nitranov a Benovú s Vozarovou / pred r.1988 minisrrom spravodlivosti SSR ? A prečo asi ? Bol vtedy na MS SSR Pješčakovym podriadeným akademik Čič ? Stal sa Čič pod odchode Pješčaka z ministerstva jeho následovníkom-ministrom spravedl.SSR v r.1988 ? Nechal sa následne gen.Pješčak vymenovať feder.Gp-om v r.1988 ? Prečo asi ? Vzhladom na uvedené tvrdím,že v dec.1989 presadil Pješčak do f.premiera SSR Ćiča ? Prečo asi ? Pán Mačura /razantne krislo VPN,ktoré bolo Gálovcami,Snopkovcami už v jan.1990 umlčané naviac potvrdil,že Pješčak presadil aj Mečiara do f-MV-a SR vo febr.1990 - povedal mu to osobne akademik Čič - vtedajší už premier SR. Napriek tomu,že študenti a my naivne s nimi sme mesiac predtým na námestiach štrngali klúčami....

co sa babe chcelo to sa babe snilo (ok, 14.2.2016) Odpovedať

tento andrasik je fakt velky mrdulant

čo sa babe chcelo, to sa babe snilo (bps, 13.2.2016) Odpovedať

som sklamaný(á)
literatúra faktu je založená na tom, že autor zozbiera fakty a na ich základe vysloví hypotézu/záver. Tóth od začiatku priznáva že je na "strane obete a jej matky" a kniha vznikla na základe objednávky exšéfa SIS a sudcu ktorý sa na kauze Cervanová za totáča podieľal. A tak aj vyzerá táto kniha - veľa "faktov" doslova vycucaných z prstu, autorove fikcie vydávané za fakty, z faktov reálnych vybrané len tie sa hodia autorovi do "teórie" a zámerne opomenuté tie "nepohodlné", očierňovanie svedkov ktorí svedčia v prospech Nitranov... Niketoré veci sú až komické, napr.svedkyňa Zimanová, okrem toho že v rozmedzí cca 22-06h stihla nepozorovane stopom dojsť od Žiaru nad Hronom do BA a podieľať sa na vražde študentky, sa stihla podľa autora aj vyspaŤ na internáte s jedným vrahomm- nadľudský výkon, kto si pamätá starú castu zo ZH do BA v r.75 vie, že 2,5h bol už heroický výkon; ďalej v úvode sa dozvedáme že nitrianska skupina sa prepravovala jedným autom, bola napojená na organizátorov koncertu Elánu ktorí všetkých 7 vrahov + Zimanovú + ďalších prepašovali do UNICu tak že si na nich nikto nespomenul 3 roky (!!!- tak dlho totiž nebol nikto z údajných vrahov vypočúvaný VB pretože nikto z účastníkov koncertu si na Nitranov nepamätal hoci títo sa podľ autora mali ožrať, obťažovať brigádničky vrátane Cervanovej a pod.), nehovoriac o ďalších doslova komických "faktoch". Tá kniha je proste blábol, doslova odfláknutá, je otázkou či je to dielom neschopnosti autora, alebo na nejakú objednávku so snahou zahladzovať zlyhanie/spolupáchateľstvo justície a tajných služieb (teória o vrahoch z radov arabských "študentov školených v ČSSR"). V každom prípade, slušný človek by mal byť na strane obete a jej matky, to ale znamená hľadať skutočnú pravdu a nie predviesť tragikomickú frašku á la Tóth-Mitro-Kliment

Daniel: (MilaN, 9.2.2016) Odpovedať

som sklamaný(á)
Hlinenné nohy Noha č.1: Pobyt Cervanovej na diskotéke a jej odchod je potvrdený svedkami (viacerí spolužiaci, Komora, Kozak,..), nikto z nich nevidel ťahanie do tanca, incident v hale, ale ani nikoho z odsúdených, dokonca ani žiadneho z budúcich svedkov Noha č.2: Únos Cervanovej tiež nikto nevidel, len nejaké auto (autá), nejaký krik, ale nikto (ani jeden svedok) tam nevidel Urbánka, dokonca ani Bedačovo auto Noha č.3: Privát na Varinskej je vymyslený len preto, aby bolo odkiaľ zobrať šnúru (ktorá ale poriadkumilovnej pani Turčanovej nikdy nechýbala a ani si nevšimla, že by sa v jej dome odohrával nejaký žúr), veď na diskotéku nikto nechodí so šnúrou na prádlo Noha č.4: Obeť nebola znásilnená (chýba teda motív vraždy), znásilnili ju až v roku 1983 Porubský s Koklesom (veľmi jemne), aj to až na písomnú žiadosť Mádera Ak chceš doplním ti ešte ďalšie hlinené nohy až do počtu 72, ale už len na základe prvých štyroch je jasné že konšpiračná teória je práve to ako bol tento prípad vyšetrený, obžalovaný a súdený.

Ty si asi čítal inú knihu (MilaN, 7.2.2016) Odpovedať

Veď práve že autor si vymýšľa, zavádza a klame! Zdokumentované fakty – nebuď na smiech, Ako bol napríklad zdokumentovaný fakt, že nitrančania si nakúpili víno v STEPSe (SVŠT- strojárina) , veď vo všetkých vysokoškolských kluboch bol vtedy prísny zákaz predávania alkoholu, keby im tam kontrola nejaký našla, tak by ten klub okamžite zavreli, ale autor to kludne viackrát v knihe opakuje. Alebo ako bol zdokumentovaný fakt, že Zimákovú ochotný šofér, ktorého stopla v Revištskom Podzámčí vyložil v centre mesta? Alebo ako bol zdokumentovaný fakt, že pri pitve mala obeť na krku zlatú retiazku ale pri opoznávaní vecí ukázal Štb-ák Jiskra prstene a retiazku Cervanovi? Takže tá retiazka bola naraz aj na vyšetrovni, aj v pitevni? Takýchto “zdokumentovaných“ faktov je plná kniha!

A rozprávke o siedmich nevinných je koniec!!! (Daniel, 3.2.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na rozdiel od množstva konšpirátorov si autor nič nevymýšľa. Operuje len s faktami získaným a zdokladovanými pri vyšetrovaní. Vrahovia sa usvedčili sami seba. Je jasné že všetky konšpiračné teórie ktoré by chceli očistiť usvedčených a odsúdených vrahov z Nitry stoja na hlinených nohách. Nikto okrem vrahov nevytvoril uveriteľnú legendu kto, ako a prečo by zavraždil nevinnú Ľudmilu. Všetky rozprávky o zinscenovaní vraždy cez ŠTB, KGB, Arabmi sú na smiech. Vrahovia sa stali obeťou svojich naprimitívnejších pudov ktoré nedokázali udržať na uzde. Popravde mali odvisnúť ale ako to už v živote býva, mali viac šťastia a konexií ako ich obeť.

Fakty? (Bea, 8.2.2016) Odpovedať

som sklamaný(á)
Autor operuje faktami,no vymyslenými.Čiže to vlastne nie sú fakty,ale táraniny.

Klamstvo od obálky až po poslednú stranu (MilaN, 1.2.2016) Odpovedať

som sklamaný(á)
Čo by recenzia mala obsahovať? • krátky obsah – zmes lží, poloprávd, manipulácií s čitateľovým zdravým rozumom, klebety vydávané za dôkazy, špina a hnus • analýza deja alebo tiež kritika – špehovanie povýšené nad zákon, prekrucovanie skutočnosti, schvaľovanie a ospravedlnenie mučenia, ... • informácie o autorovi – špiceľ SIS, ktorý donášal na svojich kolegov, novinárov SME. Eštébák telom aj dušou. • porovnávanie s inými knihami – niet s čím porovnávať – toto nie je kniha – je to hnoj. • osobné poznámky – no comment • spomínaná kritika deja, vedľajších a hlavných postáv ( čo bolo dobré- nič, čo klišé – všetko, ktorá postava mala dobrý charakter... v podstate iba postava samotného autora, inak na každého vylieva kýble špiny) • odporúčanie pre akú konkrétnu vekovú hranicu je kniha dobrá – pre všetkých bývalých, súčasných aj budúcich agentov-špicľov Štb, Čo v knihe vyšetriť? • jazyk v akom je písaná (slovenčina donášačov) • pravopis, preklad ( vadia vám niektoré slovné spojenia - samé mohlo (200krát) namiesto toho, že naozaj sa tak stalo, asi, pravdepodobne – na základe toho sú vinní, všetci sú vinní – autor si tu kopne aj do známych osobností, zhadzuje dokonca aj svedkov obžaloby, • v ktorej osobe je kniha písaná – väčšinou v tretej osobe množného čísla • hodnotenie obálky – klamstvo ešte aj na obálke!

Zdravý rozum (Valika, 9.1.2016) Odpovedať

som sklamaný(á)
K tomu čo napísal Ferdinand 5.1.2016 nie je čo dodať. Ale tí, ktorým zdravý rozum a úsudok zatemnila moc a sláva nedajú nikdy preniknúť lúč svetla do temnoty svojho svedomia. A tak aj komentáre ku knihe prestali, lebo opravdu nie je čo dodať.

Pre Valiku (Nie je o čom?, 13.1.2016) Odpovedať

pani Valika už som čítal že podaktorí ľudia vášho pragmatického zmýšľania chcú postaviť vrahom z Nitry pamätník obetí komunizmu.Dúfam že tam budete stáť aj s venčekom v prvej rade..Je neuveriteľné, že ľudia ktorí sa pred 89 oháňali straníckou knižkou,boli horlivými komunistickými aktivistami(viď rod Andrášikovcov) dnes vystupujú ako obete režimu a štb.Jediné čo ma teší, že ťažký hriech ktorého sa menovaný dopustili už v živote nezmažú!Ďakujem pánu Tóthovi za knihu a CD, kde ukázal na pravých vinníkov.Ozaj nie je o čom pani Valika..

nie je horlivosť ako horlivosť (Jožka, 14.1.2016) Odpovedať

Ten pomník chceme postaviť okrem A.Srholca/ovi/ aj MUDR.Vozarovej Viere ktorú vdaka neludskemu ŠtBáckemu týraniu - - zatvárali ju ako TEHOTNU na noc do prízemia Justičáku /podobne ako predtým Beňovú,ktorú ale nezlomili,bohužial obe ale na následky POTRATILI a odsúdili ju na 3-i roky natvrdo a tým ju odtrhli od jej dojčaťa - len preto,že súdu vysvetlila logiku fyzikálnych zákonov tak ako ich rešpektovali už kedysi starovekí GR mudrci - - podla inštrukcií KGB zabijakov a aj bývalého bonzáka Gestapákom je dnes bohužial už in Memoriam .. ..Neviem či boli čl. rodiny Andrášikovcov horlivými komunistami ... ...ale viem isto,že horlivými komunistami pred r.1989/ dokonca niektorí z nich aj horlivo nabonzovávali Gestapákom počas 2.WW /boli predovšetkým ofic.iniciátor vyšetrovania G.Husák - napriek tomu,že ho komunisti pred tým posielali na smrť - potom vyšetrovatelia okolo mosk.spojky gen.Pješčaka a síce JUDr.Eduard Pálka,Jiskra a ďalší... Gen.Pješčak bol dokonca až tak horlivý,že v r.1987 dal presunúť vyšetr.spisy do levočsk.archívu a za predsedu SSR vlády nár.porozumenia dal pre istotu vymenovať v dec.1989 svojho býv.podriadeného na soc.MS SSR akademika Ćiča,o 2 mesiace neskor za MVa SR býv.ŠtBáka V.Mečiara a za sefa feder.GP v r.1991 I.Gašparoviča...pre istotu...

pre čitatela (Ferdinand, 5.1.2016) Odpovedať

Nemusíte počúvať Šebeja a ani Hríba,Mojžiša,Bána ba dokonca ani novinárku Lesnú,možete kludne odignorovať detektor lži, Kirchoffov dokument a Tothovu knihu .. stačí ked použijete vlastný sedliacky rozum , vrodený úsudok,budete rešpektovať fyzikálne zákony/tak ako kedysi starí Gréci, Rimania ale aj barbari a stred.cirkev / a zamyslíte sa logicky či mohla vtedy Zimáková sa večer po celodennom pádlovaní sa presunúť z horného Hrona po prebrodení rieky v daždi stopom 200 km po starých klukatých cestách cez početné dediny,Žarnovicu,Novú baňu cez celú Nitru- vtedy ešte nebol ani mestský obchvat- ,centrum Serede na opačný koniec Bratislavy,pred UNIC klubom zúčastniť sa natlačenia brániacej sa a vreštiacej Cervanovej do auta kde už predtým sedelo 6 ludí ...to všetko pred očami zhrozených Francúzok natlačených vo vedlajšej mini Fiatke 500 s ďalšími 2-ma Nitranmi..a čo nato ešte Cermanova snúbenka ?..pred očami Urbánka ,ktorý si ani nedal námahu volať 158-čku..potom stepovať s vreštiacou Cervanovou v aute - ktorá mala medzitým x príležitostí z auta vyskočiť na červenej na 8 až 10-ich križovatkách počas cesty do Prievozu po nábreží ,Šafko,Karadžičovu,Prievozskú a Gagarinovu - o cca 23,15 hod.pred rod.domom na Varínskej v Prievoze,kde Nitrania museli zvažovať : vojsť nelegálne do rod.domu - kedže už vypovedal Ćerman nájom - v ktorom sa síce možno už nesvietilo -ale čo keď už 3-aja domáci a 2-e nájomníčka spia ..alebo ak sú preč nevrátia sa z návštevy ? ap.... a to vštko za asistencie logicky vreštiacej a brániacej sa Cervanovej ,ktorá mohla x-krát "násilníkom" utiecť/ sa vytrhnúť ,cestou kričať a zvoniť po okolitých zvončekoch .....a toto všetko sledovala Zimáková jej spolužiačka ....a potom akože mohla bez obáv sa vlámať s Nitranmi do cudzieho rod.domu..a keby aj po návrate domácich a nájomkýň by si po pobyte 9-tich ludí v ich dome túto návštevu nikdo nevšimol / čo by bolo ABSURDNE /a nezahlásil na odd.VB....v tom čase krúžili autá VB po uliciach intenzívne .. .to si fakt myslíte,že Nitrania boli takí blbí,že sa spoliehali,že ich Urbánek neusvedčí a že "zabitím" Cervanovej sa o nich nikdo nedozvie ?....a keby aj / čo už ale neskutočne zabsurdňujem / už tak prečo ju nezakopali ?.neposlali dole Dunajom ?,a le demonštrat.podhodili do potoka 25km vzdialeného ...preberte sa ... Vážení veď Hranol nikdy nemože byť gulatý ..ani keby bol z Alobalu..,a ani želiezko nikdy nemože byť drevené ..majte na pamati že 1 +1 nemože byť nikdy 3 a ani v kauze Cervanová...

Odpoved (Brano, 3.2.2016) Odpovedať

som sklamaný(á)
A netreba zabudnut na apetit akterov... taky Brazda bol na intraku so zimakovou, potom znasilnil, potom zase so zimakovou, potom znasilnil znova pri vode ale este predtým v aute so zimakovou... na to ze bol opity...ze im to nebolo trapne vyjst s takymto niecim...tolko znicenych zivotov ...

Úloha ŠtB - odvrátiť pozornosť od skutočných pacháteľov (Valika, 3.1.2016) Odpovedať

Čítanie knihy ma stále viac presviedča o zámere vrcholových orgánov štátu odvrátiť pozornosť od skutočných pacháteľov......ľudia čítajte jednotlivé strány knihy pozorne a vracajte sa k predchádzajúcemu napísanému.... Napríklad:Zimáková - Vozárová výpovedá, že z domu v Prievoze odvážali Ľudmilu oblečenú v texaskách....... a už predtým a aj následne sa v knihe niekoľkokrát tvrdí, že mŕtvola v Čiernej vode bola od pol pása nahá.... Vďaka posledným udalostiam a TV dokumentom z popráv v Sýrii si môžete všimnúť, že obete majú ruky vzadu zviazané a ústa previazané, respektíve väčšiu časť tváre prekrytú. Nie sú to tie isté znaky popravy ako na mŕtvole nájdenej v Čiernej vode ????? V úvode knihy sú vymenovaní viacerí zahraniční študenti, ktorí mohli prísť do kontaktu s Ľudmilou, respektíve ju sledovať. Ale žiadnému z nich sa pri vyšetrovaní vraždy nedostalo toľko "pozornosti" čo vytypovaným siedmim študentom, ktorí mali tu smolu, že vytrčali z davu. K zahraničným študentom a informátorom iba strohé konštatovanie, že to nebol správny smer..... Čítanie knihy má stále viac presviedča o neskutočných konšpiráciach štátneho aparátu a schválne zmätočnom nedôslednom vyšetrovaní, to nie je náhoda, to je zámer. Monster procesy v 50-tich rokoch sú dôkazom, že ŠtB mala perfektne prepracované metódy psychickej manipulácie s ľudmi a tí nakoniec "priznávali" to čo nikdy nevykonali. Pýtam sa, myslite si, že o 20 rokov neskôr zanechala štátna moc tieto metódy a nepoužívala ich???? Ha,ha ha.

agent KGB šef kriminalista kauzy C.Pješčak dosadil po Novembri Mečiara za SK MVa a Gašparoviča za fedr.GP ! skúste porozmýšlať aj kvoli čomu ? (Hugo, 28.12.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mnohí píšu,že ich zaujala knižka o unose prezidentovho syna a smrti Remiáša.. ..vážení a viete kto Vladimíra Mečiara /krstného otca toho všetkého svinstva / presadil vo Febr. 1990 do VPN a funkcie MVa ? Agent KGB/ŠtB nám.FMV gen.J.Pješčak ,ano ten istý Pješčak,ktorý dostal za ulohu /ofic.od Husáka,neofic.od KGB / za každú cenu predhodiť verejnosti nejakých obetovaných páchatelov vraždy Cervanovej... .. kapito Slovač ? kapito ?

krutá realita = niekolkonásobný Justičný zločin (Buřt, 28.12.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
K pochopeniu najpravdepodobnejšej príčiny rozsiahleho justičného zločinu /do ktorého muselo byť zapletených množstvo ludí / kauzy Cervanová je potrebné si naštudovať a pochopiť čo za teroristický režim fungoval na území ČS/S/R od Febr.1948 do r.1989 a prečo resp. kto ho vnútil a riadil ? http://www.sme.sk/c/8093309/stb-vrazdila-ludi-ukazal-archiv-smer-im-neznizil-dochodky.html http://rovensky.blog.idnes.cz/c/126784/Ceskoslovensko-sponzor-mezinarodniho-terorismu.html http://www.czsk.net/svet/clanky/cr/csterorismus.html Motív komuniistického justičného zločinu : Robila som / nov.Luba Lesná / rozhovor s bývalým vyšetrovateľom Karolom Tóthom, ktorý potvrdil, že tam je arabská stopa. Otec Ľudmily Cervanovej bol v Piešťanoch vojenským školiteľom pre zahraničných študentov. Mám potvrdené z dvoch zdrojov, že tam robil inštruktora výcvikových kurzov. Vyšli pritom štúdie Karla Kaplana či Iva Samsona, ktorí tvrdia, že tu boli výcvikové tábory pre ľudí, ktorí mali odstraňovať vládnuce režimy vo svojich krajinách, aby ich dostali pod sovietsky vplyv. http://rovensky.blog.idnes.cz/... http://www.czsk.net/svet/clank... Cervan učil aj Arabov, ktorí sem chodili fakticky na teroristický výcvik. Bola teda aj verzia, že sa mu niekto z tých krajín chcel pomstiť. .to je podľa vás skutočný motív vraždy? Ale to už je len moja konštrukcia. Ak to takto bolo, tak socialistická moc mala záujem utajiť, že tu teroristické tábory existovali. O ich existencii sme sa dozvedeli až po roku 1989. po rozpade CCCP sa počet teroristických utokov v EU zredukoval/ až na Madrid,Londyn a najnovš.Pariž / > zaujímavý graf ukazujúci počet mrtvych v jednotl.rokoch pri teroristic.útokoch v Záp.Europe > > http://zpravy.idnes.cz/foto.as... > > Všimnite si,že počet mrtvych v jednotl.rokoch značne klesá po rozpade komunistického CCCP .... > > ../ KGBákom a ŠtBákom zrejme dochádzali děéngy - peniaze na vydržiavanie TERORISTOV !! /, > samozrejme chvalabohu za ten aspoň zostupný trend.. > > O to zaujímavejšie ale vyznievajú info z nasled.linku.. > > http://rovensky.blog.idnes.cz/c/126784/Ceskoslovensko-sponzor-mezinarodn... > > http://www.czsk.net/svet/clanky/cr/csterorismus.html > > > ..M.Kaddafi bol napr. ešte v r.1976 zúrivý antikomunista ,aby nalsedne v r.1977 už vyhlasil soc.lyb.džamahiriu > > https://cs.wikipedia.org/wiki/... Bývalý agent KGB feder.kom.nám.MVa,neskor GP gen.Ján Pješčak - po pluk.Cervanovom odmietnutí vyznamenania z rúk G.Husáka vyhlásil,že so súdružkou Cervanovou / píšúcou srdcervúce listy prezidentovi Husákovi / treba urobiť poriadok -vid tlaky na čsl.súdruhov zo strany SOV GP-y - a nasadil do akcie bývalého kolaboranta s Gestapom vyšetrovatela JUDr.Eduarda Pálku /vid link dole / ,Gerbela, Lamačku ktorí si vytipovali 7-ich Nitranov ako ideálne obete a po neúspešnom vyťažovaní 2-och dievčat aj budúcu "korunnú"svedkynu MUDr.Zimákovú-Vozárovú / k donucovaniu využil jej graviditu / Akciu nazval Uzel V senáte Krajského súdu,ktorý v r.1982 odsúdil Nitranov na dlhé roky vazenia a MUDr.Zimakovu-Vozarovu na 3-i roky údajne sedel aj JUDr.Gašparovič. > > Bývalý agent KGB feder.kom. GP gen.Ján Pješčak / ktorý nekompromisne pretlačil ŠtBáka Vl.Mečiara /dovtedy špiclujúceho na osobu Dubčeka / vo Febr.1990 do f.Min.Vnutra povedal Novinárke Lube Lesnej pred pár rokmi,že ešte nie je vhodný okamžik povedať o kauze Cervanovej pravdu... ..Pješčak sa po r. 1989 sa snažil istiť/kryť presadením do f.feder.GP / po odchode T.Boehma / následne aj neschopného Gašparoviča/prečo asi ?/,ktorý sa stal neskor aj pravou rukou Mečiara v HZDS a sefom SK -parlamentu ..neskor dokonca zhodu viacerých náhodných okolností aj prezidentom SR Ich sťažnosti vyhovel už dávno NS ČSFR vo veci 2 Tzf 5/90 ktorý zrušil rozsudky KS Bratislava ( 1 T 6/82) i NS SSR ( 1 To 17/83) a za porušenie zákona označil i rozsudok v prípade MUDr. Vozárovej, neskoršie Barcíkovej ( 2 T 326/83) a uložil všetkým súdom, aby prípady znovu prejednali. Tieto súdy však zákon znovu tým istým spôsobom porušili. To je predmet nového podnetu pre JUDr. Čižnára - pravde musí byť učinené zadosť, čoby aj sekery z neba padaly!

Pre Valiku.. (čitateľ, 25.12.2015) Odpovedať

Pani Valika, veď vy si sama sebe odporujete.Na jednej strane píšete: .. ja netvrdím že Ľudmilin otec bol nejaký hodnostár..a ku koncu polemizujete s myšlienkou že pán ČERVAN bol veľmi významná osobnosť, nakoľko bolo prerušené rozhlasové vysielanie ohľadom hľadania nezvestnej dcéry! Rodičia obete išli v pondelok 12.júla nahlásiť na políciu nezvestnosť dcéry, kde ich Verejná bezpečnosť posielala z jedného oddelenia VB na druhé,odmietali spísať zápisnicu a trvali najskôr na overení prípadného úrazu v nemocnici.Po zdĺhavom hľadaní zúfalých rodičov v nemocniciach BA bolo o 22:30 v noci rodičom umožnené nahlásiť a vykonať zápis.Pani Valika, vy by ste sa určite zachovali rozvážnejšie.Apropo, kedy vás tak strašne rozhorčilo prerušenie určite zaujímavého vysielania? 14.júla bola najdená mŕtvola obete a 15.júla pán Ćervan identifikoval najskôr podľa šperkov, fotografie obete svoju mŕtvu dcéru a na tomto základe mu bolo umožnené ísť sa fyzicky pozrieť aj do pitevne(čo podaktorí"spravodliví" radi spochybňujú). V roku 1978, bol tento Váš mediálny funkcionár prepustený z armády, a neexistuje žiaden záznam o incidente v Sýrii, kde bol očitým svedkom krádeže.Skúste si v kľude prečítať knihu pána Thóta a pozrieť CD s výpoveďami, motákmi a zadržanou listinou, ktorú písali nevinní synkovia .Pravda je jednoduchá, a lži sú komplikované.Musí to byť pre pani Červanovú naozaj strašné,ak vrahovia sa snažia o rehabilitáciu svojho mena! Vrah zostane vždy vrahom a je jedno v akom politickom režime sa to stalo, dokonca sa sami usvedčili.Jeden môj známy bol v 76 roku spolužiakom jedného z odsúdených a pri debate o tomto prípade mi povedal verejné tajomstvo o Nitrančanoch,že chlapci boli v súkromí obyčajné prasatá, ktoré to často preháňali... asi vie o čom hovoríl

reakcia na šitatela (ferdinand, 28.12.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pán čitatel a skúste logiky uvažovať,prečo ich celý den príslušníci Verej.Bezp. / tak ako píšete /posielali z jedného oddelenia na druhé resp. odvolávali sa na nemocnice,pretože to mali z ŠtB nariadené..ŠtB /teda ani KGB / totiž ešte nemala premyslenú konštrukciu pretože v prípade zápisu by museli kriminalisti okamžite konať...a čo keby expresne odhalili tých skutočných vrahov ...uvažujte ..až keď už situácia musela byť pre Cervanovcov podozrivá museli spísať zápisnicu / ale večer už bol Štbákmi premyslený plán../

Pre ferdinanta..(pozor na štb) (čitatel, 29.12.2015) Odpovedať

Pán FERDINANT,pôvodne som ani nechcel reagovať na váš veľmi logický príspevok,pretože dosť konšpirácii k prípadu Cervanová som si prečítal, či vypočul od investigatívnych novinárov,šéfredaktorov či politikov, ako je napríklad Lesná, Hríb,Šebej,Nicholsonová, krstiteľ Balázs...Videl som aj Hríbovu pod lampou či Kirchhoffov dokument, ale vaša teória o Štb-ákoch, ktorí už 12.júla 1976 miešali kartami a zrežirovali proces proti siedmim nevinným (keď ešte nebolo nikomu známe čo sa Ľudke stalo)) , si zaslúži ďalší nový film majstra Kirchhoffa, kde budete hrať hlavnú úlohu..určite zaujme!

Kam zmizla Ludka Cervanova ?, zije este ? (pre citatela, 31.12.2015) Odpovedať

kedze 14.jula 1976 nasli v potoku Cierna voda nasli mrtvolu vo veku cca 35 rokov /konstatovalito 2/aja z 3/och lekarov.... ten 3/i tvrdil,ze ma okolo 25 rokov avsak podla vlasov.spojenia s pokozkou musela bzt mrtvola vo vode minim8 az 15 dni... vsteci sa zhodli ze mrtvola nebola znasilnena ,naviac rozmeri pochvy boli 3x3x3 cm co je v rozpore s 19 rocnou ,ktora ma standartne parametre posvy 6,5x6,5x6,5 cm ... StB8ci miesali karty uz davno pred 12.julom 1976 .... ...StBaci/presnejsie KGB / potrebovali Cervanovu upratat ci uz z dovodov jej mlcanlivosti resp. jej zachrany pred jej plan.unosom zo strany nepriatelov KGB a teda aj CS sudruhov a Cervana cviciaceho teroristov ich nepriatelov ,Kaddafiho ap. resp. dalsich nadejnych buducich arabsk.,sudruhov ...Kadafi bol este r.1976 zurivy antikomunista aby ho neskor v r.1977 molodci z Ljubljankky presvedcili uz vyhlasit socialisticku lybijsku dzamahiriu... ...a zrazu Stbakom do toho prisli vhod obete psychovraha Somoru,ktore ich naviedli na konstrukciu so zmiznutim Cervanovej a tedajej ochrany pred nebezpecenstvom skutocneho zabitia..,do Cierneho potoka podhodili Somorovu obet /35 az 40 rocne zeny predsa neumieraju bezne/spoliehajuc sa na zohavenie tela...len zabudli,ze lekari desifruju aj dobu pobztu vo vode/Cervanova v nej mohla realne byt iba 4 a pol dna ,kde lekar konstatoval minim.8 az 15 dni ... ...a mohli OKAZALO / mimor.vysielania + pohreb z nest.pozostalymi + sledovanie ucastnikov pohrebu / zadeklarovat Cervanovej smrt a zobrat vietor z plachat jej buducemu potenc. skutocnemu vrahovi .. ..vsimnite si ze manzelia Cervanovci sa rozvadzaju...,MC patra dalej na vlastnu past ...preto bolo za dohladu SOV GP a KGB potrebne dohliadnut na "Vypatranie" "skutoc." vrahov.....

konšpirácie (Ferdinand, 30.12.2015) Odpovedať

Kedže forezna lekárka konštatovala vek najdenej mrtvoly ženy v Čiernom potoku cca 40 rokov,další lekár jej sice odhadoval cca 25 r.,ale zaroven konštatoval,že čo sa spojenia vlasov s pokožkou týka,tak mrtvola vo vode musela byť minim.8-15 dní / v tom čase bola ešte Cervanová na žive .. / 9.7. večer na Mlynoch a mrtvola najdená 14.7. / .. ...takže čo sa Ludke stalo / citujem Vás / nie je známe verejnosti bohužial dodnes... ...a pokial budú mať ludia okolo generalmajora Pješčaka vplyv na dianie na SK-u ,tak zrejme ešte nejaký čas to potrvá ... - dalši sudny lekar Patrik Fiala sa odvolaval na nejaku žlazu podla ktorej vek mrtvoly odhadoval na minim.35 rokov .. .. ani ja neobdivujem konšpirácie a už vobec nie také,kde sa znásilňujú fyzikálne zákony / napr. vzorec V=s/t resp. km/hod./,zdravý rozum,sedliacky úsudok a prirodzené racio...vid putovanie Viery Zimakovej/Vozarovej 200 km z opačnej str.Hrona -Revištie Podzámčie na opačný koniec Blavy,zúčastniť sa dikoteky /zrejme toho nemalala ešte po celodennom padlovaní mladá medička dosť /,presun do Prievozu / presnejšie vlámanie sa do cudzej nehnutelnosti na Varínskej bez toho aby si to niekdo z majitelov a susedov všimol..../,zúčastniť sa orgií,zvažovať čo dalej,potom presun do Kralovej ..,topenie Ludmily,znovu presun do Blavy -odvoz komplicov a až odtial sa nechať odviesť na horný Hron,vklznuť nebadane do stanu bez toho aby si to niekdo všimol..ana toto si spomenúť až po 5-ich rokoch ... ...veru,veru nejak tým pohrobkom KGbákov už dochádzajú napady,invencia,zdravý rozum a hlavne deéngy... ...ono nie každý má v hlave kapacitu porovnatelmú so 40% Smeráckym elektorátom.. ... .. ono pri takom množstve teroristov ,ktoré za socíku v ČSSR súdruhovia vyškolovali/Carlos,Babrak Karmal a spol./PN letisko,Zastávka u Brna,Jílové u Prahy atd. to raz muselo prasknúť.... ..o to viac to bude niekoho bolieť... ..spomente si na výrok od M.Kopeckého ... ..stačí si hodiť do googlu "Cvičenie teroristov v Československu" a možete študovať linkov do aleluja až sa z toho povraciate... ..

pre ferdinanta od štb (čitateľ, 29.12.2015) Odpovedať

Pán Ferdinat ospravedlňujem sa za chybu ( nie v prípade vašeho oslovenia v mene:D..)pôvodne som písal siedmi nevinní, ale zmenil som záverom znenie vety a pri korektúre tohto znenia vety som urobil gramatickú chybu.Váš obdivovateľ konšpirácii...

Ignorantské vyšetrovanie a nedôsledné zaisťovanie stôp, bol to zámer s jasným cieľom. (Valika, 18.12.2015) Odpovedať

som sklamaný(á)
Nikdy neboli vypočutí svedkovia, manželia z BA, ktorí ten osudný večer videli Ľudmilu nastupovať do auta, v ktorom sedeli arabskí občania. Manželia stáli na zastávke autobusu pri internáte, z ktorého Ľudmila odchádzala a dokonca sa s ňou rozprávali o odchodoch autobusu.Ľudmila sa ponáhľala na nočný rýchlik do Košíc a rozhodla sa využiť ponuku odvozu spomenutým autom k vlaku. To sa jej stalo osudným. Ľudmilin otec pracoval v Sýrii, kde bol svedkom zločinnej udalosti a kde svedčil proti zlodejom,ktorí boli tam potrestaní.Pri Senci bolo za socializmu vytvorené stredisko pre výučbu slovenčiny pre cudzincov, ktorí sem prišli študovať, alebo pracovať.Ak by boli Ľudmilu zavraždili slovenskí študenti ako sa tvrdí v knihe, vraj sa s ňou zabávali v BA, prečo by ju vozili do Kráľovej pri Senci? Ďaleko menej podozrivé by bolo zbaviť sa jej pri Dunaji v BA. V Kráľovej pri Senci bola umučená a zavraždená arabskými študentmi, zo Sýrie. Ako pomsta Ľudmilinmu otcovi za usvedčenie zlodejov z udalosti v Sýrii. Celá nasledná kauza okolo vraždy Cervanovej je " dokonalo - nedokonalou" prácou zločineckej organizácie - ŠtB, vtedajšieho Československa. Bohatí arabskí študenti museli byť krytí, veď ich vyšetrovaním by možno bol ohrozený obchod ČSSR so zbraňami pre Sýriu. Aj taká pravda je pravdou. Pán Tóth, nechcete sa zamyslieť?????

reakcia čitateľa (Martin, 23.12.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pán Schultze, pani Valika, nemáte pravdu. Hovoríte, že sa v knihe nespomína rozsudok z roku NS ČSFR 1990, ale kniha pojednáva len o období 1976 až 1987, čiže toto asi bude v druhom dieli predpokladám. Manželia, ktorých spomínate, videli úplne iné auto a to o hodinu skôr, v knihe je táto vec do detailu popísaná aj s časovými súvislosťami. Aj arabská stopa je výmysel, v knihe sa píše a je to podložené dokumentami, že otec Cervanovej bol iba radový vojak-technik, nebol ani len členom KSČ. Nemal sa mu kto ani za čo mstiť. Elán v ten deň vystupoval, sám som pred rokmi niekde čítal interview s Jožom Rážom, kde to bolo spomenuté.

Martin nemáš pravdu (MilaN, 2.2.2016) Odpovedať

V knihe je aj odkaz na pojednávanie NS ČSFR 1990 (Na pojednávaní Najvyššieho súdu ČSFR to v roku 1990 potvrdil bývalý náčelník Správy vyšetrovania Ministerstva vnútra Slovenskej socialistickej republiky JUDr. Pavol Slopovský.) To že tento súd zrušil predchádzajúce rozsudky sa taktne zamlčuje

Manželia Jozef a Veronika Bačoví (MilaN, 2.2.2016) Odpovedať

uvádzali iné auto - ale veď všetci svedkovia vo svojich prvých výpovediach uvádzali iné auto(Vanko - červená embéčka alebo Škoda 100, Janeček - Volkswagen 1300, Beráč - čierna Volga, Nagy – Volkswagen, Mlynarčíková - svetlé auto, značku neuvádzala, Kováčová – biele auto, Mrázko - žiadne auto,....) Tak prečo sa hystéria zameriava len na manželov Bačových? Podobne je to aj s časom - je tu x svedkov, ktorý uvádzajú čas pred desiatou hodinou, ale len Bačoví sa mýlia?

Ad Arabská stopa (MilaN, 1.2.2016) Odpovedať

To nemusí byť len rozprávka o odseknutej ruke. Treba si uvedomiť, že Anwi Hassan Hussein bol členom 11 člennej skupiny, ktorí mali v ČSSR politický azyl pre pokus o atentát na iránskeho Šáha Rezá Pahlavího. Rok 1976 je pri tom zlomový - predtým bol Pahlaví podporovaný z USA, čiže náš nepriateľ a potom otočil a bol náš priateľ (podporovaný ZSSR). V roku 1977 navštívil panovnícky pár (Rezá Pahlaví s manželkou Farah) Československo (Prahu a Bratislavu) a asi bolo treba pred ním utajiť, že tu schovávame jeho atentátnikov, hlavne keď už títo boli pevne zakonšpirovaní v službách ŠTB a KGB.

A čo ak je vťetko inak? (MilaN, 1.2.2016) Odpovedať

V Levočských archívoch v spise Hrmo na strane 372 je výpoveď DJ-a Krajčoviča, ktorá bola vykonaná 19.10.1976 a je taká presná ohľadom jeho účinkovania na Mlynoch, že sa o nej dá len ťažko pochybovať. Nikdy nebolo nikým spochybnené, že 9.6.1976 bola v UNIC klube diskotéka, ktorú uvádzal DJ Krajčovič. Dezinformáciu o účinkovaní ELÁNU vyprodukovala Štb na požiadavku Pálku (vraj na základe podkladov ÚV SZM) až o päť rokov neskôr, kedy si to presne nemohol pamätať nikto!

Martinovi (Valika, 24.12.2015) Odpovedať

Pán Martin,ja netvrdím, že Ľudmilin otec bol nejaký hodnostár, to neviem, opisujem iba skutočnosť, ktorej bol kedysi pri svojich cestách do Arabských krajín svedkom. Nehovorím o pomste funkcionárovi, ale o pomste svedkovi udalosti, za ktorú boli hlavní aktéri potrestaní a následne sa chceli pomstiť oni jemu. Ako vlastne bolo vedené vyšetrovanie bezprostredne po objavení tela Ľudmily, keď pán Valašik po 40 rokov s prekvapením konštatuje odkiaľ pán Tóth vyhrabal detaily k prípadu. Toto je smutnosmiešne páni. Ináč sa to celé nedá nazvať iba vyšetrovanie na objednávku s cieľom zahladzovať stopy a za každú cenu odvrátiť pozornosť verejnosti iným smerom a nájsť nejakých pacháteľov.A knižné dielo je k tomu na doobjednávku. Apropo, veľmi dobre si pamätám ako bolo v tom čase, v júli 1976, prerušené vysielanie rozhlasu kvôli uverejneniu oznamu o zmiznutí Ľudmily.Pri koľkých zmiznutých osobách sa prerušovalo v minulosti vysielanie rozhlasu, alebo pri koľkých sa prerušuje teraz? Iba ak sa jedna o významnu osobnosť, alebo blízkeho významnej osobnosti. Nuž neviem aký radový člen tejto spoločnosti si môže dovoliť a žiadať o prerušenie vysielania, nešlo o obyčajný oznam v správach.

Nezmyselné násilie.. (Peter Lalinský, 17.12.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Súhlasím plne s pánom Tóthom,ktorý nezaujato odkryl priebeh vyšetrovania, poukázal na ovplyvňovanie mienky verejnosti cez redaktorov a média, na vydieranie a zastrašovanie svedkov,pokus o zasahovanie politických kádrov do vyšetrovania. Bez kúska hanby si dneska vrahovia Červanovej snažia kupiť peniazmi a známosťami bezúhonnosť a nevinu.Takýto hrôzostrašný príbeh sa nedá umelo vykonštruovať ako to tvrdia páchatelia.Veliká hanba patrí aj ľuďom, ktorí sa ich zastávajú..pán Hríb,Śebej,Balázs,Lesná... moc empatie ku skutočnej obeti celého prípadu mladej medičky Ľudky Červanovej som vo vašich článkoch či vyjadreniach na kameru nepostrehol.O vypočítavej arogancii páchateľov už ani netreba ani polemizovať, možno len, že dostali naozaj nízky trest.

Nezmyselné násilie (Wilhelm Schultze, 22.12.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pán Lalinský. Pri všetkých takýchto knihách, napísaných na objednávku konkrétnych súdruhov - ako tu JUDr. Koza dnes Kliment -aspoň poznáme dôvody arogancie takých ľudí ako JUDr. Michálik, Kliment, Smolová, Serbová, Valašík, Čižnár, a im podobní ( Borec), si uvedomte jedno: Nechtiac svojich usvedčil bývalý profesor a generál, normalizačný prvý námestok FMV, Ján Pješčák, ked povedal, a v tejto knihe iné ani tiež nie je uvedené, že ked sa vytvorila skupina UZEL, ktorú viedol a jej členmi boli ss. Pálka, Rohan a Herman( z týchto troch bol jeden "Lichovník"), nemali v rukách nič. Teda 0! A len súdruhovia z tejto nuly dokázali vykúzliť reálne čísla. Ved sme žili v zemi, kde zajtra bolo včera....No a od samého začiatku až do konca len reči, reči, reči a opľúvanie. A ani náznak realizmu, hoci len toho socialistického. Pritom si z nich Hrmo robil otvorene: srandu. Pokiaľ ide o Zimákovú, mohla sa priznať či poprieť čo chcela, mohla - aj keby ozaj zmizla z táboriska v Revišťskom Podzámčí( nie s malým p ) moknúť v lejaku a v šere, nič z toho nemohla. Elán jednoducho v ten deň nevystupoval, chýba modus vivendi a stále nie je jasné, ako to, že ich tam nikto nevidel ( na žúre vo Varínskej a nevolal VB), nenašli sa stopy zmieňovaného skutku a každé priznanie sa musí dokázať materiálnymi stopami. Čiže stačilo volať VB, nasadiť havka - ten by našiel MC nájdené sponky ihned a i iné stopy, čiže nám chýba celý register znakov, ktoré sa musely nájsť. Tých :ale!!!!!!!! je na niekoľko kníh!Ak niekto skutočne masíruje a zná0silňuje verejnú mienku, nie sú to kvázi páchatelia !
Všetky komentáre (93)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť plus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x