bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Afázia - Diagnostika, klasifikácia, terapia

Vydavateľ: Kalligram (KALLIGRAM, spol.s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:48

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Afázia - Diagnostika, klasifikácia, terapia

PhDr. Anna Hrnčiarová, CSc., klinická logopédka, neuropsychologička, absolventka Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Titul PhDr. získala na Katedre pedagogiky FF UK v Bratislave, špecializačnú prípravu absolvovala na Slovenskej zdravotníckej univerzite. Je kandidátkou psychologických vied v odbore medicínska psychológia so zameraním na neuro- a pato­psychológiu, titul obhájila na Fakulte psychológie Moskovskej štátnej univerzity M. V. Lomonosova.
Od roku 1972 pracovala na neurologických klinikách bratislavských fakultných nemocníc, na neurologickej klinike postgraduálneho vzdelávania a ako externá asistentka pre afaziológiu na SZU. V roku 1997 založila na Slovensku prvé a dodnes jediné oddelenie klinickej logopédie v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda v Bratislave-Petržalke, kde pracovala ako primárka. Bola dlhoročnou vedúcou afaziologickej ambulancie s celoslovenskou pôsobnosťou. Jej interná štatistika obsahuje viac ako 17 tisíc pacientov afatikov. V súčasnosti prevádzkuje neštátnu Ambulanciu klinickej logopédie v Bratislave-Lamači.
Je spoluzakladateľkou Slovenskej asociácie logopédov a bola jej prvou prezidentkou. Pôsobí v mnohých odborných funkciách. Prednáša, publikuje.
Od roku 1993 je hlavnou odborníčkou Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky pre klinickú logopédiu.

Často sa stretávame s ľuďmi – bez rozdielu veku, ktorí stratili schopnosť hovoriť a rozumieť reči, stratili vlastne to, čo ich robí ľuďmi – reč. Proces obnovy tejto schopnosti si nevyhnutne vyžaduje vedenie vysoko kvalifikovaných špecialistov.
Autorka knihy si uvedomuje túto skutočnosť a v rámci problematiky chce odbornú verejnosť (klinických logopédov, psychológov, neurológov, psychiatrov a ďalších), ale aj laikov oboznámiť s vedeckými základmi školy A. R. Luriju, zakladateľa neuropsychológie, a jeho nasledovníkov (Ľ. S. Cvetkova). Kniha mapuje spracovanie problematiky afázie od diagnostiky cez jej klasifikáciu až po terapiu a jej efektivitu. Obsahuje obrazovú prílohu, ktorá je koncipovaná tak, aby poslúžila pri práci s dospelými aj detskými pacientmi.

Detaily o knihe

Názov: Afázia - Diagnostika, klasifikácia, terapia

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri plus deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x