bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Mr. Dokonalý

Vydavateľ: BESTSELLER (Mgr. Soňa Rebrová - BESTSELLER)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:47

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 5,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Mr. Dokonalý

Johana je samostatná moderná žena. Nepotrebuje priemerného priateľa, ona chce viac. Chce k mužovi vzhliadať, chce zažívať živočíšny chtíč, chce túžiť.
Životná náhoda jej prihrá do cesty jeho – Mr. Dokonalého. Všetko je na okamih ako sen. Johana získava rovnocenného partnera, ktorý aktuálnemu priateľovi nesiaha ani po päty.
Šťastie ale nikdy netrvá večne. Snáď preto, aby sa neomrzelo, aby sa nám neprejedol prílišný blahobyt…

Detaily o knihe

Názov: Mr. Dokonalý

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

oddychovka (Janka K., 10.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Na knihe sa mi nepáčilo, že hlavná hrdinka Johana 30 ročná žena sa snaží byť čo najviac sebestačná a presviedča sa tým, že nepotrebuje žiadneho chlapa, čím podľa mňa chlapa skôr od seba odtláča. Páčilo sa mi ako opisovala prírodu, prechádzky so svojim psom Hugom a maznanie sa so svojou perskou mačkou Chantal. Má pri sebe muža Romana, ktorého od seba odstrkuje, pretože je na ňu priveľmi milý a pozorný. Na pracovnej schôdzke stretne pána dokonalého Štefana a pripadá si ako vo sne, pričom ďalej pokračuje vo vzťahu s Romanom. Romana neskôr opusti, je šťastný, že je konečne slobodná a môže si robiť čo chce, pretože nechce nikomu patriť a chce byť strojcom svojho času. Nechce aby ju niekto odmedzoval. Pán dokonalý Štefan na ňu zvysoka kašle a občas sa jej ozve iba kvôli sexu. Neskôr si uvedomuje, že opustila pozorného muža kvoli pánovi dokonalému, ale aj tak jej vyhovuje samota, pretože je skôr samotársky typ. na konci príbehu jej napíše bývali priateľ Daniel, že jej chýba a Johana si uvedomí, že jediný chlap, ktorého kedy milovala a milovať bude je práve Daniel. Kniha je ako stvorená na oddychové čítanie, žiadne napätie od knihy nemôžete očakávať, ale je napísaná príjemných štýlom, autorka sa veľa zamýšľa nad rôznymi vecami. Takže občas píše iba samé "omáčky". Ale odporúčam knihu pre tie čitateľky, ktoré nemajú veľké nároky na knihu a chcú si pri knihe iba oddýchnuť a veľa sa nezamýšľať nad knihou :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Každé jing má svoje jang. Je to systém, je to princíp, platný od stvorenia sveta. Amen.
Neviem. Je mi cez tridsať a stále neviem. Nikde som odpoveď nevyčítala, nenašla, do kolísky mi ju sudičky nevložili. Nie je to fér. Ale kto kedy povedal, alebo prisľúbil, že život je férový? Nikdy nikto a napriek tomu, v to stále bezmocne verím a dúfam. Ach tá ľudská márnivosť!
Pomaly a dôkladne sa chystám na schôdzku so Štefanom. Za nejaký čas som ako zo škatuľky. Vyzerám ako na fotenie do katalógu Top realitný maklér roka na titulnú stránku. Sadám si do auta s ľahkým oneskorením, hraným len na oko, vyrážam smer dohovorené miesto. Teším sa. Je dôvod.
Na onom kruháči úspešne míňam správnu odbočku, takže sa s bonusom otočím na križovatke ešte raz. Možno by som sa mala prefarbiť na platinovú blond ...
Musím sa sama sebe smiať. Dúfam, že nečaká a nepozerá sa na môj vodičský amatérizmus. Keď po druhom koliesku vchádzam na parkovisko, vidím napravo Štefanove strieborné auto.
Aha, takže sa určite bavil so mnou, všetko postrehol. Červenám sa. Vystupujem z auta - s úsmevom pobavená hollywoodska star, čo konečne našla svoju päťcípu hviezdu na chodníku slávy.
Našťastie je tma, možno sa dalo to krúženie prehliadnuť ... Stál vedľa svojho auta a teraz sa blíži ku mne. Ideme si oproti. Smeje sa. Aha, takže to nešlo nevidieť, myslela som si to. Konečne sme tvárou v tvár. Trikrát hurá!
"Ahoj Johanka," usmieva sa svojím bezchybným úsmevom.
"Ahoj," zašepkám a vpadnem mu do náručia, pozdrav nedokončím.
Slová sú zbytočné a navyše. Chúlim sa k nemu tak, ako snáď ešte k nikomu. Tu a teraz ho potrebujem silno objať a on to tiež tak presne robí. Je to romantické, ľahko gýčovité, ale neuveriteľne nabíjajúce a povzbudzujúce. Dostávam svoju dávku jeho existencie. Potvrdenie z vyšších miest, že takýto muži ešte existujú. Že keď vytrváš, niekedy niekde sa objaví.
Objaví a zase zmizne?
Drží ma majetnícky za pás a ramená, bradou sa mi opiera o hlavu. Držím sa ho pevne ako kliešť, tlačím ho k sebe. Nechcem nechať svetu ani centimeter jeho tela, všetko je teraz moje! Len moje... Sme na moment zase to dôverné súsošie, niekde na pol cesty všetkého. Nikto nevie tak objímať, tak stískať ako on. Možno je to jeho výškou, možno si potom pripadám ako drobný kvietok pri ceste, čo potrebuje chrániť, možno ...
"Ako sa máš, rybička?" pýta sa ma po chvíľke v nezmenenej polohe objatia.
"Teraz výborne. A ty?" usmievam sa potmehúdsky do jeho kabáta.
"Báječne."
Hreje ako gamatky. Nechápem, kde bol tento chlap celý život schovaný. Prečo sme sa na seba nenarazili skôr, než ...
Pozrieme sa na seba zo vzdialenosti, čo nám telá dovolia. Tváre máme od seba dvadsať centimetrov, ani nie. To nie je normálna osobná komunikačná vzdialenosť, tu by sa dala nastavená intimita krájať. Myslím, že to vieme jasne obaja. Ani jeden si nechceme pripustiť, že vlastne hrozne chceme, ale jednoducho nemôžeme.
Pobozkáme sa. Kamarátsky... Úprimne, skôr o sekundu dlhšie ako priatelia a zase sa stískame. Dobre, že ma drží, podlamujú sa mi kolená. Asi na mňa ide jarné vábenie. Alebo nejaký stredný chtivý vek. Puberta je dávno za mnou, druhá miazga predo mnou ... Asi budem patriť výhradne k tým jedincom, čo celoživotne budú hľadať, pochybovať a zamilovávať sa, napriek okolnostiam a vhodnosti. Pud nezastavíš.
Neviem čo ďalej robiť, cítim len, že je mi neuveriteľne príjemné byť okolo neho takto obtočená.
Túžba je zázrak, kámo, zázrak ...
"Poďme sa na chvíľku prejsť," hovorí mi po čase do vlasov.
"Jasné," celá stuhnutá sa snažím, aby ma nohy niesli, ako majú.
Drží ma. Drží ma ako svoju. Drží ma za pás a ja si ho vediem navlas rovnako. Sme teraz dokonalá reklama na šťastný pár. Sme teraz taká spokojná dvojica, ktorá sa používa na propagáciu hypoték alebo poistenia. Dokonalý pár, dokonalé úsmevy, dokonalá kariéra, dokonalé vykročenie do života.
Mám v sebe ako bonus dokonalý pocit blaženosti, ako tajný úplatok v obálke. Dúfam, že to tak má aj on. Pán dokonalý.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x