bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tajné misie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tajné misie

Špeciálne jednotky polície, ako sú GSG 9, EKO Cobra, SWAT-Teams, sa nasadzujú v prípadoch, keď ide naozaj do tuhého. Zásahové komandá sú aktívne pri ozbrojených únosoch, v boji proti organizovanému zločinu aj proti terorizmu. Členovia špeciálnych jednotiek z celého sveta sa pravidelne stretávajú a vymieňajú si skúsenosti.
Judith Grohmannovej sa ako prvej novinárke podarilo dostať do tohto mužského spolku. Prináša exkluzívne informácie a intímny pohľad do ich neverejného, uzavretého sveta. Odvážila sa stráviť niekoľko dní s rakúskou policajnou jednotkou – protiteroristickým komandom Cobra a opísala nielen jej činnosť, taktiku, štýl práce a vlastnosti členov tímu. Na mušku si vzala aj prácu obdobných policajných útvarov v iných krajinách – v Nemecku, Litve, Jordánsku, Izraeli, USA, Luxembursku, vo Veľkej Británii aj na Slovensku.
V knihe opisuje najnebezpečnejšie zásahy, ako aj prípravu a psychologické cvičenia elitných policajtov. Vykresľuje, ako si pri každom zásahu znova a znova siahajú až na dno svojich fyzických a psychických síl a ako sa vyrovnávajú s traumatickými zážitkami.
Slovenských čitateľov určite zaujme kapitola o protiteroristickom komande Lynx. Autorka podrobne zaznamenala a vyzdvihla jeho postup pri akciách v druhej leopoldovskej vzbure, rukojemníckej dráme narkomana Henricha Masára aj v prípade vydierača banskobystrického Tesca.

Z nemeckého originálu In Geheimer Mission (Riva Verlag, ein Imprint der Münchner Verlagsgruppe GmbH, München 2013) preložil Branislav Kočan. Kapitolu z francúzštiny preložil Alexander Halvoník.

Dostupné verzie titulu

Tajné misie Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Tajné misie

Originálny názov: In geheimer Mission

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť plus osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Polícia o udalosti informovala miestne médiá a tie podrobne referovali o hromadnom úteku siedmich trestancov z väzenia. Vedela o tom celá krajina. Keď ráno obyvatelia dediny, v blízkosti ktorej sa muži ukrývali, zbadali nejaké hlavy v stohu, nečudo, že vyrozumeli políciu. Keď sa muži na druhý deň zobudili, na útek už bolo neskoro. Príslušníci jednotky Lynx sa nehlučne priblížili, obkľúčili ich a muži sa okamžite vzdali. Väzni už možno predtým počuli motory vojenských vozidiel a vnútorne kapitulovali.
Päť zločincov chytili. Ale kde zostali zvyšní dvaja?
V Piešťanoch, v kúpeľnom meste na rieke Váh, obaja vystúpili z vlaku. Kým rozmýšľali, ako ďalej, zbadali na nástupišti policajtov. Dali sa na útek, policajti si ich všimli a rozbehli sa za nimi. Zločinci začali na policajtov strieľať z ukradnutých automatických zbraní. Utekali smerom k priemyselnej zóne a policajti medzitým vyrozumeli svojich kolegov zo špeciálnej jednotky Lynx a požiadali o posilu. Policajti prehľadávali priemyselnú zónu a opäť došlo k prestrelke. Jeden policajt zostal zranený ležať na zemi. Napriek tomu prestrelka pokračovala.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x