bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ohnivé znamenie (Barbarič a Stein 3)

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Séria:Barbarič a Stein (3.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:360
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:57

Lepšia cena: 14,24 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,58 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,95 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ohnivé znamenie (Barbarič a Stein 3)

Nález ľudských ostatkov v podunajských lesoch privedie Barbariča na stopu bezohľadných lupičov a priekupníkov s otrokmi. Notár si musí zavolať na pomoc Steina a Jaroša. Spolu putujú do Prešporka, ktorý sa po páde Budína stal hlavným mestom Uhorska. Zdanlivo jednoduchý prípad sa rýchlo skomplikuje. Vyšetrovatelia musia zistiť, ako únosy mladých žien súvisia s odvekým súperením mešťanov s hradnou šľachtou, tajomnou samovraždou bývalého richtára a hlavne vyčíňaním prízraku, ktorého obete nachádzajú s ohavnými popáleninami. Posledné, čo Prešporok v predvečer volieb a veľkého výročného jarmoku potrebuje, je rozsiahle vražedné sprisahanie...

V treťom románe z cyklu historických detektívok Juraja Červenáka ožíva dobová Bratislava. V napínavom príbehu sa splietajú miestne strašidelné povesti s historickými súvislosťami a pôsobivo vykreslenou atmosférou mesta a jeho okolia.

Detaily o knihe

Názov: Ohnivé znamenie (Barbarič a Stein 3)

Objednávací kód NA371588

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Mŕtvi pribúdajú a prípad sa stále viac zauzluje. (Stano R., 18.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Tretí prípad kapitána Steina a notára Barbariča sa odohráva v Prešporku. Už len tento fakt ma potešil a s veľkou chuťou som sa pustil do čítania. Všetko to začal pes s rukou v tlame, ktorý doviedol Barbariča k nálezu ľudských ostatkov a k bande, ktorá unášala mladé ženy. Steina, Barbariča a kaprála Jaroša ďalšie vyšetrovanie priviedlo do Prešporku, kde objavili mŕtveho s ohnivými znakmi na krku. Prípad sa stále viac zamotával a vyšetrovatelia boli v meste čoraz menej vítaní. Mŕtvol pribúda a nervozita sa stupňuje. Román je o niekoľko strán bohatší než predošlé časti série Kapitána Stein a notára Barbarič. Ako pozitívum hodnotím umiestnenie príbehu do Prešporku a detailné vykreslenie atmosféry v období, kedy sa príbeh odohrával. Román ma však nebavil tak, ako tie predošlé. Hrdinovia sa pri vyšetrovaní stále motali v kruhu, viac sa spoliehali na dohady než na fakty a obvinili snáď každého jedného človeka, ktorí prešiel okolo nich. Dynamiku a tú správnu gradáciu nabral príbeh až v záverečnej tretine diela, kedy sa opäť priblížil ku kvalite predošlých častí série. No aj tak môžem hodnotiť tento román ako zaujímavý – až na strednú pasáž, ktorá bola pre mňa trochu zdĺhavá. Niekomu však možno sadne viac ako mne. Teším sa na ďalšie pokračovanie.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x