bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Outlander 1 - Cudzinka

Vydavateľ: Zelený kocúr (Vydavateľstvo Zelený Kocúr, s.r.o.)
Séria:Outlander (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 24.04.2024 02:56

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Outlander 1 - Cudzinka

Príbeh o láske, ktorá prekročila hranice času – Vydavateľstvo Zelený kocúr uvádza prvý diel zo série s názvom Cudzinka.
Claire Randallová slúžila počas vojny v armáde ako zdravotná sestra a po nastolení mieru sa znova pokúša dať dohromady svoj život a neveľmi šťastné manželstvo. Keď sa s manželom vyberie na miesto, kde sa konajú starobylé rituály druidov, neznáme sily ju vrátia do minulosti – do roku 1743, do divokého Škótska, kde muži bojujú o prežitie a ženy sú pre nich často iba bezmocnou korisťou.
Claire nechápe, čo sa s ňou stalo, kde sa ocitla a či sa odtiaľ ešte niekedy vráti. Padla do zajatia škótskeho klanu a každý ju podozrieva, že je vyzvedačka v službách Angličanov. Nebezpečenstvo striehne na každom kroku – dokonca aj na jej srdce. Claire stretne Jamesa Frasera, muža, ktorý je od nej mladší, ale zažil toho oveľa viac ako ona. James, hrdý a ušľachtilý, jej dá lásku, akú dosiaľ nespoznala. Môže žena milovať dvoch mužov, každého v inom čase? Dokáže si vybojovať šťastie a neublížiť tým, na ktorých jej najviac záleží?

Detaily o knihe

Názov: Outlander 1 - Cudzinka

Originálny názov: Outlander

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Pohltí vás ako nič :)) (Tereza M., 22.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Občas som po prečítaní knihy nevrlá, občas plačlivá (je to vôbec slovo?), inokedy som urozmýšlaná. A Outlander, aká som po dočítaní tejto knihy? OHROMENÁ Pretože som si o sebe nikdy nemyslela, že som typ na historické romány (a asi ani niesom). Ale Outlander je kniha, ktorá vás celého pohltí a úprimne? Aj keď má vyše 600 strán, zamilovala som si každú jednú z nich :)))

Úžasná kniha! (Barbora Paulovičová, 9.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
5* za všetko! Najlepšia kniha, najkrajší príbeh, úžasný námet, vedela by som napísať mnoho superlatívov, no teraz vypichnem ešte krásnu obálku :-) knihu mám doma v českom preklade, ale určite si zadovážim aj slovenské vydanie, už len kvôli tomu, že tento titul si to zaslúži :-) úžasný, originálny príbeh lásky, história prepojená s jemným sci-fi (cestovanie v čase), skvelo vyobrazené charaktery postáv. Dokonalosť!!

Skvelý historický román (Kristína, 3.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je naozaj dlhá, to je fakt. Avšak pri žiadnej inej knihe som neobracala stránky tak rýchlo ako pri tejto. Skvelá kniha ktorá je často označovaná ako romantický príbeh, avšak skrýva sa v nej omnoho viac. Hlavná hrdinka je tvrdohlavá a samostatná žena, ktorú naozaj nič nezaskočí. V príbehu sa taktiež dozvedáme množstvo historických faktov zo života horalov v 17. storočí. Veľmi zaujímavý príbeh, ktorý ma dokázal počas 600 strán držať v napätí a očakávaní. Knihu, aj napriek tomu že v originálnom jazyku vyšla už pred 25 rokmi, odporúčam každému.

Skvelá kniha! (Monika, 9.5.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Cudzinka si u mňa vyslúžila plných 5 hviezdičiek za naozaj napínavý príbeh lásky zasadený do príťažlivého prostredia škótskej vysočiny. Možno neulahodí každej čitateľke, ale určite osloví aspoň tie, ktoré majú vo zvyku siahať po historicko-romantických knižkách, pretože práve tieto dve témy dominujú v celom príbehu. Autorka rada veci opisuje, a tak niet divu, že je knižka o čosi hrubšia. Našťastie brožovaná väzba prvé prečítanie prežila a vôbec sa neprelomila. Pochváliť môžem aj preklad. Síce sa z textu akosi vytratilo čaro originálneho oslovenia Sassenach, no ani Angličanka nebola krokom vedľa. Tých, čo najskôr zhliadli seriál, možno poteší informácia, že je vcelku verný svojej knižnej predlohe. Cudzinku môžem ďalej len odporúčať, pretože nebola len obyčajným zaláskovaným príbehom, akých sú tucty. Miestami bola vtipná, krutá, no predovšetkým neobyčajná.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x