bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Čierny dom

Vydavateľ: PLUS (Nakladateľstvo Plus)
Séria:FIN z ostrova Lewis (1.diel z 2)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:400
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:57

Lepšia cena: 10,91 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,17 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,99 €
Ušetríte: 1,82 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Čierny dom

Sympatický policajný detektív Fin Macleod prichádza na škótsky ostrov Lewis vyšetrovať brutálnu vraždu. Fin vyrastal na tomto drsnom ostrove bičovanom nemilosrdnými vetrami, na ktorom akoby život zostal v prapôvodnej pohanskej podobe a krv a pomsta sú jeho prirodzenou súčasťou. Stretáva sa tu s bývalými kamarátmi i prvou veľkou láskou Marsaili. Desivé odhalenie brutálnej vraždy a hrozba ďalšieho násilia nútia Fina prebádať tajomstvá minulosti, kde sa skrýva kľúč k riešeniu.

Detaily o knihe

Názov: Čierny dom

Originálny názov: The Blackhouse

Objednávací kód NA370363

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Výborné! (Laura Löbbová, 17.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čierny dom je prvým dielom zo série Fin od Petra Maya. Zaraďuje sa do žánru krimi / triler, no podľa mňa je táto séria oveľa viac. Príbeh otvára vražda, ktorá sa udiala v rodnom meste hlavnej postavy, policajta Fina. Ten sa po dlhých rokoch rozhodne do mesta vrátiť a vraždu vyšetriť, a to napriek nie vždy príjemným spomienkam, ktoré ho od rodného mesta držali ďalej. Dej sa odohráva v Škótsku, a musím povedať, že to prostredie je opísané neuveriteľne dobre, miestami som sa naozaj cítila akoby som bola v malom škótskom prímorskom meste, kde sa každý pozná s každým. Postavy som si hneď obľúbila, prišli mi také skutočné, neideálne s problémami aj starosťami. Bližšie som spoznala policajného detektíva Fina, ale aj jeho bývalých priateľov, či prvú lásku. Atmosféra knihy bola neskutočná, tradičný škótsky život v malom meste, príroda a vzťahy medzi miestnymi obyvateľmi vyformovali naozaj neobyčajný príbeh. Nedostala som klasickú detektívku plnú vrážd a krvi, ale príbehy obyčajných ľudí, kde niektoré vzťahy prerástli do nenávisti až násilia. V knihe sa striedajú dve linky, aktuálna a tá, v ktorej som nazrela do minulosti a spomienok Fina a krok po kroku sa tak dostala k rozlúsknutiu záhady. Knihe nechýba tajomnosť, pútavosť ani napätie, je však obohatená aj o vzťahy, lásku, rodinu a priateľstvá. To je to, čo robí knihu originálnou vo svojom žánri. Odporúčam milovníkom krimi a trilerov, ktorí sa neboja skúsiť niečo nové a originálne. A tá obálka!

Netradičná detektívka (Katarína, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Podobne ako väčšina čitateľov som sa nechala zviesť očakávaniami na klasickú detektívku. Vyšetrovanie vraždy sa odohráva na rodnom ostrove vyšetrovateľa - sympatického Fina Macleoda. Popri vyšetrovaní vraždy Fin spomína na detstvo a mladosť prežitú na ostrove, pričom sa odhaľujú temné tajomstvá. Veľmi sa mi páčili opisy života na ostrove ďaleko na severe ,, odrezaného,, od ostatného sveta. Kniha sa mi čítala rýchlo a ľahko, doslova som mala problém pustiť ju z ruky :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x