bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hodvábnik

Vydavateľ: PLUS (Nakladateľstvo Plus)
Séria:Cormoran Strike (2.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:480
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:59

Lepšia cena: 13,01 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,32 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,49 €
Ušetríte: 2,17 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hodvábnik

Vzrušujúci detektívny román, ktorý pod pseudonymom Robert Galbraith napísala J. K. Rowlingová.
Kde sa stratil autor rukopisu, ktorý nikto nesmie čítať a každý sa ho bojí?
Druhá kniha zo série vysoko oceňovaných detektívnych románov s Cormoranom Strikeom a jeho energickou mladou asistentkou Robin Ellacottovou, je strhujúci a čitateľsky príťažlivý príbeh.

Detaily o knihe

Názov: Hodvábnik

Originálny názov: The Silkworm

Objednávací kód NA367447

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Napínavá do poslednej strany (Mária Takáčová, 6.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihy Volanie kukučky (1.časť) a Hodvábnik som sa rozhodla prečítať si najmä kvôli vynikajúcej autorke, tá ako vždy nesklamala. Aj keď sa dej rozbiehal pomaly, opisom londýnskych uličiek, asi po 30 stranách ma kniha úplne vtiahla do deja a nevedela som ju prestať čítať. Hodvábnik ponúka všetko, čo by mala kvalitná detektívka ponúknuť. Zaujímavá zápletka, napínavý dej, úvahy kto by mohol byť vrahom a prečo... Spočiatku iba nezvestná osoba sa približne v polovici knihy nájde zavraždená za veľmi zvláštnych okolností, rituálna vražda zužuje okruh podozrivých, ale aj napriek zúženému okruhu podozrivých, som si nebola istá vrahom. Chvíľu sa mi ním zdal ten, potom zas ona, neskôr úplne niekto iný. Kniha je napísaná veľmi precízne, autorka načrtne možného vraha a ja som už mala pocit, že viem kto ním je. Potom som ale začala čítať ďalšiu kapitolu a v nej bol ďalší potencionálny vrah... Zaujímavé sú aj Cormoranove vzťahy, autorka okrem brutálnej vraždy opisuje aj citový vzťah Cormorana a jeho asistentky, spomienky na bývalú priateľku a spomienky na mŕtvu matku. Jeho citový život je v zaujímavom kontraste s jeho prácou a zohavenou mŕtvolou. Kým vo Volaní kukučky je mŕtvola "pekná" a vyšetrovatelia ju mali k dispozícii hneď na začiatku, v Hodvábnikovi je mŕtvola odhalená až v polovici knihy, navyše v rozklade. To knihe dodáva tajomnosť, druhú polovicu knihy som prečítala na jedno posedenie. Nedokázala som ju odložiť ani vtedy, keď už meno vraha bolo známe. Autorka na konci opisuje dôvody a priebeh vraždy a odhaľuje myšlienkové pochody vraha. Dej je veľmi pútavý, postupne graduje, bolo pre mňa ťažké knihu odložiť. Po prečítaní knihy som si uvedomila jemné náznaky, ktoré naznačovali vraha, hoci počas čítania som ich prehliadla resp. som im neprikladala veľký význam, na konci do seba krásne zapadli a odrazu všetko dávalo zmysel. Kniha je skvelá, náznaky vraha sú priam nepatrné a dej veľmi precízny,jednoducho povedané napínavá do poslednej strany. Ak mám porovnať obe časti, osobne ma viac zaujal 2.prípad Cormorana Strikea a už mám kúpenú aj 3. časť v Službách zla a neviem sa dočkať, kedy sa pustím do čítania. Každý kto má rád napätie, detektívky a J.K. Rowling by si určite mal túto knihu prečítať, určite nebude ľutovať a bude z nej rovnako nadšený ako aj ja. V mojej knižnici má táto séria svoje čestné miesto hneď vedľa Harryho Pottera.

detektívka (andy, 3.6.2016) Odpovedať

priemerná kniha
Táto kniha ma neohúrila, čo ale neznamená, že nie je dobrá. Len je v nej na môj vkus priveľa opisov, je to akoby priveľmi "rozťahané", dlho, predlho sa nič nedialo. Aspoň podľa mňa, ale ja som zvyknutá na akčný dej z krimi, thrillerov a psychothrillerov. Hodvábnik je typická anglická detektívka s pomaly plynúcim dejom, kde máte šancu dlho rozmýšľať, kto je vrah. Už som myslela, že čítanie vzdám a knihu odložím na večné veky, ale zachraňovali to miestami vtipné dialógy Robin a Strike-a, no a po nejakej 140. strane už začal naberať na obrátkach aj dej. Našťastie, potom to už bolo fajn a dokonca ma aj prekvapila.

Detektívka ako sa patrí (Natália Javorková, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Určite Vás sem dotiahla zvedavosť a hlavne nový zážitok po prečítaní knihy- Volanie Kukučky. Detektívky sú jeden z žánrov, ktoré ma fakt bavia. Rada si pri nich píšem poznámky a dumám, kto by mohol byť vrahom, páchateľom. Pri Hodvábnikovi som písala o sto šesť, škrtala a vravela si: ,,To mi robí Rowlingová naschvál?" Všetko čo bolo dokonalé v Kukučke, je v Hodvábniku ešte viac vymakané. Ide o celkom hrubú knihu a musím sa priznať, že niekedy ma opisy ulíc, postáv, prostredia nebavia.Nuž v tejto knihe som nevynechala ani slovko. Krásna prehliadka Londýna s Cormoranom (ach dúfam, že bude filmová adaptácia a obsadia dobrého herca). Keď vyšla Kukučka, nevedela som, že ju napísala Rowlingová. Po prečítaní som mala taký hrejivý pocit, ktorý mám po prečítaní Harryho. A potom som našla na Martinus stránke (blogu), že práve táto čarovná osôbka z Rokfortskej strednej školy čarodejníckej, napísala túto detektívku. Myslím si, že kus aj trepem, ale ak práve toto niekto číta a ešte nečítal Hodvábnika tak nech hneď si ho uteká kúpiť! :) (Accio Hodvánik)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x