bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







  • Cena platí do: 14.2.2100

Malý princ

Vydavateľ: Albatros (Albatros media a.s.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:56

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,77 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Malý princ

S Malým princem se v africké poušti setkává opuštěný letec, autor této moderní pohádky. Zatímco se pokouší opravit havarovaný stroj, povídají si o všeličem. O tajemství podivuhodné pouti Malého prince, o dobru a zlu, o přátelství a kráse, o pravém štěstí, o odpovědnosti za ty, které máme rádi. A vůbec nezáleží na tom, odkud pocházíme: Malý princ pocházel z tak malinké planetky, že si to možná ani neumíme představit. Ale věděl, že je třeba chránit květinu, kterou vypěstoval, a že mu to přineslo radost.

Detaily o knihe

Názov: Malý princ

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

:) (Adriana Surová, 30.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Nadherna kniba. Doteraz neviemci som ju pochopila spravne ale asi to tak ma byt ze kazdy si tam najde to svoje.

Malý Princ - Antoine de Saint-Exupéry (Jan Ka, 5.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherný príbeh o láske, kráse, dobre, priateľstve, pravde, odvahe, čistote duše, o zmysle života a ľudských vzťahov je nielen skvostom detských rozprávok ale i fenomenálnym filozofickým dielom, ktoré nás v detstve prenesie do čarovného sveta malého princa, a v dospelosti stiahne priam do podstaty nášho bytia. Hĺbka myšlienok obsiahnutá v knihe, ktoré nám autor zanechal, tkvie v každom momente nášho života. Jedinečnosť tejto knihy spočíva v tom, že každým rokom, každým obdobím nášho života nás nesmierne obohatí, vnúkne iný pohľad na svet, na hĺbku nášho bytia a medziľudských vzťahov. Malý princ si získa srdcia nielen malých čitateľov ale i "svet dospelých". "Dobre vidíme iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné." "Či už je to dom, hviezdy alebo púšť - to, čo ich robí krásnymi, je neviditeľné." "Je oveľa ťažšie súdiť samého seba ako svojich blížnych. Ak sa ti podarí samého seba dobre súdiť, bude to znamenať, že si osvietený mudrc."

Malý princ (Kristína Krajňáková, 3.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Aj takáto staršia kniha ako je Malý princ,je pre mňa-vášnivého čitateľa jedna z najlepších čítaní. Príbeh je písaný vetami na zamyslenie, a to je dôvodom prečo si prečítať práve toto. Mnohí z nás pohŕdajú nad takouto knihou. Na prvý pohľad by sa zdalo, že je to ďalšia rozprávka pre detí. Naopak. Kniha skrýva rôzne citáty, ktoré sú ťažko pochopiteľné aj pre dospelých. Dáva čitateľovi príklady do života, je poučná. Samotný výzor knihy je klamlivý. Tiež sa na to autor zameral aj v deji príbehu. Dobre vidíme iba srdcom.To hlavné je očiam neviditeľné. Zaujímavou prílohou sú aj krezby samotného spisovateľa, ktoré skrášľujú kapitoly.Čítať je dobre, no rozumieť čomu čítame je ešte lepšie. Preto každému odporúčam práve túto knihu, ktorú ľudia už veľmi ani nečítajú. Chcem poukázať, že aj takáto klasika je príjemné prežité čítanie, ktoré vám určite zanechá nejakú skúsenosť aj do vášho vlastného života. Tak možno mnohí z vás budú hľadieť na svet inak.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x