bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tichý výkrik

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia svetový bestseller
Séria:D.I. Kim Stonová (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tichý výkrik

ZUZANA JURIGOVÁ KAPRÁLIKOVÁ číta z knihy TICHÝ VÝKRIK:

Záhadné a násilné vraždy, zdanlivo nesúvisiace okolnosti, tiene minulosti... Tým všetkým tento naozaj strhujúci triler oplýva vrchovato. Na začiatku príbehu stojí päť ľudí okolo plytkého hrobu a nad telom nevinnej obete uzavrú temnú dohodu – nikto sa nikdy nesmie nič dozvedieť. Lenže o desať rokov je brutálne zavraždená prvá žena z tejto pätice, po nej nasleduje ďalší člen a tretí unikne smrti iba o vlások. Počet zavraždených však stále pribúda. Vyšetrovaním týchto krvavých zločinov je poverená detektívka Kim Stonová, ktorá sleduje a preveruje všetky stopy, ale zdá sa, že jej psychopatický protihráč je vždy o krok popredu. Keď však objavia ľudské pozostatky na pozemku, kde stojí zhorenisko bývalého domova pre opustené dievčatá, začínajú jednotlivé dieliky skladačky do seba zapadať. Asi sa tu pred rokmi stalo niečo, čo so súčasnými vraždami súvisí. Kim je rozhodnutá šialeného vraha zastaviť skôr, ako udrie znova. Napínavý a miestami šokujúci dej, ktorého naozajstným protagonistom je strach, nenávisť a ľudská zloba, sa odvíja v niekoľkých časových rovinách a z pohľadu viacerých postáv, posadnutých démonmi minulosti.

Z anglického originálu Silent Scream (StoryFireLtd., United Kingdom, 2015)
preložila Martina Šturcelová.

Dostupné verzie titulu

Tichý výkrik Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Tichý výkrik

Originálny názov: Silent Scream

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (5)

Hodnotenie čitateľov

Super čítanie (Daniela, 17.12.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma zaujala obalom, hneď v kníhkupectve.Prečítala som si zadnú stranu a nemýlila som sa.Kúpila som si ju.O pár dni ju aj v rádiu spomenuli...a keď som ju dočítala cítila som sa skvelo.SUPER KNIHA

zvláštna povaha (Monika, 23.8.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Otrasné zločiny sériového vraha v detskom domove má vyšetrovať niekto, kto si tým v detstve sám prešiel: detektívku Kim budete preto buď milovať, alebo neznášať. Je to drzá papuľa, ktorá nemá rešpekt pred autoritami a vlastne len ťažko nájdete osobu, s ktorou by dokázala vychádzať. Spomínané zločiny sa stali už pred niekoľkými rokmi, Kim teda pracuje na vykopávkach tiel s tímom forenzných antropológov. Aby to bolo celé zaujímavejšie, zamiešajú sa do toho aj vraždy posledných dní, ktoré samozrejme tiež súvisia so zhoreným detským domovom. Ku knihe mám dve výhrady. Prvá sa týka drzej Kim, ale asi jej dám ešte šancu, aby si ma svojou hajzlíkovitou povahou ešte získala. Druhou je veľmi slabá redakcia textu - pri niektorých pasážach som mala pocit, že tam niektoré frázy vôbec nepasujú, akoby sa jeden pýtal na jednu vec a druhý odpovedal na niečo úplne iné. Neviem, či je to problém originálu alebo prekladu, ale ovplyvnilo mi to komplet celý dojem. Je teda Tichý výkrik sľubný začiatok novej série? S rukou na srdci musím priznať, že žiadna sláva to nebola. Na zodpovednejšie hodnotenie si počkám ešte na druhý diel.

Nie vždy je len čierne alebo len biele! (Martina Kušnieriková, 20.8.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Som vášnivá čitateľka detektívok, krimi, thrillerov a všetkého napínavého. Preto konštatujem, že je úspechom, keď autor/ka príde na trh s niečím novým/odlišným. Prečo v tomto prípade vyčítať autorke, že sa neprikláňa svojimi detektívnymi postupmi realite? Vyžaduje tu niekto písať podľa nejakej zaužívanej šablony? Prečo? Sto ľudí, sto chutí. Nikdy to ale nemusí znamenať, že je to zlé. Kvitujem autorkinu snahu v debute obsiahnuť tak zložitú tému, akou deti a ich nešťastný život, rozhodne sú. Kvitujem jej ženskú hlavnú protagonistku Kim, ktorá sa (ne)odlišuje od iných knižných outsiderov, len nie je tak hlboko zakorenená v depresii, možno len nechce ukázať svojich démonov prvoplánovo. No a ten záver?! Kto by to bol povedal, že kľúčom je vlastne... kľúč je súčasťou zápletky, ktorá je kvalitne spracovaná. Autorka poňala rozuzlenie zvláštnym spôsobom, dáva tak však najavo, že nie vždy je zlo zlom. Že svet a život samotný nie sú len čiernymi alebo bielymi! Ja osobne sa na Kim v ďalších príbehoch teším. Som zvedavá, na akú úroveň ju autorka posunie. Čítajte viac aj na mojom blogu www.mojeknihy.com, kde nájdete kompletnú recenziu :)

Príjemné čítanie (Dominik Petriska, 26.7.2016) Odpovedať

Hneď na úvod musím povedať, že si autorka pre svoju knihu vybrala pomerne zaujímavú a netradičnú tému. Za hlavnú prednosť Tichého výkriku považujem krátke kapitoly, ktoré neustále posúvali príbeh dopredu a ktoré ma nútili čítať ďalej. Takisto je to aj netradičný štýl, ktorý autorka zvolila pri písaní spomínanej knihy. Práve vďaka nemu vo mne Tichý výkrik zanechal zvláštny dojem. Neraz som sa totiž pristihol pri rozmýšľaní nad páchateľom chladnokrvných zločinov a snažil som sa nájsť spojitosti medzi jednotlivými obeťami. Musím sa ale priznať, že som sa v dejovej línii niekoľkokrát zamotal a z času na čas sa mi stalo, že som nevedel prepojiť súvislosti, ktoré sa v knihe stali. Musel som sa preto vrátiť späť, čo môže niektorým čitateľom mierne prekážať. Aj napriek tomu, že je štýl Angely Marsonovej zaujímavý a jej dielo sa číta pomerne rýchlo a plynulo, musím súhlasiť s niektorými kritikmi, ktorým prišli postupy detektívky Stonovej nezvyčajné. V podobnej problematike sa síce často nepohybujem, no z predošlých kníh viem, že mohla autorka predsa len zvoliť trochu iný prístup, ktorý by na čitateľov pôsobil reálnejším dojmom. Ako som už spomínal, kniha má zopár nedostatkov, ktoré budú prekážať najmä náročnejším čitateľom. Pre bežných fanúšikov mrazivých príbehov môže byť kniha veľmi príjemným čítaním, ktoré vám spríjemní voľné letné dni. Hádam si román užijete... :-)

Velmi slabe. (Miro, 19.7.2016) Odpovedať

som sklamaný(á)
Kniha od tejto autorky ma nezaujala, vela veci je tam prikreslenych a policajne postupy su velmi vzdialene od reality.

Autorka nema vobec sajnu o tom ake su policajne postupy pri vysetrovani. (Jarka, 19.7.2016) Odpovedať

som sklamaný(á)
Slaby pribeh s velkymi nedostatkami, velmi slabucke postavy s ktorymi sa autorka vobec netrapila. Co ma najviac na tejto knihe vytocilo, bolo, ze autorka nema vobec sajnu o tom, ake su policajne postupy pri vysetrovani. Velmi som sa na knihu tesila, ale som maximalne sklamana z tohto slabeho odvaru. Viete ako sa hovori, dobry produkt sa nemusi velmi pretlacat, asi aj preto je tato kniha propagovana, ako o zivot. Tymto som s touto autorkou skoncila.
Všetky komentáre (6)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Stonová, dúfam, že to za to stojí. Bol som uprostred...“
„Pane, prípad Teresy Wyattovej je zložitejší, než sme si pôvodne mysleli.“
„Ako to?“
Kim sa zhlboka nadýchla. „V deň, keď ju zavraždili, zavolala naša obeť profesorovi Miltonovi, ktorý tesne predtým dostal povolenie kopať v oblasti Rowley Regis. Najprv ho prosila, aby ju zapojil do projektu, ale odmietol to. Potom sa začala o daný priestor intenzívnejšie zaujímať.“
„Čím je ten pozemok zaujímavý?“
„Kedysi tam bol detský domov.“
„Vedľa krematória?“
Kim prikývla. „Teresa Wyattová aj Tom Curtis tam pracovali. Niekoľko dní po povolení vykopávok sa profesor ocitol v ohrození života. Zabili mu aj psa. A dvoch bývalých zamestnancov Crestwoodu zavraždili.“
Woody zízal na bod na stene za ňou. Už si predstavoval titulky v novinách.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x