bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ako mať zdravé srdce a cievy v každom veku

Vydavateľ: Plat4M Books s.r.o (Plat4M Books, s.r.o.)
Edícia:Ako byť zdravý v každom veku
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:47

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ako mať zdravé srdce a cievy v každom veku

Ako sa stara´me o svoje srdce? Va¨cˇsˇina z na´s macosˇsky. Ky´m sa samo neozve, cˇasto nanˇ ani nepomysli´me. Sˇtatisticke´ u´daje su´ toho do^kazom. Epidemiologicka´ situa´cia vo vy´skyte ochoreni´ srdca a ciev v Slovenskej republike patria spolu s cievnymi chorobami mozgu k dominantny´m choroba´m obehovej su´stavy. Podlˇa u´dajov WHO/EURO na Slovensku umrie kazˇdy´ rok na tieto ochorenia 508 lˇudi´ na 100-tisi´c obyvatelˇov. Ty´m sa zaradˇujeme v ra´mci 34 kraji´n Euro´py a 4 zoskupeni´ do poslednej tretiny. Na rozdiel od toho vo vyspely´ch krajina´ch Euro´py dosahuje u´mrtnostˇ na srdcovo-cievne ochorenia 221 lˇudi´ na 100-tisi´c obyvatelˇov, teda o 56 percent menej.
Precˇo sa mo^zˇeme „py´sˇitˇ“ taky´mto nechva´lyhodny´m umiestneni´m v celosvetovom meradle? Vsˇetci odborni´ci sa zhoduju´ v tom, zˇe najdo^lezˇitejsˇou pri´cˇinou, precˇo sa ochorenia srdca a ciev tak rozsˇi´rili, je nespra´vny zˇivotny´ sˇty´l, nezdrave´ stravovanie, nedostatok pohybu a rozsˇi´rene´ fajcˇenie. To, zˇe tak cˇasto zomierame na srdcovy´ infarkt a mozgovu´ pora´zˇku, je do^sledok aj nasˇej neinformovanosti a nedisciplinovanosti. My sa totizˇ nenakazi´me chronickou chorobou – my si ju piti´m, jedeni´m a mysleni´m sami navodzujeme.
Srdce a jeho nepretrzˇita´ cˇinnostˇ pocˇas cele´ho na´sˇho zˇivota patri´ medzi jeden zo za´zrakov pri´rody. Mnohy´ch urcˇite prekvapi´, cˇo vsˇetko zdrave´ srdce doka´zˇe v spolupra´ci so „sietˇou zˇivota“ – cievami a krvou – tekutinou jedinecˇny´ch vlastnosti´. Ale aj to, cˇo si spo^sobujeme nasˇim nezdravy´m zˇivotny´m sˇty´lom, ako sami ovplyvnˇujeme zmeny krvne´ho tlaku, srdcovu´ frekvenciu, zra´zˇanlivostˇ krvi, ktore´, ak vcˇas neliecˇime, navodi´me si arytmiu srdca, anginu pectoris, srdcovy´ infarkt, mozgovu´ pora´zˇku cˇi choroby perife´rnych ciev. Testy odhalia nielen to, cˇo na´m chy´ba, ale aj na´vrh riesˇenia zdravotne´ho proble´mu jednotlivca. Dˇalej sa blizˇsˇie dozvieme o pri´cˇina´ch, ale aj o mozˇnostiach, ako zabra´nitˇ ko^rnateniu ciev a rozvi´janiu srdcovy´ch choro^b, cˇo robitˇ, kedˇ prezˇi´vame ich typicke´ prve´ pri´znaky.
Autorka vo svojom príhovore hovorí: Vrelo odporu´cˇam, zacˇnite tˇazˇenie za zdrave´ srdce najprv u seba, dˇalej vo vasˇej rodine a prevezmite kontrolu nad vasˇim zdravi´m. Stanˇte sa za´stancami zˇivota pre zdrave´ srdce. Pravidelne na to potrebujeme do nasˇej stravy zaraditˇ v dˇalsˇej cˇasti knihy uvedene´ najdo^lezˇitejsˇie potraviny pre srdce a krvny´ obeh. Mozˇno neviete, ale azˇ na 90 percent sami rozhodujeme o tom, ake´ cˇiste´ a pruzˇne´ su´ nasˇe cievy a ake´ zdrave´ je nasˇe srdce. Za´zracˇny´ liek neexistuje! Budem velˇmi rada, ak moja kniha najde cestu k vasˇim srdciam.
Kniha je druhou publikáciou edície Ako byť zdravý v každom veku. Ďalšie budú nasledovať.

Detaily o knihe

Názov: Ako mať zdravé srdce a cievy v každom veku

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x