bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Maestra

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:336
Poradie vydania:1.
Posledné kusy na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Maestra

JUDITA BILÁ číta z knihy MAESTRA:

Judith Rashleighová cez deň pracuje ako asistentka v prestížnom londýnskom aukčnom dome. Rada by prenikla do umeleckého sveta, ale všadeprítomná korupcia a snobizmus ju oberajú o sily aj o ilúzie. Judith sa zúfalo usiluje spraviť niečo so svojím životom a uvedomuje si, že musí pristúpiť na jeho hru. Aby sa pohla z miesta, prijme druhú prácu a po nociach robí spoločníčku v bare. Keď však odhalí obrovský a pre niekoho veľmi lukratívny podvod v aukčnom dome, vyhodia ju z práce a jej sny o lepšom živote sa zo dňa na deň rozplynú. V zúfalstve prijme ponuku jedného klienta z baru, aby ho sprevádzala na ceste na Francúzsku riviéru. Po nevydarenom pokuse podať svojmu klientovi sedatíva sa musí dať na útek. Je sama a v nebezpečenstve, spoliehať sa môže iba na seba a na svoje schopnosti vedieť sa ľahko pohybovať vo svete bohatých a známych ľudí. V zálohe má však ešte to tajomstvo, pre ktoré ju vyhodili z práce. Sklamaná, podvedená a znechutená sa obráti na dávno zabudnutého priateľa. Priateľa, ktorý ju vždy držal nad vodou. Priateľa, akého by malo mať každé správne dievča: zlosť.. Lenže tá nie je vždy tým najlepším radcom...

Z anglického originálu Maestra (Zaffre, an imprint of Bonnier Publishing Fiction, London 2016) preložil Alojz Keníž.

Dostupné verzie titulu

Maestra Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Maestra

Objednávací kód NA202722

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

L. S. Hilton - Maestra (Patrícia Kozánková, 7.10.2022) Odpovedať

neoslovila ma
Kniha MAESTRA je prvým dielom zo série Maestra a mojim prvým stretnutím s autorkou. Kniha je rozdelená na 4 časti. Bohužiaľ, zo začiatku som sa nevedela do knihy začítať a veľakrát som sa do čítania nútila a mala som nutkanie knihu odložiť a nedočítať. Keďže som typ čitateľa, ktorý musí knihu dočítať za každú cenu, knihu som s veľkou námahou dočítala, ale veľmi som ľutovala ten stratený čas. Príbeh ma začal baviť až od tretej časti, v ktorej sa dej trošku rozbehol a ja som bola zvedavá, čo bude nasledovať a ako to všetko dopadne. V knihe je príliš veľa detailných opisov obrazov a okolia, čo zbytočne odvracalo moju pozornosť od samotného príbehu. Ani postava hlavnej hrdinky ma neoslovila.  V mojej knižnici ma čaká aj druhý diel zo série, ale pochybujem, že po ňom niekedy siahnem.

Teším sa (Janis, 6.9.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už už objednávam, nebavilo ma čítať to v nemčine. Veľmi sa teším na slovenský preklad, ďakujem.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

V ten večer prebiehal konkurz v klube Gstaad za účasti obra Ollyho, nevrlého fínskeho majiteľa, no zároveň šéfkuchára a vyhadzovača. Pozorne si ma prezeral v čipkovanej blúzke, narýchlo som ju hodila na seba na záchode v Ritzi.
„Viete piť?“ spýtal sa ma.
„Pochádza z Liverpoolu,“ zachichotala sa Mercedes a tým vysvetlila všetko.
Od toho dňa som nasledujúcich osem týždňov každý štvrtok a piatok pracovala v nočnom klube. Nie v čase, aký by väčšina ľudí v mojom veku privítala, ale ani popíjanie po práci s kolegami nepatrilo k zlatým klincom pri budovaní kariéry. Názov, ako všetko ostatné v klube, predstavoval iba imitáciu vyššej cenovej skupiny, vyznačoval sa jedine desivo vysokou prirážkou na šampanskom. V skutočnosti sa ničím neodlišoval od nočného podniku Annabel, o niekoľko ulíc ďalej na Berkleyho námestí. Rovnaké snobské žlté steny, rovnako škaredé i pekné obrazy, rovnaká kolekcia tragicky bruchatých starších pánov, rovnaké lenivé gagotanie dievčat. Ešte sa celkom neradili medzi šľapky, ale vždy si potrebovali trochu privyrobiť.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x