bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Čo bolo potom

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia svetový bestseller
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:352
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Čo bolo potom

LUCIA HURAJOVÁ číta z knihy ČO BOLO POTOM:

Keby ste stratili niekoho, koho veľmi milujete, zmenil by sa váš pohľad na svet? Prehodnotili by ste rebríček svojich životných hodnôt? V románe Jojo Moyesovej, ktorý je pokračovaním osudov hlavných hrdinov bestsellera Predtým ako som ťa poznala, sa Louisa Clarková vydáva na podobnú cestu a hľadá odpovede na svoje otázky. Po intenzívnom šesťmesačnom vzťahu s paralyzovaným Willom Traynorom, ktorý sa rozhodol ukončiť svoju pozemskú púť asistovanou samovraždou, sa prebíja životom bez neho. Sama má nepríjemnú nehodu, čo ju prinúti vrátiť sa domov k rodine. Akosi cíti, že sa opäť ocitla tam, kde sa všetko začalo. Telo sa jej pomaly uzdravuje, ale duša nie. Život po Willovej smrti znamená pre Lou učiť sa všeličo odznova, budovať na nových základoch. Ošetrovateľ Sam Fielding, pre ktorého sa kontakt so životom a smrťou stal povolaním, je azda jediný, kto ju môže pochopiť. A vtom sa z Willovej minulosti nečakane vynorí jeho 16-ročná nezvládnuteľná dcéra Lily, ktorá prevráti Lou všetky jej doterajšie plány...

Z anglického originálu After You (Penguin Random House, UK, 2015) preložila Tamara Chovanová.

Dostupné verzie titulu

Čo bolo potom Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Čo bolo potom

Originálny názov: After You

Objednávací kód NA202699

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (4)

Hodnotenie čitateľov

Pokračovanie Predtým ako som ťa spoznala (Bea, 29.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pokračovanie knižky Predtým ako som ťa spoznala je o živote Lou po Willovej smrti. Keď Lou nevie, kam má ísť ďalej a čo si počať s vlastným životom. Nemala to ľahké, no Lou je bojovníčka. Opäť veľmi pekné čítanie, ktoré dokazuje, že kniha nemusí mať typický "happy end" ako z amerických romantických filmov na to, aby bola pekná a romantická.

Čo bolo potom (Veronika K., 8.4.2019) Odpovedať

príjemné čítanie
Pokračovanie knihy Predtým ako som ťa spoznala sa mi páčila :) síce sa mi až tak do hlavy nevryla ako 1.diel ale niečo sa mi marí... ale páčila sa mi :)

Odporúčam (Slávka Beňáková, 3.3.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po prečítaní prvej časti som bola zvedavá hneď na druhú. Prvá časť je veľmi krásna ale aj táto časť je pekná. Je to iný príbeh ako v prvej časti a veľa záleží o príbehu. V jednotke je opísané aké je ťažke žiť v takom postihnutom stave, no dvoje je o tom ako sa človek ťažko vyrovná s tým keď mu zomrie niekto blízky. Mne sa tento príbeh tiež veľmi páčil, bol trošku menej dojemný ale aj tak veľmi krásny. Po smrti milovanej osoby je ťažké pohnuť sa v živote ďalej ale je to nakoniec potrebne. Odporúčam si prečítať aj toto pokračovanie.

čo bolo potom (Eliška, 17.7.2016) Odpovedať

som sklamaný(á)
Takže dočítané :-) táto autorka naozaj píše veľmi dobre, a však z tejto knižky som bola sklamaná. Možno keby nenadväzovala na knižku Predtým ako som ťa poznala, tak by pre mňa bola ok, taký priemer, ale takto ju hodnotím podpriemerne. Pravdepodobne ju k písaniu dohnalo najmä sfilmovanie prvej knižky, a však bolo cítiť, že toto pokračovanie bolo akoby ,,nasilu". Louisa bola úplne iná ako v jednotke, to ako keby ani nebola ona. A ten príbeh taký nejaký o ničom. Myslím, že keď prvá knižka skončila ako skončila, pre mňa osobne pekne, s tým, že som si mohla ako čitateľ domyslieť akoby mala Louisa využiť svoju šancu s podporou od Willa, táto knižka však bola úplne mimo mojich predstáv o jej ďalšom živote. Áno téme ako sa vyrovnať so stratou milovaného človeka, ako sa človek snaží žiť so žiaľom, to tam bolo rozobrané pekne, len mi to proste vôbec nesedelo k tej prve časti. Škoda, ale naozaj ma nebavila tak ako prvá knižka, ktorú som prečítala v podstate na jeden šup, túto som dočítavala už len preto, že nikdy nenechávam nedočítanú knižku. Takže odo mňa sa nedajú čakať nejaké chvály alebo super recenzie. Snáď ďalšie jej knižky takto nesklamú.

Čo bolo s Lou potom? (Roman, 30.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som chlap a čítam aj Jojo Moyesovú. Áno, nehanbím sa za to, čítam najmä dobré príbehy a nech je to muž, žena, romanca, krimi, motivačná...vyberám si dobré čítanie. A knihy Jojo sú rozhodne vynikajúce čítanie, má úžasne ľahký štýl, vtiahne vás, zoznámi so svojimi postavami, ktoré si obľúbite. Tak ako to bolo v Predtým ako som ťa poznala, knižku som si nesmierne užíval, nádherný, dojímavý príbeh. A teraz pokračovanie Čo bolo potom. Nevedel som sa dočkať a ako to už býva, (voľné) pokračovania nezvyknú prekonať prvú knihu, čo je aj tento prípad, ale stále je to úžasné čítanie o Lou, o tom, ako žila po Willovej samovražde, ako ona spadla zo strechy a zrazu musela riešiť podobné problémy, ako jej do života vstúpil záchranár Sam, ale najmä Lilly, tajomná dcéra Willa. Utrhnutá z reťaze, voľnomyšlienkárka, ktorá Lou prevráti život naruby. Postavy Jojo majú hĺbku, charakter, viete si ich vymodelovať v hlave a prežívať s nimi dané situácie. Je to ideálne oddychové čítanie na pláž, k moru, bazénu, proste taká pohodovka.

Pokračovanie (Dominik Petriska, 29.6.2016) Odpovedať

Filmové spracovanie knihy neraz veľmi pomôže predajnosti knižnej predlohy. Rovnako aj ja som sa dostal k príbehu Predtým ako som ťa poznala vďaka filmu. Moje očakávania na druhý diel boli po prvej knihe vysoké, preto som bol zvedavý, čím ma autorka ešte dokáže prekvapiť. A zatiaľ čo bol Predtým ako som ťa spoznala emotívny a veľmi silný román, v Čo bolo potom autorka posunula príbeh na úplne inú úroveň. Kniha na mňa tentokrát pôsobila ako (vydarené) oddychové čítanie, no svoju predchodkyňu určite neprekonala. Ako sme už pri Moyesovej zvyknutí, jej knihy sa čítajú veľmi dobre, takže aj napriek jednoduchšej zápletke som sa pre pútavý štýl, ktorým autorka knihu napísala, pri čítaní nenudil. Čo bolo potom navyše odpovedá na mnohé otázky, ktoré si mohli fanúšikovia počas čítania prvej časti položiť. Autorkinou prednosťou vždy boli a vždy aj budú postavy. Obdivujem spôsob, ktorým ich dokáže Moyesová vykresliť, pretože vždy sa do nich dokážem vžiť a prežívať celý príbeh spolu s nimi. Majú akúsi hĺbku a ich činy mi nikdy neprišli nereálne. Hoci Willa vystriedali iné postavy, nemôžem povedať, že by tým kniha utrpela. A síce mal Will svoje čaro, vďaka ktorému ho čitatelia (a najmä čitateľky) milovali a zároveň neznášali, autorka ho nahradila a príbeh, ktorý spočiatku pôsobil uzavretým dojmom, ešte väčšmi zamotala. Autorka sa vo svojej knihe navyše dotýka viacerých tém, preto jej diela zaujmú širokú škálu čitateľov. Hoci bol druhý diel série o niečo slabší než ten prvý, som veľmi rád, že sa ku mne kniha Čo bolo potom dostala. Siahnuť by po nej mal každý, komu sa páčil predošlý román a chce sa dozvedieť, ako bude príbeh Louisy Clarkovej pokračovať.

Sklamanie (Peťa, 21.6.2016) Odpovedať

som sklamaný(á)
Na túto knihu som sa tešila, ale bohužiaľ nesiaha knihe Predtým ako som Ťa poznala ani po päty. Celá kniha je naťahovanie ničoho a dej sa nikam neposúva.

Odporúčam (Lenka Staníková, 19.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dlho očakávané pokračovanie 1. dielu Predtým ako som ťa spoznala. Autorka sa zamerala hlavne na pocity Louise a jej vyrovnávanie sa s Willovou smrťou. Chce ísť ďalej, ale akoby jej to Will nechcel dovoliť a stretáva sa s jeho dcérou Lily, o ktorej nevedela ani ona, ani Will, či jeho rodina. Lousie spozná aj sympatického záchranára Sama, ale stále sa bojí vkročiť do nejakého vzťahu. Pokračovanie sa mi páčilo. Knihu som prečítala za 1 deň. Jednoducho som sa tak začítala do deja, že sa mi nedalo prestať :-)

Čo bolo potom (Zdenka, 16.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príjemné čítanie :)

informace (Iveta, 30.5.2016) Odpovedať

Dobrý den, chystáte k tomuto titulu také e-knihu, pokud ano, tak přibližně kdy. Děkuji za informaci. I.
Všetky komentáre (10)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Neprekáža mi, ak netúžiš, aby to bolo niečo dlhodobé. No dobre, nie je to celkom tak, ale rád by som vedel, čo si o tom myslíš. Po Elleninej smrti som si uvedomil, že život je krátky. „Nechcem...“
„Čo nechceš?“
„Strácať čas vo vzťahu, ktorý nikam nevedie.“
„Strácať čas?“
„Zle som sa vyjadril. V tomto nie som dobrý.“ Aj on sa oprel o lakeť.
„Prečo to musí niečo byť? Užívame si, je to zábavné. Prečo v tom nemôžeme pokračovať a neskôr uvidíme, čo z toho bude...?“
„Pretože som ľudská bytosť. Chápeš? A je ťažké chodiť s niekým, kto je ešte vždy zaľúbený do ducha, a mať pocit, že som dobrý len na sex.“ Zdvihol ruku, zakryl si oči. „Kristepane, nemôžem uveriť, že som to povedal.“
Keď som sa zmohla na slovo, hlas sa mi zlomil. „Nie som zaľúbená do ducha.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x