bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dementi

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dementi

JOZEF BANÁŠ číta z knihy DEMENTI:


„Neuveriteľná sonda do dutín Slovákov. S knihou Dementi sa budete smiať v práci, v aute, v ústavoch nápravných i pamätí. Malo by sa na ňu prisahať na súdoch a spievať z nej v kostoloch. Odporúčam náklad 5 538 036 kusov, aby sa nikto nevyhováral, že ju nemá.“
Janko Kulich, textár a pesničkár

 „Za najvtipnejšiu Banášovu knihu som doteraz považoval  Idiotov v politike. Táto iskrivá demotivačná správa však Idiotov prekonala. Na  ,Dementochʻ som sa nasmial do popuku. Autor  v nich okrem Slovenska  stihol rozstrieľať na franforce USA a zidealizovať si Rusov. V jeho veku!“
Daniel Forgács, novinár

Varovanie: Ak otvárate túto knihu s vedomím, že vám Jozef Banáš osočovaním konkrétnych ľudí zvýši ego, radšej ju hneď zatvorte.



Jozef Banáš podáva dementi o stave Slovenskej republiky. Pod svoj nekompromisný skalpel si zobral všetky oblasti nášho verejného života. Svojským štýlom a ostrým vtipom rozpitváva  typické vlastnosti Slovákov, ich problémy, komplexy, každodenný život aj politické kauzy v našej malebnej krajine. Text dopĺňajú nemenej vtipné a trefné fotografie. Dementi je určené všetkým ľuďom, ktorí sa dokážu na seba a svoje okolie pozrieť kriticky, ale zároveň s nadhľadom, pretože je viac než pravdepodobné,  že sa v knihe nájdu tiež. Ak ste si obľúbili knihu Idioti v politike, zapáči(a) sa vám aj Dementi.

Všetko o J.Banášovi (fotky, videá, besedy, ocenenia, rozhovory...) nájdete na www.jozefbanas.sk. A buďte k nemu ešte bližšie na Facebooku: www.facebook.com/banas.jozo

Dostupné verzie titulu

Dementi Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Dementi

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Ujde to. (Štefan Bernát, 23.6.2016) Odpovedať

priemerná kniha
Knihu som si kúpil, nevedel som sa dočkať, kedy si ju konečne prečítam celú, no po prečítaní pár stránok ma veľmi neoslovila. Niektoré úryvky boli fakt vtipné, ale na druhej strane som nemal kŕče v bruchu od smiechu. Ujde to.

Vtipné,pravdivé.. (Jolka, 14.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Bola som zvedavá na túto knihu a rada som si ju teda prečítala.Priznávam,pristihla som sa občas,že sa usmievam nad vtipným,ironickým,ale skoro vždy pravdivým postrehom autora,ktorým opisuje stav našej spoločnosti.Viem ,že nie všetci by s ním súhlasili.Nie všetci si možno myslia,že je to s namia u nás také zlé..Pán Banáš je múdry scestovaný muž,ktorý už kadečo videl i zažil, a tak môže porovnávať..Venoval pozornosť v krátkych pasážach skoro každej inštitúcii,či odvetviu v krajine a vtipne i s nadhľadom poukazuje na stav v akom sa nachádzajú.Možno niekomu príde kniha príliš jednostranná a kritická,ale faktom je,že sme národ prispôsobivý a vcelku spokojný.A najviac sa stotožňujem s poslednou kapitolou..Chibami sa človek učí..(nie je to preklep,naozaj je to chibami)..:)..Žime prítomnosťou,sťažnosti na nepriazeň osudu nikam nevedú..usmievajme sa,vážme si seba a krajinu,v ktorej žijeme..

Dementi ... fajn kniha (Roman, 4.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Páčila sa mi, ako všetky jeho knižky. Skvelý pohľad - nadhľad na Slovensko a nás samých. V prvom momente kniha, ktorá vyvoláva chvíľami až salvy smiechu, v druhom momente si človek uvedomí, že je to viac do plaču a keď sa smeje, smeje aj sebe, lebo dovolil svojou nulovou aktivitou, aby k tomu došlo. Opäť raz prehovoril popredný spisovateľ, brilantný analytik a publicista, ktorý je pravidelným prispievateľom časopisu Zem a Vek - Jozef Banáš. Jeho najnovšie dielo je nielen sondou do duše Slovákov, ale prezrádza, že sme ľahko manipulovateľným národom, ktorý sa nechá opiť lacným rožkom v čaji. Mocný si nás podávajú ako pri výmene na antuke, ľahko naletíme na akékoľvek plané sľuby a lživé vysvetlenia, ktorými nás od prevratu kŕmi západná či proamerická propaganda. Banáš sa postupne stáva svedomím zblúdeného národa ... Na záver si dovolím upraviť citát klasika a vyslovím to, čo si u nás myslí väčšina: Aká škoda, že u nás doma nemáme viac takýchto Banášov! Pri niektorých pasážach som nevedel či mám smútiť alebo sa smiať. Autor humorom, na ktorý musíte mať istú dávku vzdelanosti a inteligencie, predkladá závažné témy a predkladá čitateľovi zrkadlo v ktorom sa môžeme vidieť. Veľmi dobre opisuje situáciu na Slovensku, perfektná väčšinová charakteristika slovenského národa, bežného človeka. Tento autor snáď napísať zlú knižku ani nevie. Aj v tejto nebojácne a s nadhľadom hľadá pravdu, kritizuje nešváry súčasnej spoločnosti, "núti" premýšľať čitateľa ako urobiť život krajším. Patrí mu preto môj obdiv, vďaka a úcta.A Vám všetkým samozrejme odporúčam ...

Vyborna kniha (Ivana Ďuricová, 15.4.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ked som otvorila knihu, zhrozila som sa pri obsahu o com to mam vlastne citat, ze to bude nuda, ale akonahle som sa zacitala do prvych riadkov nabehol mi usmev na tvari a slo to ako po masle. Pohodove vtipne pisane postrehy zo zivota/Slovenska. V knihe su aj pasaze s ktorymi celkom nesuhlasim (kazdy ma ale pravo na svoj nazor), ale s vacsinou som sa stotoznila. Podla mojho nazoru velmi dobra kniha.

Výbroná knizka. (katarina, 2.3.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Necudujem sa, ze Dementi je knizkou roka. Zabavne napisane pravdive postrehy.

Strašné (František Daneček, 5.1.2016) Odpovedať

som sklamaný(á)
Knihu som dostal na Vianoce. Zvyčajne darčeky v podobe dobrých kníh prečítam do dvoch dní. Túto som čítať začal, nedočítal som ju. Neviem, čím si kniha zaslúžila vraj pozitívne ohlasy, na základe týchto mi ju manželka kúpila. Jednoducho strašné! Pán Banáš chcel byť vtipný, ostal trapný! Na záver len jedno, možno má v niečom pravdu - Slováci sú asi trochu čudní, keď sa im páčia takéto hodnotenia o nich, ich histórie, súčastnosti. Vo svojom živote do roku 2015 som nedočítal len Marxov Kapitál a Hitlerov Mein Kampf. Po Vianociach 2015 sa k týmto "veľdielam" pridala aj kniha Dementi od pána Banáša.
Všetky komentáre (6)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x