bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Bavilo ma žiť

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Bavilo ma žiť

Maddy je oddaná manželka a matka sedemnásťročnej Eve. Stará sa o do-mácnosť, pre každého má čas a je skvelou hostiteľkou. Vždy pamätá v prvom rade na druhých a v neľahkých životných chvíľach vie dobre poradiť. Pre svoju rodinu je bezpečným prístavom... až do chvíle, keď jedného dňa dobrovoľne odíde zo sveta.
Jej manželovi Bradymu a dospievajúcej Eve to zlomí srdce. Dookola si kladú otázku, čo sa mohlo stať. Ako mohla milovaná osoba tak náhle a zdanlivo bezdôvodne odísť z ich života? Ako majú pokračovať bez nej? Z jej denníka sa o nej dozvedajú viac. Zisťujú, že ju vôbec nepoznali, a musia čeliť aj nepríjemnej pravde o sebe.
Čo sa skrýva za Maddinou záhadnou smrťou? Zmieri sa jej rodina s minulosťou a nájde šťastie v ďalšom živote bez nej?

Z anglického originálu I Liked My Life (St. Martin Press, New York 2017) preložila Lucia Lukáčová.

Dostupné verzie titulu

Bavilo ma žiť Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Bavilo ma žiť

Originálny názov: I Liked My Life

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Sto ľudí, sto chutí (Kristína Drážovská, 17.5.2018) Odpovedať

Raz som narazila na citát, ktorý hovoril v zmysle, "my ľudia si lámeme srdcia vlastnými očakávaniami". Veru ja som si ho zlomila. Musím uznať, že anotácia príbehu ma veľmi zaujala a tešila som sa na zápisky denníku a postupné odhaľovanie situácie... Všetko sa však uberalo celkom iným smerom a je mi veľmi ľúto, že mi kniha nesadla. Je však podľa mňa šťastie, že každému z nás sa páči niečo iné. Že máme celkom odlišné chute, názory, pocity a nálady. Som presvedčená o tom, že kniha Bavilo ma žiť si nájde svojich čitateľov a že im má čo ponúknuť. To, že sa kniha nepáčila mne, ešte neznamená, že sa nebude páčiť nikomu inému. Práve naopak si myslím, že by jej každý, kto má chuť a čas, mal venovať šancu a utvoriť si názor sám :).

Príjemné čítanie (Dominika, 1.5.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha Bavilo ma žiť ss číta takmer sama. Krátke kapitoly, ktoré vás nútia pokračovať v čítaní. Trošku smutný príbeh s neskutočným záverom. Recenzia nájdete: https://drominickacita.sk/2018/04/24/bavilo-ma-zit-abbie-fabiaschi/ Vrelo odporúčam

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Ďakujem, vyzerá to chutne,“ poviem, ani sa nepozriem. Už-už zatváram dvere, keď vtom do nich strčí ruku, akoby niekomu držala výťah.
Čo sa to deje s rozvedenými susedkami? Desia ma na smrť.
„Počkajte! Prosím, počkajte,“ zvolá Mary. Vklinenú ruku nahradí celé telo.
„Práve som prišiel, musím dozrieť na Eve.“ Mary sa na tvári nepohne ani sval a nezmení ani polohu tela. Je na misii. Všetky sú na misii. Striedajú sa mi predo dvermi a núkajú mi polievku, víno či domáci tvarohový koláč. Možno som paranoidný, možno mi len chcú pomôcť. Ale zo štatistického hľadiska je pozoruhodné, že ani jedna filantropka nežije v manželstve. Viem, že Maddy by ma nazvala cynikom. Nemám však vierohodnejšie vysvetlenie pre Marinu láskavosť, iba to, že nie je spokojná so svojím balíčkom manželskej údržby.
Mary si zahryzne do pery. Asi to má byť zvodné, no pôsobí to skôr bolestivo. „To je milé,“ vyjachtá. „Počula som, že ste skvelý otec. Eve je skvelé dieťa. Občas ju vídam v aute. Je vážne, vážne skvelá. Jednoducho skvelá.“ Pri jej obmedzenom výbere slov ma celý rozhovor ešte väčšmi vytočí. Vždy keď tak rozprávala Eve, Maddy priniesla synonymický slovník a prinútila ju, aby si rozšírila slovnú zásobu. Zvažujem, či nemám použiť jej taktiku.
„Vedeli ste, že nemám deti?“
Ježišikriste. Naozaj zaklipkala mihalnicami? Odkiaľ by som to asi mohol vedieť? Ešte pred dvoma minútami som netušil, že sa volá Mary. „Nie.“
„Je to tak, nikdy som do toho nevhupla. Takže mám čas, keby ste niekedy potrebovali výpomoc.“
Skvelé. Šibnutá ženská so stratégiou.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x