bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Stratení nájdení

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Pán Mercedes
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Stratení nájdení

Vstávaj, génius.“
Tak sa začína triler o šialenom pomstychtivom čitateľovi. Génius je John Rothstein, kultový autor, ktorý vytvoril ešte kultovejšiu postavu – Jimmyho Golda –, no už desaťročia nevydal jedinú knihu. Morris Bellamy zúri, lebo rebel Jimmy Gold, Bellamyho literárny idol, sa v poslednom vydanom románe zapredal reklamnému biznisu. Preto Morris zabije Johna Rothsteina, ulúpi mu zo sejfu hotovosť, ale najmä získa najvzácnejší poklad, zápisníky, v ktorých je najmenej jeden ďalší, nevydaný román o Goldovi.
Morris korisť ukryje – a potom ho zavrú za celkom iný zločin.
Čas plynie a poklad objaví chlapec menom Pete Saubers, rovnako vášnivý mladý čitateľ. A teraz je Pete na úteku pred čoraz nebezpečnejším šialencom Morrisom, ktorého po tridsiatich piatich rokoch prepustili.
Trojica známa z trileru Pán Mercedes, bývalý policajt Bill Hodges, neurotická Holly Gibneyová a šikovný mladík Jerome Robinson, robí všetko pre to, aby Petovi pomohla. Ale postačí to?

Z anglického originálu Finders Keepers (Scribner, A Division of Simon & Schuster, New York 2015) preložila Marína Gálisová.

Dostupné verzie titulu

Stratení nájdení Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Stratení nájdení

Originálny názov: Finders Keepers

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Zase nesklamal (Andrea, 30.10.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Typicky poprepletaný dej, ohromujúce psychocharakteristiky postáv, človek má pocit, akoby ich už poznal dávno a dôverne. Výborná detektívna zápletka a nemilosrdný osud, kde nikto, ani ten dobrý nie je v bezpečí. Vidno, že Stephenovi Kingovi s vekom pribúda spisovateľská zručnosť a chvalabohu nepoľavuje ani inšpirácia.

Čakal som viac (Marian Kubicsko, 20.12.2015) Odpovedať

priemerná kniha
Z knihy mám mierne rozpačité pocity. Po výbornom Pánovi Mercedesovi som čakal od tohto románu oveľa viac. Pripájam aj svoju recenziu http://idolov.blogspot.sk/2015/12/recenzia-strateni-najdeni.html

perfektny (tomas, 1.12.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vyborna kniha. Ma suvis s panom mercedesom. Inou knihou od kinga. Ma dost dovry pribeh ktory sa odograva desatrocia dozadu a aj v sucasnosti. Mohol by to byt aj super film. Spisovatel pise o inom spisovatelovi celkom putavo... Hoci je davno zavrazdeny. A ten hajzlik morris ma riadne mizerny zivot... Plny cakania... Tuto knihu odporucam

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Morris naložil poslednú várku zápisníkov do príručnej tašky a vycúval zo šatníka. Pri Rothsteinovom stole stál Curtis. Strhol si lyžiarsku masku, tak ako všetci. Tvár mal bledú ako papier a pod očami tmavé kruhy.
„Nemusel si ho zabiť. Ani si ho nemal zabiť. Nebolo to v pláne. Prečo si to urobil?“
Lebo som si pri tých jeho rečiach pripadal ako hlupák. Lebo vynadal mojej matke a to môžem len ja. Lebo mi povedal, že som decko. Lebo ho niekto musel potrestať za to, že z Jimmyho Golda spravil jedného z nich. A najmä preto, lebo keď má človek taký talent ako on, nemá právo schovávať ho pred svetom. Lenže Curtis by to nepochopil.
„Lebo keď je po ňom, jeho zápisníky sa dajú predať za viac.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x