bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zem, 2. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Základný kameň rodinnej knižnice
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zem, 2. vydanie

Farebná história i súčasnosť našej planéty
Vydavateľstvo Ikar ponúka jedinečnú encyklopédiu ZEM a v nej nevšedný pohľad na rozličné aspekty našej ustavične sa meniacej planéty. Vyše 2000 farebných fotografií a 1200 máp a ilustrácií Vám ukáže všetko, čo ste kedy túžili na Zemi vidieť. Ťažiskom publikácie sú neuveriteľne krásne fotografie viac ako 400 najnezvyčajnejších, najúchvatnejších a najdramatickejších miest na Zemi – od vyprahnutej púšte Atacama po búrlivo vybuchujúcu Etnu, od mohutného Nílu po rozľahlé vody Tichého oceánu, od dažďových pralesov v Indonézii po antarktickú ľadovú čiapku.
Vďaka plasticky pôsobiacim fotografiám uvidíte poklady Zeme v nevídanej kráse. Text knihy s odbornou presnosťou, ale zrozumiteľne a presvedčivo podáva najnovšie vedecké poznatky o Zemi. So vzrušením objaviteľa, plní očakávania budete listovať stranu za stranou a s nadšením zisťovať, ako funguje systém vzájomne prepojených síl, ktoré viac ako 46 miliónov rokov formovali vzhľad Zeme a neustále sa podieľajú na jeho zmenách. Spoznáte, ako do tohto systému vstupuje človek a ako ľudská činnosť ovplyvňuje životné prostredie. Odhalíte cykly a vzťahy, ktoré zapríčiňujú zmeny podnebia. Pochopíte tajomstvá počasia. Získate komplexný pohľad na Zem, aký v žiadnej inej encyklopédii nenájdete.

Encyklopédia je rozdelená do 5 hlavných kapitol:
PLANÉTA ZEM
PEVNINA
OCEÁN
ATMOSFÉRA
TEKTONIKA ZEME

Preklad: Juraj Činčura, Milan Thurzo, Hana Contrerasová, Bohumil Škárka, Mária Šrancová

Detaily o knihe

Názov: Zem, 2. vydanie

Originálny názov: Earth

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Encyklopédia ZEM súčasť našej knižnice (Tatiana Majerová, 21.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už na prvý pohľad, ak zoberiete do rúk hoc ktorú encyklopédiu z edície Základný kameň rodinnej knižnice, Vám každá z nich pozitívne vyrazí dych. Avšak práve ZEM je z môjho pohľadu veľmi precízne a lákavo spracovaná (keďže s touto problematikou je takýchto kníh pomenej). Na prvý pohľad čitateľa pritiahne nielen luxusnou obálkou, ale i zaujímavo pripraveným obsahom, ktorý pozostáva z častí ako: Planéta Zem, pevnina, oceán, atmosfére, tektonika Zeme. Každá z týchto častí je pôsobivo rozpracovaná, poskytuje základné poznatky, či vedomosti, ktoré sú skutočne obohatené precízne vybranými fotografiami. Jazyk, ktorý autori zvolili je podľa môjho názoru zrozumiteľný i menej náročnému čitateľovi. Čitateľ sa zaujímavou formou dozvedá rozličné informácie, ktoré sú späté s formovaním a samotnou existenciou našej Zeme. Prináša poznatky o horninách, sopkách, vode, podnebí,... ozaj pestrá zmes informácií, ktorá nikomu z nás nebude na škodu. Práve naopak bude veľkým obohatením, ktoré by nemalo byť len súčasťou knižnice, ale zároveň aktívnou pomôckou vo všeobecnom rozhľade jedinca. Je majstrovsky spracovaná!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x