bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hausfrau

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hausfrau

Ak bez niečoho nemôžete žiť, tak neprežijete.
Tridsaťsedemročná Američanka Anna Benzová žije s manželom, švajčiarskym bankárom Brunom, a tromi malými deťmi na predmestí Zürichu, akoby vystrihnutom z úhľadných reklamných pohľadníc. Vedie pohodlný, materiálne komfortný život hausfrau, domácej panej, ale jej vnútorný svet sa rúca. Cíti hlbokú osamotenosť a čoraz väčšiu neschopnosť nadviazať kontakt s emocionálne nedostupným manželom Brunom, ba dokonca aj s vlastnými myšlienkami a pocitmi. A tak sa rozhodne prebrať k životu novými zážitkami: jungovskou psychoanalýzou pod vedením doktorky Messerliovej, hodinami nemčiny v jazykovej škole a kopou sexuálnych aférok, ktoré prežíva s takou ľahkosťou, až tým prekvapuje aj sama seba.
Napokon sa od svojich sexuálnych afér stane závislou, a keď ich chce skončiť, zistí, že to nie je také jednoduché. Napätie sa stupňuje a všetky klamstvá sa Anne začnú vymykať spod kontroly. Prekročila hranice morálky a zisťuje, že sa dala vtiahnuť až tam, odkiaľ niet cesty späť.

Z anglického originálu Hausfrau (Random House, an imprint
and division of Random House LLC, a Penguin Random
House Company, New York 2015) preložila Jana Melcerová.

Dostupné verzie titulu

Hausfrau Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Hausfrau

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

smutné čítanie (Emília Bišofová, 30.6.2016) Odpovedať

priemerná kniha
Hlavnej hrdinky mi bolo ľuto. Cítila sa veľkým outsiderom v spoločenskom živote v krajine, kam sa presťahovala, pretože bola zaľúbená do svojho manžela a v tom čase v tom nevidela žiadny problém. Až rečová bariéra, slabšie zvládnutá švajčiarska nemčina, ju zneistili, a vyhýbala sa spoločenskému životu. Za to nemala problémy so sexuálnymi zážitkami s cudzími mužmi. Napriek tomu, že som z nej mala divný pocit, bolo mi jej aj ľúto. A tým koncom príbehu vyvrcholila moja pesimistická nálada pri čítaní tejto knihy.

Nesud ked nepoznas minulost.. (Danka, 5.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
"Ked nedovolis aby bolest vyplakali oci, budu plakat ostatne organy v tele...." Smutny pribeh. Velmi smutny. I ked... Anna je obycajna zena. Prestahovala sa do Svajciarska pretoze ako ona vravi bola vydata, tehotna a zalubena. Asi. Je vzorna matka, manzelka. Naozaj Hausfrau. Vsetko v jej domacnosti klape. Na zivot v novej krajine si vsak nevie zvyknut,nema priatelky, jej oblubenou kamaratkou je samota. Robi jej problemy svajciarsks nemcina a tak zacne navstevovat kurzy nemeckeho jazyka. Vtedy sa zacne odvijat jej tragedia. Zo zaciatku som bola trocha nastvana co za knihu som to kupila. Anna je totiz zatazena na sex. Nie na milovanie ale na sex v pravom slovazmysle. Niektore jej tuzby a myslienkove pochody boli hodne trocha ineho stylu literatury. Postupne som si vsak uvedomila preco. Preco tuzila, preco chcela, preco bola taka aka bola. Zaujimave boli i kratke pasaze zo sedeni Anny u psychologicky, ktore doplnali pribeh a okorenovali ho castokrat pravdivymi poznamkami. Nestastie a smutok robi z ludi divy. V Anninom pripade tomu nahrava i jedno tajomstvo, ktore ma dennodenne pred ocami a vie, ze ho nikdy nikomu neprezradi. Az pokym sa nestane nestastie a veci sa otocia o 180 stupnov. V zavere knihy mi bolo smutno. Ako som bola na zaciatku nastvana, tak mi na konci bolo Anny luto a neviem jej pribeh oznacit inak ako smutny. A urcite nie nudny..

Hausfrau (Stanislava Červeňová, 2.6.2016) Odpovedať

priemerná kniha
Kniha ma zaujala obalkou, avsak cez obsah sa akosi neviem preniest ...dej sa natahuje, je taka nemastna-neslana ... plusom je opisovanie vnutorneho rozpolozenia hl.hrdinky, avsak po dalsej knihe tejto autorky asi nesiahnem ...

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Bolo daždivé popoludnie. Švajčiarske počasie je premenlivé, hoci v Zürišskom kantóne dochádza iba zriedkavo k extrémnym výkyvom, najmä v septembri. A rozhodne bol september, lebo Annini synovia sa vrátili do školy. Anna pomaly kráčala necelých štyristo metrov hore dietlikonskou hlavnou ulicou, zastavovala sa, aby chvíľu postála pred výkladmi obchodov. Všetka eufória po milovaní z nej vyprchala a teraz ťahala za opraty už iba nespokojnosť ako za nejaký uvoľnený koniec lana. Nebol to nový pocit. Často sa v takejto situácii dostavila malátnosť, ktorá ju vliekla v závese a otupovala.
Otupoval ju aj pohľad na vystavené dioptrické okuliare vo výklade očnej optiky. Pri pohľade na pyramídu homeopatík v lekárni si zívla. Zlacnené kuchynské utierky a záhradní trpaslíci, ktorými prekypovali koše pred supermarketom SPAR, ju celkom beznádejne nudili.
Nuda sprevádzala Annu životom rovnako ako vlaky.
Je to pravda? pomyslela si Anna. Nemôže to byť tak celkom pravda. A nebola. Pred hodinou ležala nahá a poddajná na posteli cudzieho muža v byte v zürišskom Alstadte štyri poschodia nad kľukatými uličkami a ulicami s omietnutými kamennými obkladmi, v ktorých stáli stánky Döner Kebap a bistrá podávali v nádobách roztopený ementál ako syrové fondue.
Už nemám v sebe ani ten kúsok hanby, ktorý som mala predtým, pomyslela si.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x