bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tma

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:232
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tma

Triler, z ktorého vás zamrazí až do špiku kostí. Televízny scenárista odchádza na osamelú horskú chatu v Malej Fatre. Chce si oddýchnuť od hektickej práce aj napätého manželstva a vychutnať pokojnú zimnú atmosféru. Zrazu sa však prihodí čosi nečakané a pobyt sa zmení na desivú nočnú moru. Chata sa stáva väzením, hoci dvere nie sú zamknuté. Začína sa zúfalý boj o prežitie.

Nedajte si ujsť ďalší skvelý príbeh od majstra strachu a napätia Jozefa Kariku.

Dostupné verzie titulu

Tma Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Tma

Objednávací kód NA202603

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (5)

Hodnotenie čitateľov

Tma (Natália Jurigová, 3.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najlepší horor od Jozefa Kariku. Čítala som prevažne v noci a mala som naozaj strach. Skvelá kniha

..kedy som sa mala začať akože báť?.... (Monika, 3.1.2018) Odpovedať

priemerná kniha
Prvou knihou, ktorá sa mi dostala od Jozefa Kariku do ruky, bola Trhlina. A tá bola famózna! Požičala som si preto od kamaráta druhú - túto. Z každej strany som počúvala, ako sa budem báť...a kedy som sa akože mala začať? Popri týchto všetkých oslavných hodnoteniach, ktoré tu čítam, som čakala, že sa mi minimálne bude o nej aj snívať. Opak bol žiaľ pravdou, jediným nepríjemným momentom, bol opis odrezania časti končatiny. Strach? Táto kniha mi ho ani náhodou nenahnala, nudila ma. Neklamem. Sústavné vnútorné monológy hlavného hrdinu, únavné dialógy s Olym ...... pre mňa priemerná kniha, ktorú som dočítala len preto, lebo nerada nechávam knihu rozčítanú. Ale keby autor dokončí koniec s vlkmi, mal by u mňa plusový bod. Ako sa však vraví - sto ľudí a sto chutí.

Karika je zárukou kvality (Mária Stašková, 30.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vynikajúci thriller od vynikajúceho slovenského autora. Thrillery mám veľmi rada a toto bola prvá kniha od fenomenálneho Jozefa Kariku, po ktorej som siahla. Bolo to to najlepšie, čo som mohla urobiť. Dej ma úplne pohltil už od prvej strany. Spolu s hlavným hrdinom som prežívala chvíle hrôzy a strachu. Nebola som si istá, čo je realita a čo iba halucinácia. Príbeh je veľmi pútavý, napätie postupne graduje a psychické rozpoloženie dodáva deju autentickosť. Mala som pocit, že aj ja sa nachádzam v malej zasneženej chatke. Pre mňa osobne bol záver prekvapením. Čakala som všetko možné, mala som pripravené vlastné scénare toho, ako sa príbeh môže skončiť, ale autorov záver som vôbec neočakávala. Knihu som prečítala za necelý víkend, nedokázala som ju pustiť z rúk. Bola to moja prvá, rozhodne však nie posledná kniha od Jozefa Kariku. Aktuálne som si kúpila Čiernu hru: Vláda mafie a už len čakám na víkend, aby som sa mohla nerušene pustiť do čítania.

napínavé (Emília Bišofová, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nazvala by som ho psychotriller. Každou kapitolou prežívate hrôzu, strach, bezmocnosť hlavného hrdinu. O chvíľu zasa odhodlanie, túžbu vyhrať boj s tajomným nepriateľom. Neskôr zasa strácate nádej, že sa všetko skončí dobre, pretože už aj tento hlavný hrdina sa zmieruje s tým, že už ďalej nevládze, že všetko končí, oddáva sa osudu. Ale aký je záver knihy, tak to by ma nenapadlo ani pri najväčšej fantázii. Budete prekvapení! Odporúčam prečítať! Ale radšej nie večer pred spaním.

napätie na každej strane (Andrea Galieriková, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Karika opäť napísal výborný thriller. Názov knihy absolútne vystihol jej obsah. Kniha je zasadená do tradičného slovenského prostredia, čo je veľmi príjemné. Páčil sa mi netradičný zvrat na konci knihy, vďaka ktorému všetky chýbajúce články do seba zapadnú a mozaika je kompletná. Aj napriek tomu, že ide najmä o to, čo hlavná postava cíti a nie o to, čo koná, kniha zaručuje zimomriavky od začiatku až do konca. Karika opäť nesklamal :)

Môže byť (Lucia Kobulnická, 19.10.2015) Odpovedať

priemerná kniha
V porovnaní s ostatnými autorovými knihami je táto o čosi slabšia aj napriek tomu, že námet, myšlienka sa mi páči.

Druhý horor nastavuje latku ešte vyššie (Monika, 1.6.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Podobne ako v prvom prípade, jednoslovný názov dokonale vystihuje, o čo v knihe pôjde. Podivuhodná one man show, ktorej protagonista sa ocitne z ničoho nič na pokraji života a smrti. Keď hlavný hrdina za zvláštnych okolností stratí zrak, je prirodzené, že spanikári a obavy o svoj život sa miesia s hnevom, zúfalstvom, ale chvíľami aj odovzdanosťou osudu. Na moment som zapochybovala o tom, že dej odohrávajúci sa na niekoľkých metroch štvorcových, vyrozprávaný jednou postavou, ma bude baviť a neskĺzne len do experimentálnej slohovej práce. Karika však opäť perfektne pracuje s psychologizáciou, nebolo jednej pasáže, kde by som prevrátila oči, lebo by bolo konanie hlavného hrdinu nelogické a nezapadalo do spádu deja. Kým Strach bol plný obrazov, Tma je postavená na myšlienkach. Preto kým podľa Strachu by sa dal natočiť zaujímavý horor, Tma je vo svojej podstate nesfilmovateľná - čo pre mňa jej úroveň práve zvyšuje. Ak opäť o polroka príde ďalší horor, latka sa bude autorovi samému prekonávať len veľmi ťažko.
Všetky komentáre (7)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x