bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pred pádom

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia svetový bestseller
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pred pádom

Za hmlistého letného večera sa na palube súkromného lietadla do New Yorku zíde jedenásť ľudí – desať boháčov a jeden neúspešný maliar. Osemnásť minút po štarte sa lietadlo zrúti do oceána. Katastrofu prežije iba maliar Scott Burroughs a štvorročný chlapček, posledný dedič z rodiny rozprávkovo bohatého a vplyvného mediálneho magnáta.
Čo sa vlastne dialo pred osudným pádom lietadla? Na akej životnej ceste sa ocitli cestujúci a posádka, skôr než sa rozhodli pre osudný let? Jej peripetie prežívame so zbohatlíkom z Wall Street a s jeho manželkou, s mladým Texasanom, ktorý práve priletel z Londýna, so ženou tápajúcou v neistote, či sa v živote rozhodla správne, s kariérnym pilotom... a záhada okolo tragédie sa prehlbuje. Odhaľujú sa detaily intríg jednotlivých aktérov a tie poukazujú na desivé sprisahanie. Mohla azda toľko vplyvných ľudí pripraviť o život len obyčajná náhoda? Alebo ide o niečo oveľa temnejšie? Hrozí, že nasledujúce udalosti sa úplne vymknú spod kontroly v besnejúcej búrke mediálneho šialenstva a verejných obvinení. Chlapec, ktorého so záchrancom spája čoraz pevnejšie puto, sa zatiaľ snaží vyrovnať s nežiaducou slávou a vyšetrovatelia sa zase pokúšajú vydolovať z trosiek pravdu o katastrofe.

Z anglického originálu preložil Patrick Frank.

Detaily o knihe

Názov: Pred pádom

Originálny názov: Before The Fall

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

som spokojný (Martin, 22.4.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Opäť dalšia kniha,ktorú sa oplatí prečítať.Rozsahovo tak akurát,dej sa vyvíja postupne,na obraze osudov hlavných postáv vidíme celú mozaiku,ktorá nakoniec vyústi do šokujúceho záveru.Nie je to jednoliaty opis maliara a malého chlapca,ktorí akoby zázrakom prežili hrozivý pád do hlbín,ale snaží sa podať obraz o ľudoch a ich vzťahoch.Navyše ma oslovila štýlom,ktorým vystupuje.Mám pocit,že to vyjadruje presne tak,ako by to človek vyjadril v reálnej situácii,úprimne a niekedy aj surovo násilne.A navodzuje pocit,že ani v bežných udalostiach nie sme v bezpečí.

zmätok v hlave (Sue, 20.12.2016) Odpovedať

neoslovila ma
Po pravde neviem, čo by som k príbehu napísala, pretože hlavu mám po jej dočítaní ako balón. Kniha začala vlažne. Čakala som na okamih, ktorý ma posadí na stoličku a udrží ma celý čas v napätí. Veľmi dlho neprichádzal. Tie siahodlhé opisy ma privádzali do šialenstva. Až potom prišla časť, ktorá ma skutočne zaujala, no skôr ako som sa do nej mohla začítať, prišli opisy minulosti postáv, ktoré sa mi po prečítaní knihy zdajú nepodstatné. Kto čítal asi vie na čo narážam. A koniec ma úplne odrovnal. Autor celú knihu udržuje čitateľa v napätí, donúti ho uveriť, že iná možnosť konca ako je táto neexistuje a potom príde skutočný záver, ktorý je podľa mňa veľmi slabý. Viac by sa mi páčilo, keby sa stalo to čo som predpokladala, to by bolo aspoň logické.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Jazyk mu začína v ústach vysychať. Dehydratácia je jedna z vecí, ktorých by sa mal báť, ak tu ostane dosť dlho. Dvíha sa vietor, more je čoraz nepokojnejšie. Ak to mám zvládnuť, hovorí si, musím začať plávať, a to hneď. Znova sa obzerá, či niekde nie je hmla aspoň trocha narušená, no márne. Nakoniec iba zatvára oči a snaží sa vycítiť, kde je západ, akoby bol strelkou veľkého magnetu.
Za tebou, hovorí si.
Otvára oči, zhlboka sa nadychuje.
Chystá sa prvý raz poriadne zabrať, keď odrazu čosi začuje. Myslí si, že to sú čajky, ten vysoký tón, čo stúpa a klesá. Potom ho však vlna zdvihne o pár decimetrov a on si uvedomuje, že je to niečo iné. Plač.
Niekde tam plače dieťa.
Obracia sa, snaží sa ten zvuk lokalizovať, vlny však stúpajú a klesajú nerovnomerne, takže ho blokujú a odrážajú.
„Hej!“ kričí. „Hej! Tu som!“
Plač stíchol.
„Hej!“ reve zo všetkých síl a kope nohami proti prúdu. „Kde si?“
Pozerá sa po troskách, no tie, čo sa nepotopili, už odplavilo na všetky strany. Napína uši, snaží sa nájsť to dieťa.
„Hej!“ kričí znova. „Ja tom tu! Kde si ty?“
Na moment počuje iba vlny a začína uvažovať, či ho predsa len nezmiatol krik čajok. Potom sa však ozýva detský hlas, prenikavý a prekvapujúco blízko od neho.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x