bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Učeň

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Sebastian Bergman: Policajný psychológ (2.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:472
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Učeň

Policajný psychológ Sebastian Bergman sa dozvie, že má dospelú dcéru. Po prvý raz, odkedy mu cunami vzalo manželku Lily a dcéru Sabine, cíti, že by mohol získať spriaznenú dušu. Trápi ho len jediné – má jej prezradiť, že je jej biologický otec, alebo si to radšej nechá pre seba? Situácia sa skomplikuje, keď Sebastian zistí, že Vanja je kriminálna policajtka a už spolu pracovali na prípade vraždy Rogera Erikssona, počas ktorého si Sebastian Vanju dosť znepriatelil.
Týždne ju sleduje z bezpečnej vzdialenosti, no ukáže sa, že jediný spôsob, ako sa k nej skutočne priblížiť, je ocitnúť sa s ňou opäť v jednom vyšetrovacom tíme. Ten práve pracuje na sérii brutálnych vrážd žien, až do najmenšieho detailu pripomínajúcich tie spáchané Edwardom Hindem, ktorého Sebastian pred mnohými rokmi dostal za mreže. Hinde je však stále vo väzení, čo znamená, že má napodobniteľa. Keďže Sebastian je najväčším expertom na sériových vrahov, pridáva sa k tímu aj napriek nevôli jeho členov. Medzi nimi a Sebastianom vládne otvorená nevraživosť. Čoskoro sa však dospeje k otrasnému poznaniu, s prípadom je zviazaný oveľa viac, ako si myslel. Všetky obete s ním majú niečo spoločné a jeho dcére tak hrozí reálne nebezpečenstvo.

Preložil Otto Havrila.

Dostupné verzie titulu

Učeň Elektronická kniha

Výhodná ponuka

Detaily o knihe

Názov: Učeň

Originálny názov: Lärjungen

Objednávací kód NA202556

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

perfektná (lucia, 28.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dalo by sa to zhrnúť veľmi jednoducho: vynikajúci, napínavý, až nervydrásajúci psychologicky triler. Nebyť dvoch veci, dostala by kniha až 6 hviezdiciek z 5 :-D Začalo sa to skvele. Vražda. Brutálna. Polícia netuší kto je vrah, hoci je to už tretia vražda, ktora je navlas rovnaka, ako predosle dve a je jasne, ze ide o toho isteho pachateľa. Aký však má vrah motív? A ako súvisia jednotlivé vraždy? Co je ich spoločným menovateľom? Prečo si vrah vybral práve tieto tri ženy? Treba na to prísť rýchlo, pretože v hre môže byť ďalšia obeť. Na scénu prichádza psychológ Sebastian Bergman, odborník na psychopatov podobného rázu, o jednom podobnom napísal dve knihy. A tu sa to pokasle. Nie vo vyšetrovaní, ale v knihe. Prichádzajú siahodlhé riešenia súkromia tohoto fešáka a jeho kolegov, ktoré pre mňa nemali žiadnu šťavu. Možno aj preto, že prvý diel (Temné tajomstvá) som nečítala. Ťahalo sa to dlho, predlho.. Okrem toho (a to je tá druhá vec) je kniha plná chýb, neviem nazvať akých, zvaľme to na blbý preklad… Vytáčalo ma to do takej miery, že som si povedala, že posledná šanca a knihu odkladám. A vtedy sa to opäť rozbehlo, po asi 80-100 stranach (neviem presne) začne mať kniha spád, napätie, nechcete ju pustiť z ruky. Totálne Vás pohltí, myslíte na prípady vrážd aj keď knihu nečítate. Prečo a hlavne kto je vrah? Keď sa veľmi neočakávaným spôsobom túto vec dozvieme asi 100 strán pred koncom, neuľaví sa nám. Netušila som síce, o čom môže byť ešte nasledujúcich cca 100 strán, ale autori nesklamali. Nechcem prezrádzať podrobnosti, len odporúčam prečítať. Iste sa nebudete nudiť. Trochu som mala chaos v menách začínajúcich rovnakým písmenom, aj v tých krkolomných názvoch miest, ale dalo sa to… Inak - z tohoto by bol skvelý film. Iste siahnem aj po prvom dieli a teším sa na prípadný tretí diel :-)

Fajn čítanie (Dominik, 29.2.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Ako pre čitateľa je pre mňa veľmi dôležité, aby si ma autor románu niečím získal. Buď sú to postavy, s ktorými mám niečo spoločné, alebo je to pútavý štýl, vďaka ktorému knihu nechcem odložiť ani v neskorých hodinách. V prípade krimi série Sebastian Bergman to bola hlavná postava policajného psychológa, ktorá ma zaujala nejednou charakterovou črtou. Nebol ochotný uspokojiť sa s povrchným riešením problému. On naopak vo všetkom hľadal hlbšie súvislosti a aj v ťažkých situáciách si dokázal udržať chladnú hlavu. Je však pravdou, že nie každý čitateľ mu príde na chuť. Podobne ako to bolo v prvej knihe, aj v pokračovaní autori rozvíjali charakter hlavnej postavy a kniha teda nebola zameraná iba na vyriešenie série vrážd. Autori opäť prišli s vynikajúcim nápadom, ktorý veľmi dobre rozvinuli a vyťažili z neho maximum. A hoci potrebovali pár strán na rozbeh, po niekoľkých kapitolách som sa od knihy nemohol odtrhnúť. Podobne ako v prvej časti, aj tentokrát autori aj napriek brutalite hlavného motívu príbehu dokázali z románu spraviť knihu vhodnú širokej škále čitateľov. Autorská dvojica sa vyhla nechutným opisom a do dejovej línie zakomponovala aj množstvo dramatických prvkov, ktoré zamotali vzťahy vo vyšetrovacom tíme. Páčilo sa mi, že autori nabádali čitateľa rozmýšľať nad páchateľom a za seba môžem povedať, že som si naozaj netrúfal tipovať, ako sa dielo skončí. Čo viac dodať? Asi len to, že vám knihu rozhodne odporúčam... :)

Pokračovanie nesklamalo (Neliss, 27.2.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Učeň má všetko, čo sa mi páčilo na Temných tajomstvách - pútavý a ľahký štýl písania, akčné finále, prepracované postavy. Bavili ma ich interakcie a bavilo ma sledovať, ako na rôznych ľudí vplýva takáto práca, ako sa prelína s ich bežným životom. Kriminálna časť deja ma navyše tentoraz viac oslovila. Oproti prvému dielu je prípad v Učňovi komplikovanejší a najmä osobnejší, nechýbajú napínavé situácie ani prekvapivé zvraty. Na druhej strane, chvíľu mi trvalo, kým som sa do knihy začítala, chýbal mi fascinujúci začiatok jednotky. Osobne som spokojná a knihe dávam 4 hviezdičky. Ak sa vám páčili Temné tajomstvá, určite vám ju odporúčam. Ak nie, nepredpokladám, že zmeníte názor.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Žena.
Mŕtva.
Vo vlastnom dome.
Za normálnych okolností nebolo potrebné volať kriminálku a tím Torkela Höglunda.
Vo väčšine prípadov totiž išlo o tragický koniec rodinnej škriepky, sporov o zverenie dieťaťa do opatery, výbuchov žiarlivosti alebo žúru v zlej spoločnosti.
Každý, kto pracuje v polícii, vie, že keď zavraždia ženu v jej vlastnom dome, páchateľom je často niekto z jej najbližších, preto keď Stina Kaupinová prijala krátko po pol ôsmej hovor na tiesňovej linke, zišlo jej na um, že možno hovorí s vrahom.
„Tiesňová linka, ako vám môžem pomôcť?“
„Moja žena je mŕtva.“
Potom už mužovi takmer nerozumela. Hlas mal chrapľavý od smútku a šoku. Občas tak dlho mlčal, až si Stina myslela, že položil. Potom začula, že sa usiluje pravidelne dýchať. Horko-ťažko z neho vytiahla adresu, lebo muž dookola opakoval, že jeho žena je mŕtva a je tam množstvo krvi. Všade samá krv. Môžu sem prísť? Prosím! Stina si predstavovala muža v strednom veku a so zakrvavenými rukami, ktorý si pomaly uvedomuje, čo spáchal.

Táto kniha je súčasťou kompletu s týmito dielmi:

Kúpou kompletu ušetríte 24,39 €.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x