bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hry o život - trilógia, 4. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:4.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hry o život - trilógia, 4. vydanie

Svet bude sledovať
HRY O ŽIVOT

V krajine budúcnosti, na troskách bývalej Severnej Ameriky vyrástol Panem. Ovláda ho bohaté Sídlo, obklopené dvanástimi podrobenými obvodmi. Nenávidené Sídlo vládne železnou rukou. Raz do roka povolá z každého obvodu chlapca a dievča do HIER O ŽIVOT, aby v priamom prenose pobavili televíznych divákov zákerným súbojom o holý život. Medzi nimi sa dobrovoľne ocitne šestnásťročná Katniss – a spolu s priateľom Peetom nečakane zvíťazí. Oslavné turné po jednotlivých obvodoch sa však zmení na krutú SKÚŠKU OHŇOM, pretože medzi ľuďmi sa rýchlo šíria myšlienky na vzburu proti nenávidenej moci Sídla. Symbolom odporu sa stáva DROZDAJKA, vtáčik, ktorého Katniss nosí na hrudi v podobe zlatej brošne. Krviprelievaniu môže zabrániť len ona, no je to úloha, ktorá si vyžaduje všetky jej sily a schopnosti. Zisťuje, že o svojom osude nerozhoduje sama, ale stáva sa nástrojom v boji o moc. A to ešte musí riešiť ďalšiu dilemu – komu z dvoch najbližších priateľov vlastne patrí jej srdce.

Trilógia Hry o život sú plné napätia, nebezpečných nástrah, ale aj lásky. Fanúšikovia fantasy literatúry si celosvetovo úspešnú trilógiu Suzanne Collinsovej môžu vychutnať v knižnej aj vo filmovej podobe.

Z anglického originálu The Hunger Games (Scholastic, New York 2008), Catching Fire (Scholastic, New York 2009), Mockingjay (Scholastic, New York 2010) preložil Michal Jedinák.

Detaily o knihe

Názov: Hry o život - trilógia, 4. vydanie

Originálny názov: The Hunger Games (1,2,3)

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Úžasné (Liv Cherry, 12.2.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja som si najprv o Hrách myslela, že aká blbosť, a prečo to všetci tak milujú? Potom som videla prvé dva filmy u kamarátky. Aj keď som to moc neprežívala, chcela som vidieť aj ďalší. A tak som potom išla do kina s dvomi kamarátkami, čo to už videli a kamarátom, čo to ešte nevidel. Keď sa film skončil, skoro ma porazilo z toho, ako to dopadlo a aj z toho, že pokračovanie bude až o rok. :( A tak som sa rozhodla, že tú knihu chcem na Vianoce. A dostala som ju a aj keď som najprv chcela len dočítať ako sa to skončí, začala som od začiatku a úplne ma to vzalo... Aj keď to už čítam mesiac, pretože nechcem prísť o knihu, ktorú môžem čítať... :D

A ešte niečo (Liv Cherry, 12.2.2015) Odpovedať

Dokonca som ešte pred tým začala chodiť na lukostrelbu. Je to úžasné... :D

Dokonalosť (Sabína Fačkovcová, 11.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto trilógia ma naozaj dostala. Najprv som videla film (čo nie je veľmi môj štýl) a akonáhle skončili záverečné titulky, vedela som, že si to potrebujem prečítať ako knihu . Tak som zhltla rovno všetky tri na posedenie a neuveriteľne som sa zamilovala do tohto príbehu. Ak hľadáte knihu, ktorá nie je len láske ale má aj hlbší zmysel, tak Vám ju odporúčam. Tento príbeh je o sile ducha, nespravodlivosti, vojne a v neposlednom rade o láske. Donúti vás uvažovať o dnešnom svete ako takom a zároveň Vám dokáže, že láska hory prenáša. Určite si príbeh a hlavných hrdinov zamilujete :).

Milujem Hunger Games (Adrián, 6.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hunger Games absolútne milujem :)) Kniha vás na začiatku chytí a pustí vás, až keď ju dočítate, resp. dočítate celú trilógiu. Knihy sa veľmi rýchlo čítajú a z HG budete mať jedinečný zážitok! Vrelo odporúčam, a odporúčam kúpiť si radšej celú trilógiu v jednom s krásnym pohyblivým obalom :))

Dobré čítanie (Martina, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po dlhej dobe som mala knihu, ktorú som prečítala jedným dychom za pár dní. Ja som najrpv videla prvý a druhý diel ako film, ale veľmi ma to zaujalo, tak som si kúpila aj túto knihu. Prekvapivo je kniha výborne písaná, má dobrý deň, zaujímavé zvraty, nie je rozťahaná. Teda hlavne prvé dve časti. Posledný diel mi síce prišiel už trochu pritiahnutý za vlasy ale ako celok je kniha výborná a perfektne sa číta.

Film? (Romi, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Obvykle neznášam, keď smi sfilmujú moje obľúbené knihy. K tejto ma však priviedol sám film - prvá časť, všetci opakovali aké je to úžasné, napínavé, krásne a mne to už prišlo ubíjajúce, že neviem, o čom hovoria. Otvorila som knihu a nebola som sklamaná, táto kniha vo vás totiž vyvolá dojmy a pocity, na ktoré nezabudnete do konca života. Často sa mi pri situáciách v reálnom živote stáva, že mi v hlave behajú výroky od Effie, či Haymitcha. Mám rada knihy, do ktorých sa môžem ponoriť bez toho, aby ma niečo od nich odtrhlo - a toto je jedna z nich. Ak ste to ešte náhodou nedržali v rukách tak vrelo odporúčam, toto je jedna z najlepších teen kníh, ktoré boli napísané. Vyrovnaná sci-fi a romantika, láska a boj. Dokonalé.

Hry o život (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super trilógia. V podstate desivá predstava, že by niečo podobné mohlo v reálnom svete byť, no o to lepšie čítanie.

super (Jana Suchá, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu určite odporúčam. Kladne hodnotím štylistiku písania, opisy priestorov, psychológiu postáv, dynamiku deja, zápletky a celkovo aj myšlienku knihy. Pozrela som si aj filmy a ku podivu to nie je až taká tragédia, ako to býva pri iných sfilmovaných knihách :)

Obľúbená kniha (Nina, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
K hrám o život som sa dostala náhodou. Kniha ma úplne očarila a vtiahla do deja..Táto kniha bez pochýb patrí medzi moje obľúbené. Čítala som ju už 3-krát a nikdy ma neomrzela. Každému odporúčam túto knižku prečítať. Je omnoho lepšia než filmy a naozaj neoľutujete keď siahnete po tejto knihe

Nemám slov (Simona Richterová, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po tom ako som videla film som si povedala, že si určite musím prečítať aj knihu. Poviem vám, stálo to za to. Všetky pocity, úvahy, myšlienky. Všeobecne platí, že knihy sú lepšie ako filmy. No špeciálne pri tejto to platí dvojnásobne. Minule, som si v nej potrebovala niečo nájsť, mam dojem že to bol čas v akom bola kniha napísaná, ale samozrejme to je taká dobrá kniha, že som ju znovu prečítala kompletne celú. Je úplne jedno či ju čítate jeden alebo päťkrát , stále je úžasná. Dej vás pohltí natoľko, že o tom dokonca snívate. Aspoň v mojom prípade. :D

užasnéé (Renáta Fedorová, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úplne úžasná kniha. Nevedela som sa od nej odtrhnúť. každou stranou ďalej je človek zvedavejší ako to nakoniec dopadne. Nechýba jej nič. Romantika aj akcia.

Geniálne a úžasné (Zuzana Ľudviková, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
O tejto knihe môžem bez výčitiek povedať, že sa určite podarila. Nechýbalo jej nič - bola plná akcie, ale aj romantiky, samozrejme aj Katnissinho suchého humoru a kniha bola veľmi napínavá. Odporučiť ju môžem každému, kto je milovníkom dystopie, akcie či romantiky. Ako sa hovorí, z každého rožka troška a tu toho bolo viac než dosť. Preto si kniha zaslúži určite 5 hviezdičiek., pretože bola proste dokonalá. Áno, mala svoje chvíle, ale to má každá. S Katniss som sa stotožnila a hneď sa idem pustiť do druhého dielu. Nemôžem povedať, že dvojka bola horšia či lepšia ako jednotka, pretože obidve časti som si obľúbila rovnako. Kniha sa mi veľmi páčia, keď odignorujem niektoré časti, bez ktorých by to ale nebolo ono. Suzanne Collinsová je vynikajúca spisovateľka a myslím, že Hry o život je séria, ktorá si veľa prečítaní ešte len vytrpí. Knihu som viackrát odkladala. Nie kvôli tomu, že sa mi nechcela čítať, ale preto, lebo som nechcela vedieť, ako to skončí. Že to skončí. Nechcela som koniec. Ale ukončila to tak, že už by nemala moc o čom písať. Samozrejme, najviac som si knihy užívala, keď boli vyvolení v aréne. To napätie, či prežije aj nasledujúci deň, bolo k nezaplateniu. V Drozdajke nám to autorka ale vynahradila všetkými tými vojnami. No na mňa to bolo až priveľa. Príbeh bol úžasný, áno, niečo, čo sa nedá len tak vymyslieť. Suzanne Collins je jedna z mála, ktorej ide písanie v prítomnom čase. To je väčšie plus. Toto bolo.. niečo úžasné, niečo, čo sa vám zaznačí na živote a zmení vám celkový pohľad naň. Že si treba ceniť jedlo, chlieb, ale to najcennejšie, čo je, je rodina. Myslím, že myšlienka knihy je to, do akých hrozných stránok sa môže ľudská hlúposť vyvinúť. A to, že si máme ceniť, čo máme.

Dokonalá kniha (Kristína Dudziaková, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dostala som ju na Vianoce a od prvého okamihu som sa na ňu tešila. Všetci ju opisujú dokonalou a naozaj je. Postavy si zamilujete, či už je to niekedy nepríjemný Haymitch alebo stále milý Peeta. Všetky postavy boli prepracované. Na niektorých hlaškach som sa smiala. Smutné momenty, pri ktorých som si neraz poplakala. Táto kniha stojí naozaj zato. Pohltíte sa do nej tak, že ju prečítate aj o polnoci a potom budete ešte hodinu o nej rozmýšľať. Táto kniha je naozaj dokonalá a mal by si ju prečítať každý :).

Zdanie klame :D (Nikola, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
K tejto knihe som sa dostala cez spoluziacku. Vychvaľovala mi ju do nebies a tak mi ju raz so školy doniesla. Úprimne? Do toho momentu som o tejto knihe ani nevedela. Keď som ju videla a precitala si obsah bola som voči nej trochu skepticka. Kniha nevyzerala ako žáner, ktorý by ma zaujal. No zdanie niekedy klame. Počas dlhého čakania na bus som ju začala čítať na zastávke. Spočiatku to vyzeralo ako v celku príjemné a oddychové čítanie no po pár stranách ma kniha doslova pohltila. Mala som ju precitanu za víkend. Nedala mi vôbec spať. A takým zlatým a príjemným prekvapením bolo to, keď som knihu dočítala a o týždeň nato bol v TV aj film. :D odporúčam ju, je to jedna z top trilógii aké som kedy čítala :D vôbec nebanujem, ze som sa do jej čítania pustila :D
Všetky komentáre (14)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x