bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ako vybudovať vesmír

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ako vybudovať vesmír

Podať suché vedecké informácie tak, aby zaujali vôňou i chuťou a pritom čitateľa aj poučili, je nielen úloha, ale aj výzva.
Ben Gilliland, grafický editor a autor stĺpčeka Metro Cosm britského denníka Metro nezaváhal. Po tréningu na populárno-náučných článkoch venovaných vesmíru, fyzike častíc, chémii kozmu... a s úctou k poznanému sa rozhodol ponúknuť jednoduchý, zrozumiteľný, inteligentný a zároveň humorný návod ,Ako vybudovať (trebárs aj vlastný) vesmír od prvotných čiastočiek hmoty a atómových stavebných blokov až po vodíkovú fúziu, obrovské galaxie a superhmotné čierne diery.
S využitím poznatkov histórie vedy, ale aj najčerstvejších vychytávok a vlastných grafických ilustrácií nám podáva príbeh, ako možno tejto ohromujúcej vesmírnej stavbe aspoň trocha porozumieť.

Z anglického originálu How to Build a Universe(OctopusPublishingGroupLtd, London 2015) preložila Mária Galádová.

Detaily o knihe

Názov: Ako vybudovať vesmír

Originálny názov: How to Build a Universe

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

IKAR prekvapil 2x - PantaRhei este o jedenkrát viac (Peter, 16.1.2016) Odpovedať

Fakt. Po prvé: Vyšla kniha, ktorá STRÁVITEĽNOU FORMOU, avšak k tomu ÚPLNE PRESNE A EXAKTNE, odpovedá na otázky vzniku (či zloženia?) vesmíru a procesov jeho vývoja. Kto má rád Discovery Channel a pod., príde si na svoje. Najviac ma dostalo, že sú v knihe poctivo a súčasne s ohľadom na "bežného čitateľa" podané všetky podstatné fyzikálne javy - s výsledkami výskumov až do roku 2015 (!!!) ... t.j. úplne najaktuálnejšie. Ak máte 20 a prečítate si toto, určite sa prilásite na štúdium fyziky. No a ak máte 30+, potešíte sa tomu, že konečne porozumiete, kde je dnes veda a ako to všetko bolo (verte, konečne sa budete cítiť ako "znalí" = úžazný pocit). Krásna kniha. Po druhé: Vyšla ako paperback, čo mi prišlo pre takúto hodnotnú encyklopédiu ako nepochopiteľné rozhodnutie. To je ale podľa mňa jediná chybička krásy na tomto záslužnom počine v slobenských knižných vodách. KVALITNÝ AKTUÁLNY OBSAH, bez nepresností - de-facto priamo z dielne akademikov našej zemeguľnej smietky... A NAVYŠE NAPÍSANÁ S KRÁSNYM LÁSKAVÝM A HUMORNÝM NADĽAHČENÍM (pritom, bez straty desiatky!) Oplatí sa. Rozhodne! PantaRhei dovetok: Nenechajte sa odradiť, ak Vás ju pošlú hľadať niekam k ekonomickej literatúre do českej časti... Nájdite ju, zašitú na kope, medzi inými kopami (zjavne nebolo na "promo" - a pritom by v tomto prípade naozaj bolo o čom...) ... OPLATÍ SA :-)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x