bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Polnočné slnko

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Krv na snehu (2.diel z 2)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Polnočné slnko

Sedemdesiate roky, ďaleký sever Nórska, opustená dedina Kasund. Jej obyvatelia sú laestadiáni, členovia náboženskej sekty, ktorá zväzuje ich životy prísnymi pravidlami. Jedného dňa ich pokoj naruší cudzinec Ulf. Tvrdí, že prišiel loviť vtáky. Na lovca však nevyzerá, dokonca nemá ani pušku. Nikomu nechce prezradiť, že jedinou korisťou, ktorú tu chcú uloviť, je on sám. Zradil totiž Rybára, najväčšieho zločinca v Osle. Netuší, na ktorej strane budú stáť miestni a či mu pomôžu zbaviť sa skutočného lovca. Medzi ním a jeho osudom stojí len ovdovená matka Lea a jej syn Kurt.
Polnočné slnko nikdy nezapadá a Rybárovi muži sa blížia...

Z nórskeho originálu Mere blod (H. Aschehoug & Co.,W. Nygaard, Oslo, 2015) preložil Jozef Zelizňák.

Dostupné verzie titulu

Polnočné slnko Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Polnočné slnko

Originálny názov: Mer Blod

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Midnight Sun (Timmy, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Opäť skvelá kniha od Jo Nesboa aj keď to nie je kolekcia Harryho Holea, zo začiatku som váhala či sa mi bude páčiť, ale po pár stranách ma hneď presvedčila, že áno. Jo Nesbo je úžasný spisovateľ a všetky jeho knihy sú úžasné.

škandinávska atmoška (Monika, 4.11.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Ak milujete škandinávsku atmošku v Nesbových knihách, tu si prídete na svoje. Ale nebojte sa, Polnočné slnko nie je moderná verzia Švantnerovej Nevesty hôľ. Príroda aj krajina bude hrať veľkú úlohu, ale skôr v navodení tej správnej atmosféry. K tomu pripočítajte život uprostred náboženskej sekty laestadiánov a nesmie chýbať ani rozmer lásky. Veď práve tá dáva nádej na život, keď sa už zdá byť všetko stratené. Na Nesbovi sa mi páči, že on sa o udržanie svojho úspechu ani nemusí špeciálne snažiť. Stačí, aby stále písal - všetky jeho knihy sú nadpriemerne kvalitné. Zatiaľ sa zdá, že čokoľvek, čoho sa dotkne, sa mení na zlato. Samozrejme - knihy s ohraničeným príbehom nemôžu vyvolávať toľko senzácie ani vyvolávať závislosť, ako sme si na to doteraz zvykli. Ak sa do čítania nepúšťate s týmto očakávaním, určite budete spokojní.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva plus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zdvihol som zrak k ukrižovanému, čo mi visel priamo nad hlavou. Vtedy som pochopil, že kvapká z klenby. Deravá strecha, vlhkosť, farba hliny alebo železa. Prevrátil som sa na druhý bok, aby som neležal na boľavom ramene, a prehodil si rúcho cez hlavu, nech ma neruší slnko. Zatvoril som oči.
Tak. Nelám si hlavu. Zabudni na všetko.
Máš strechu nad hlavou.
Strhol som si z hlavy rúcho a zalapal po dychu.
Kurva.
Nehybne som civel do stropu. Po pohrebe som nemohol spávať a užíval som válium. Neviem, či som sa stal závislým, no už sa mi bez liekov zaspávalo ťažko. Ak som nebol na smrť unavený.
Opäť som sa zakryl rúchom a zažmúril som oči. Sedemdesiat hodín na úteku. Tisícosemsto kilometrov. Pár hodín spánku na sedadlách vlaku a v autobuse. Mal by som spať ako zarezaný.
Potrebujem myslieť pozitívne.
Pokúšal som sa spomenúť si, aké to bolo kedysi. A ešte predtým. Márne. Na myseľ mi prichádzalo len to ostatné. Muž v bielom. Smrad rybaciny. Čierna hlaveň pištole. Rinčanie skla, pád. Zahnal som myšlienky, vystrel som ruku a zašepkal jej meno.
Vtedy konečne prišla.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x