bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tajomstvo Gray Mountain

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tajomstvo Gray Mountain

V roku 2008 americké megafirmy hromadne prepúšťajú, aby sa udržali nad vodou aj počas finančnej krízy. Mladá právnička Samantha Koferová však s výpoveďou dostane aj netradičnú ponuku – ak príjme prácu v neziskovej organizácii, po roku sa môže vrátiť. A tak nedobrovoľne odchádza do virgínskeho mestečka Brady, ďaleko od Washingtonu a New Yorku, kde doteraz žila.
Samantha sa ocitá vo svete ovládanom veľkými banskými spoločnosťami, ktoré rozhodujú o bytí a nebytí tamojších obyvateľov, dozvedá sa o ich nekalých praktikách a bezohľadnom drancovaní prírody. Nelegálne skládky uhoľného kalu, ekologické katastrofy, úmrtia, to je len zlomok hrôzy, ktorú majú tieto spoločnosti na svedomí. Šanca na zastavenie ich činnosti či odškodnenie postihnutých rodín je mizivá. Samantha sa postupne stáva stredobodom pozornosti pochybných indivíduí najatých banskou spoločnosťou. Do hry vstupujú usvedčujúce dokumenty – ukradnuté materiály s citlivými informáciami – a situácia sa vyostruje. O život prichádzajú ďalší nevinní.

Z anglického originálu Gray Mountain (Doubleday,
New York 2014) preložila Alena Redlingerová.

Detaily o knihe

Názov: Tajomstvo Gray Mountain

Originálny názov: Gray Mountain

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Tajomstvo GM (Jana, 14.6.2016) Odpovedať

priemerná kniha
Musím skonštatovať, že aj keď sa jedná o jedného z mojich obľúbených autorov, kniha bola dosť slabá. Prišla som na koniec a zistila som, že sa tam vlastne skoro nič nestalo. Tak ako som bola nadšená Platanovým radom, tak toto bolo sklamanie :-(- Snáď ešte autor napíše lepšie knihy ;-)

priemerná kniha od geniálneho autora (Gustáv Varga, 21.9.2015) Odpovedať

priemerná kniha
Od Johna Grishama som prečítal všetky knihy a to niekoľkokrát.Rád sa k ním vraciam.Tajomstvo Gray Mountain mi pripadá povrchné, narýchlo napísané.Téma dobrá, ale veľa drobných príbehov s otvoreným koncom.Prečítal som ju, ale určite sa k nej nevrátim.

Keď tajomstvo, nemá byť tajomstvom (Martina Javorková, 4.9.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Finančná kríza, ktorá pred rokmi vypukla v Amerike je téma, ktorá nemusí zaujať. Pohľad na problematiku banských spoločností, ktoré tam už desaťročia pustošia prírodu, ľudí privádzajú nielen do šialenstva, ale aj do hrobu, je témou, ktorá načrtne aspoň istý obraz o skutočnosti. Ako sa ľudia správajú k prírode pri ťažbe uhlia. Ako beztrestne ubližujú a s istotou dravca pustošia všetko čo im príde pod "lopatu bágra". Keď vás zaujíma právnický systém, praktiky právnikov, súdov, sudcov, poroty... John Grisham je určite tou správnou voľbou. Opäť nesklamal a načrtol problematiku, o ktorej by sa malo hovoriť ešte viac a ešte hlasnejšie! Mám autora rada a preto ho odporúčam :) Chce sa Vám? Tak kliknite aj na môj blog :) www.mojeknihy.com Tam je viac :)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Samantha podišla k bočnej stene, na ktorej visela asi dvojmetrová farebná fotografia. Zobrazovala šokujúci tragický výjav. Obrovský balvan, veľký ako malé auto, preťal obytný príves na dve časti a vážne ho poškodil. „Čo je to?“ spýtala sa.
Donovan zastal vedľa nej. „Nuž, v podstate ide o súdny spor. Ten balvan bol milióny rokov súčasťou Enid Mountain asi šesťdesiat kilometrov od Brady, v okrese Hopper. Pred niekoľkými rokmi tam začali s povrchovou ťažbou uhlia. Odstrelili vrchol, aby sa dostali k slojom. Vlani štrnásteho marca o štvrtej ráno buldozér firmy Strayhorn Coal bez povolenia odpratával skaly a zhodil tento balvan do údolia. Vzhľadom na svoje rozmery nabral veľkú rýchlosť, keď sa rútil korytom potoka.“ Ukázal na mapu vedľa fotografie. „Pol druha kilometra od miesta, kde opustil radlicu buldozéra, narazil do tohto malého prívesu. V zadnej izbičke boli dvaja bratia Tateovci, jedenásťročný Eddie a osemročný Brandon. V tom čase, pochopiteľne, spali. Ich otec sedel vo väzení za varenie péčka. Matka bola v práci. Chlapci boli na mieste mŕtvi, balvan ich doslova prevalcoval.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x