bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Veľké malé klamstvá

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Veľké malé klamstvá

Na malebnom Pirriweeskom polostrove sídli iba jedna základná škola a tá musí prijať deti z rôznych spoločenských vrstiev. Bohaté, panovačné mamičky sa tak stretávajú s chudobnejšími, nenápadnými ženami. Jednou zo sivých myšiek je aj slobodná matka Jane, ktorá má čo robiť, aby vyžila. Jane sa na polostrov prisťahovala len nedávno, a hoci škola sa ani poriadne nezačala, už sa dostala do problémov. Janinho syna Ziggyho obvinia z napadnutia spolužiačky. Matka synovi verí, že čin nespáchal, ale v kútiku duše ju zožierajú pochybnosti. Má na to vážny dôvod.
Pomocnú ruku jej podajú dve nové priateľky. Jednou z nich je bohatá kráska Celeste, druhou Madeline, čerstvá štyridsiatnička, s ktorou sa neradno zahrávať. Postupne sa dozvedáme, že každá rodina má svoje tajomstvá a že šikanovanie sa nedeje iba v škole, ale aj doma. Autorka len pomaličky odhaľuje osudy hrdiniek, ktorým ani zďaleka nie je čo závidieť. Rozprávkový život niečo stojí a tragédia je len otázkou času.
Román Veľké malé klamstvá je zaujímavou výpoveďou o exmanželoch a druhých manželkách, o matkách a dcérach, škandáloch na školských dvoroch a nebezpečných malých klamstvách, ktoré si hovoríme, aby sme prežili.

Z anglického originálu Big Little Lies
(Macmillan, Sydney 2014) preložila Tamara Chovanová.

Dostupné verzie titulu

Veľké malé klamstvá Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Veľké malé klamstvá

Originálny názov: Big Little Lies

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

skvelá kniha (Monika Valábeková, 23.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
klobúk dole, pani Moriarty je skvelá...veľmi sa mi páči aké témy si pre svoje knihy vyberá, Prečo sme sa rozišli? - bolo zaujímavé, Manželovo tajomstvo skvelé a toto sa mi páčilo asi najviac... príbeh troch priateliek, každá z nich sa vysporiadava so svojimi problémami, svet klebiet na jednej strane a skutočnosti na druhej... autorka ukazuje bežné problémy moderných domácností a to, že život podľa facebooku a život v realite naozaj nemusí byť rovnaký... hlavný zvrat som síce odhadla už v polke knihy ale aj tak ma to neuveriteľne bavilo a určite odporúčam :)

odporucam :-) (retiazka, 13.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Velmi pekná kniha,ako aj všetky ostatné od tejto spisovatelky.Príjemné a pohodové čítanie na prichádyajúce teplé dni.Určite odporúčam :-)

Výborný príbeh (Neliss, 26.8.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Veľké malé klamstvá v sebe skrývajú prepracovaný a výborne napísaný príbeh, v ktorom je oveľa viac, než by ste čakali. Tajomstvá, hádky, bežné rodinné problémy, závažné problémy... A to všetko v podaní skúsenej spisovateľky. Liane dokáže bez námahy navodiť tú správnu atmosféru a verne zachytáva ľudskú povahu - jej kladné aj záporné odtiene. V príbehu striedavo sledujeme osudy hlavných hrdiniek, ktoré postupne smerujú k jednému dňu a pomedzi to sú vsunuté neurčité komentáre osôb k danej udalosti z novinového článku. Väčšiu časť knihy teda viete iba to, že sa na kvízovom večierku niečo stalo, netušíte však čo alebo komu, hľadáte súvislosti, hádate... A pomedzi to si užívate kopu rôznych situácií z každodenného života troch úplne rozdielnych žien. Napriek tomu, že kniha nebola vyslovene napínavá, nenudila som sa pri nej. V istom bode som sa začínala pýtať, kedy už dôjde na to veľké odhalenie a či toho naťahovania nie je priveľa, ibaže potom som sa konečne dočkala a zmohla som sa len na nemý úžas. Tá chvíľa, keď všetko začalo dávať zmysel a zapadla do seba tisícka malých drobností, bola skrátka úžasná. Knihu vám s čistým svedomím odporúčam a udeľujem jej 4 hviezdičky.

Spadnete z toho na zadok (Judit, 25.8.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihy od Liane Moriartyovej ma asi nikdy nezunujú, každý jej nový kúsok ma vždy niečim prekvapí. Veľké malé klamstvá ma tentokrát prekvapili jednoducho tým, aké boli úžasné. To viete, keď si myslíte, že po "Prečo sme sa vlastne rozišli" už nemôže prísť nič lepšie a zrazu si prečítate toto, tak vám to spôsobí celkom slušný šok :) Táto kniha má v sebe všetko. Napätie, drámu, nečakané zvraty, trochu romantiky, trochu viac humoru, ale v prvom rade je to proste bombasticky napísaná kniha pre náročných aj rekreačných čitateľov. A tým sa nemôže chváliť len tak hocikto. Táto kniha vás nenechá spávať. Ešte večer v posteli budete špekulovať, čo sa stane ďalej, ako vás príbeh prekvapí. Budete mať milión teórií a jedna z nich možno aj bude správna, ale do poslednej chvíle nebudete vedieť, ktorá. Tomuto sa hovorí zážitok z čítania a ja vám jemne a nenásilne odporúčam, aby ste si Veľké malé klamstvá prečítali. Stojí to za to.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Videla to na tvárach ľudí, keď vošli prvý raz do ich domu, videla, ako blúdili pohľadom po obrovských priestoroch, vysokých stropoch, krásnych izbách zariadených ako muzeálne expozície života zámožnej rodiny. Vždy v nej bojovala hrdosť a hanba. Žila v dome, kde každá izba ticho kričala: MÁME VEĽA PEŇAZÍ. PRAVDEPODOBNE VIAC AKO VY.
Tie krásne izby boli celkom ako Perryho fotky, ktoré pravidelne vešal na facebook: štýlové reprezentácie ich života. Áno, niekedy sedávajú na tom nádherne pohodlnom gauči, kladú poháre so šampanským na konferenčný stolík a dívajú sa na západ slnka nad oceánom. Áno, niekedy sa to stáva. A často to môže byť úžasné. Ale zároveň je to gauč, do ktorého rohu jej Perry tlačil tvár, až si myslela, že zomrie.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x