bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kult

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kult

Štyridsaťročná Evie sa v spomienkach vracia do severnej Kalifornie 60. rokov 20. storočia, do éry hippies, uvoľnenej morálky a zrodu rozličných kultov či siekt.
Na začiatku leta sa osamelá, zádumčivá tínedžerka Evie Boydová spriatelí v parku so skupinou dievčat a ihneď ju zaujme ich sloboda, ležérne oblečenie aj zvláštna aura. Evie z nich najviac priťahuje dievča menom Suzanne. Práve tá ju privedie do „rodiny“ na ranči, kde žijú ďalšie tínedžerky spolu s charizmatickým vodcom skupiny Russellom. Evie ich život očarí, konečne má šancu niekam sa zaradiť, všetci jej venujú pozornosť. Russell má všetko, čo má mať vodca sekty: je očarujúci, vie to s dievčatami a v časoch komplikovaného hľadania samých seba im ponúka spôsob života oslobodený od záväzkov a spoločenského úzu – neviazaný pohlavný styk, deti narodené z týchto dobrodružstiev sa vychovávajú spoločne. Russell všetkých učí, že peniaze sú kliatbou systému. Ich patrónom je hollywoodska figúrka Mitch a ten, podobne ako Russell, tiež dievčatá len zneužíva. Komunita žije na spustnutom ranči uprostred hôr. Evie však pripadá exotický a fascinujúci – je to miesto, kde má pocit slobody a nádej, že ju medzi seba prijmú. Jej nekritický obdiv k Suzanne sa stupňuje a Evie si vôbec neuvedomuje, že sa schyľuje k nepredstaviteľnému násiliu.

Z anglického originálu The Girls (Random House, an imprint and division of Penguin Random House LLC, New York. New York 2016) preložila Miriam Ghaniová.

Dostupné verzie titulu

Kult Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Kult

Originálny názov: The Girls

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Nevedela som si Russella predstaviť. Poznala som len obmedzený počet mužov, napríklad svojho otca alebo chalanov, s ktorými som sa náhodou zoznámila. Tieto dievčatá tvrdili, že Russell je iný, že ho takmer uctievajú, ale nie smiešne a detsky, tak ako som to poznala ja. Ich istota bola neochvejná, preto som si Russellovu moc predstavovala ako nejaký zázrak, ako príliv vyvolaný Mesiacom na svojej dráhe okolo Zeme.
Donna tvrdila, že Russell je iný ako ostatní ľudia. Vraj rozumie reči zvierat. Dokáže liečiť rukami, vie z človeka vytiahnuť zlo ako nádor.
„Vidí ti až na dno duše,“ dodala Roos. Ako keby to bolo niečo pozitívne.
Ich tvrdenia zahnali všetky moje obavy a otázky o Russellovi. V tom veku som mala pocit, že všetci posudzujú iba mňa, no zrazu sa to presunulo na inú osobu.
Hovorili o Russellovi a tvárili sa zmyselne, občas sa zachichotali. Žiadna to nepovedala, ale pochopila som, že s ním všetky spávajú. Musela som sa začervenať a zaplavil ma des. Zdalo sa však, že jedna na druhú vôbec nežiarlia. „Srdce nemusí vlastniť nič,“ vysvetľovala Donna. „To nie je láska,“ dodala, stisla Helen ruku a vymenila si s ňou pohľad. Aj keď Suzanne väčšinou mlčala a sedela ďalej od nás, videla som, ako sa jej pri zmienke o Russellovi zmenila tvár. V očiach mala nehu, ktorú som túžila cítiť aj ja.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x