bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Stano Radič - Majster nenápadnej pointy

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Stano Radič - Majster nenápadnej pointy

RASŤO PIŠKO číta z knihy MAJSTER NENÁPADNEJ POINTY:

Osud tých, ktorí si dobrovoľne vybrali život v gete podceňovaného humoru, je často nespravodlivý. Šašovia a klauni, ktorí nás zabávajú, sa iba zriedka dostanú do panteónu veľkých osobností. Zostávajú však v srdciach svojho publika. Lebo darmo, humor je večný a ľudia ho potrebujú ako kyslík. Bez neho sa nedá na tomto svete slušne žiť. „Mať charakter, znamená ostať na nohách vo svete postavenom na hlavu,“ napísal v jednom aforizme Stano Radič. Zrejme vedel, o čom a o akej dobe hovorí. Svojím humorom a postojom sa pokúšal ten náš čudný svet aspoň trochu napraviť. Postaviť ho opäť na nohy. Bola to šťastná terapia, lebo liečba humorom má svoje veľké výhody. Ak sa aj nepodarí, sranda zostáva!
Táto kniha je spomienkou na Stanislava Radiča (1955 – 2005), sociológa, rozhlasového redaktora, scenáristu, dramatika, aforistu, glosátora a predovšetkým skvelého človeka, ktorý nám veľmi chýba.

Dostupné verzie titulu

Stano Radič - Majster nenápadnej pointy Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Stano Radič - Majster nenápadnej pointy

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Skvelý autor, skvelá kniha (Dáša Szitásová, 16.9.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autor tejto jedinečnej knihy pripomína čitateľovi, že čas fakt nemilosrdne plynie a dokáže vymazať naše spomienky. Vďaka tejto knihe, ktorá je spomienkou autora na dlhoročného priateľa a spolupracovníka pána Radiča, som si pripomenula aj niektoré zabudnuté fakty života našej spoločnosti z obdobia po roku 1989. Ak čitateľ váha, či si knihu prečíta, ako motváciu nech si pozrie kapitolu " Keď zasiahnu kukláči" na str. 123 ... a určite prečíta... Čitateľom prajem taký pekný čitateľský zážitok, ako som mala ja. Pánovi Piškovi veľa tvorivých síl, nápadov a oddaných čitateľov.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Technik Paľo Makovíny, ktorý humoristov sprevádzal, bol majster v rýchlom jedení. Obed dokázal skonzumovať v rekordnom čase. Zdôvodňoval to svojou profesiou: ako zvukár musel byť rýchly, aby stihol postaviť aparatúru, skôr ako sa najedia herci či muzikanti. Žartom dodával, že občas s kolegami usporiadali preteky. Najpomalší jedák, ktorý kolektív najviac zdržal, musel zaplatiť za trest všetkým obed. Stano Radič zobral tento žart osobne. A hoci humoristi neboli v jedení nijakí rekordéri, v okamihu, keď si Filip šúľal prvú cigaretku, púšťal sa Radič iba do druhého chodu. Keď si všimol, že ostatní už dojedli, namosúrene odložil príbor a vyhlásil: „Kašlem na to, už nechcem!“
Táto situácia má grotesknú dohru. Keď sa istá novinárka opýtala Rasťa Piška, ako si humoristi krátia voľný čas na zájazdoch, spomenul príhodu s rýchlym jedením. Na otázku, kto z partie obeduje najpomalšie, odpovedal popravde – Stano Radič. O týždeň vyšiel článok s titulkom: Radič na zájazdoch platí všetkým obedy! Bola to prvá, zatiaľ nevinná skúsenosť s bulvárom, keď novinárka prifarbila fakty tak, aby vznikol zaujímavejší článok. Časopis si prečítala aj nič netušiaca Stanova manželka Iveta a so smiechom mu vyčítala: „Teraz už viem, Stanko, prečo nikdy nemáš peniaze!“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x