bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







My

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: My

Čo s dvadsaťročným manželstvom vedca a maliarky, keď rodinné hniezdo ostane prázdne?

Douglas Petersen je dosť nevýrazný, uzavretý vedec zažratý do svojej výskumnej práce. Má „celkom fajn tvár, oči, ktoré sú možno láskavé, ale aj najhnedšie, aké pozná, nos ani veľký, ani malý, a úsmev, ktorý fotografov vždy zaskočí“. Za jeho rezervovaným správaním sa však skrýva svojský zmysel pre humor. Vďaka nemu, napočudovanie, presvedčil krásnu Connie, aby s ním išla aj na druhé rande… a nakoniec sa zaňho vydala. Teraz po vyše dvadsiatich rokoch od svojho prvého bozku žijú šťastne a spokojne na predmestí so svojím náladovým synom Albiem zvaným Vajce, ktorý sa práve chystá na univerzitu. A odrazu Connie manželovi oznámi, že sa chce rozviesť!
Nemohla si to načasovať horšie. Connie naplánovala mesačnú rodinnú okružnú cestu po európskych mestách v snahe podporiť umelecké sklony svojho potomka a ukázať mu najslávnejšie svetové výtvarné diela. A hoci sa chce s manželom rozísť, tento plán zrušiť nemieni. Douglas verí, že ak sa výlet uskutoční, azda všetko nakoniec dobre dopadne. Tajne dúfa, že mu to pomôže zachrániť manželstvo a pritom sa aj zblížiť so synom, ktorý mu niekedy pripadá ako cudzí. A tak sa začne jeho odysea od slávnych parížskych múzeí cez amsterdamské ulice a benátske kaviarne až po barcelonské pláže. Bude to Douglasovo posledné leto v úlohe manžela, alebo nastane okamih, keď sa jeho manželstvo a možno aj celý život zmení?

Z anglického originálu Us (HarperCollins Publishers, London 2014) preložila Tamara Chovanová.

Dostupné verzie titulu

My Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: My

Originálny názov: Us

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (4)

Hodnotenie čitateľov

Adult adult :) (Monika, 27.7.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
My neašpiruje na knihu bestseller roka. Nemá nič, kvôli čomu by ste z knihy padli na zadok a zapísali si ju do top kníh vášho života. U mňa sa ale ocitla v tom najlepšom čase (roku aj života) a naozaj som si ju vychutnala. Určite sa oplatí zobrať na tohtoročnú dovolenku, o to viac, ak sa v niektorej z postáv už teraz spoznávate. Alebo ste skrátka (hoci neradi) na young adult už fakt starí ;).

Milá kniha (Natália, 18.6.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
My je príbeh obyčajnej rodiny, ktorá môže byť pokojne vašimi susedmi alebo ste to možno vy. Jedno je isté: nájdeme sa v tom všetci. Autor vychádzal tuším z každodennej reality, pretože udalosti, ktoré v knihe vykreslil, sa môžu stať hocikomu. Manželka, ktorú ľúbite, chce odísť zo vzťahu. Manžel, na ktorom vidíte samé chyby, tvrdí, že sa chce zmeniť, no každý vidí, že sa nezmení ani trochu. Syna alebo dcéru nedokážete pochopiť, no aj tak jeho/ju máte nadovšetko radi. Oni to nevidia a začínajú rebéliu proti vám, proti celému svetu. V dnešnej dobe sú to také typické témy, no spisovateľ to položil na papier bravúrne. Naozaj som zostala milo prekvapená, čo sa z diela vykľulo. Vôbec som si nemyslela, že príbeh bude až taký dobrý. Rozprávač ma od prvej stránky zaujal, pretože sa čitateľovi prihováral, očakával adresáta, niekoho, s kým by sa podelil o svoje trápenia. Sympatické mi bolo aj to, že keď je rozprávač iba jeden, ostatných členov rodiny neočierňoval. Povedal si svoje, povedal, ako sa situácie presne stali, no dával priestor aj na utváranie nezávislého stanoviska. Aj keď si myslel, že on má pravdu (čo bola pravda len z jeho pohľadu) a chce pre ostatných vždy to najlepšie, aj tak som ho mala veľmi rada, lebo nás zaviedol tiež do minulosti postáv, a to som veľmi ocenila. Vedela som, z čoho pramenia tie ich nezhody.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Všeobecne prevláda názor, že mužom vek do istého času pridáva na príťažlivosti. Ak je to pravda, potom ja som tú hranicu už prekročil. „Krémuj sa!“ dohovárala mi Connie krátko po našom zoznámení, ale ja som bol asi rovnako ochotný krémovať sa ako dať si potetovať krk, v dôsledku čoho mám teraz pokožku asi ako Jabba the Hutt z Hviezdnych vojen. Už niekoľko rokov vyzerám v tričku hlúpo, ale usilujem sa udržať v dobrej kondícii. Dávam si záležať na tom, čo jem, aby som nedopadol ako môj otec, ktorý predčasne zomrel na srdcový infarkt. Lekár sa vyjadril, že jeho srdce „v podstate vybuchlo“ – mal som dojem, že to povedal s nepatričným pôžitkom –, a preto sporadicky a rozpačito chodím behať a neviem, čo mám pritom robiť s rukami. Možno by som si ich mal založiť za chrbát. Kedysi som rád hrával s Connie badminton, hoci ona sa pritom vždy chichotala a robila grimasy, lebo tá hra sa jej zdala „trochu pochabá“. Je to dosť bežný predsudok. Badminton nemá mladistvú hrdosť skvošu ani romantický nádych tenisu, ale ešte vždy to je najpopulárnejší raketový šport na svete a jeho najlepší hráči sú svetoví atléti s inštinktmi zabijakov.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x