bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Záblesk svetla

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Záblesk svetla

Zem nás všetkých volá k sebe. Pôda, skaly aj hlina. Pripomína sa, dbá, aby sme na ňu nezabudli. Pretože zem napokon zvíťazí. Tak ako vždy. Všetci v nej raz skončíme.

V lete roku 1990 sa štrnásťročný Trevor Riddell prvýkrát zoznamuje s domom Riddellovcov, legendárnym sídlom postaveným z gigantických kmeňov, vypínajúcim sa na rozľahlom pozemku nad Pugetovým zálivom pri Seattli. Rodinní predkovia ho vybudovali na vyklčovanom pozemku a za obeť ich rozpínavosti a ziskuchtivosti padli hektáre nádherného lesa.
Trevorov otec Jones Riddell nedávno zbankrotoval, rodina sa ocitla v ohrození a rodičia sa rozhodli pre skúšobné odlúčenie. Jones priviedol chlapca do starobylého rodného sídla, kde žije jeho sestra Serena a ich otec Samuel trpiaci alzheimerom, s jediným cieľom. Spoločne chcú svojrázneho dedka, majiteľa nehnuteľnosti, presvedčiť, aby dožil v penzióne, dom aj s pozemkom mienia dobre predať developerovi a zo zisku pokojne žiť až do smrti.
Lenže záhadný a aj trochu strašidelný dom je plný tajomstiev. Trevor pri skúmaní tajných schodísk a podzemných katakomb objaví ducha riddellovského domu, ktorý má celkom iný zámer: prírode treba vrátiť to, o čo ju obrali. Nikto okrem dedka mu však neverí... Chlapcova odvaha postaviť sa zoči-voči temnej minulosti svojich predkov je kľúčom k budúcnosti rodiny.

Z anglického originálu Sudden Light (Simon & Schuster, New York 2014) preložil Michal Jedinák.

Dostupné verzie titulu

Záblesk svetla Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Záblesk svetla

Originálny názov: Sudden Light

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Recenzia (Majka, 3.6.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi dlho som sa nútila začať čítať túto knihu. Keď sa tak stalo, nevedela som sa odlepiť. Ona sa úplne čítala sama. Je to krásny príbeh plný tajomstiev a rodiny.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Spomenul som si na Serenine slová: V dome je ukryté schodisko, Trevor. Ak ho nájdeš a škrtneš zápalkou, v záblesku svetla uvidíš zjavenie. Ducha riddellovského sídla.
Bez svetla som nemohol pokračovať, preto som sa po vlastných stopách vrátil do hlavnej chodby a ponáhľal sa do kuchyne. Dedko Samuel, našťastie, nesedel pri stole so svojou medecínou. Zo sporáka som schmatol škatuľku zápaliek a čo najtichšie sa rozbehol ku skrini.
Len čo som vystúpil po niekoľkých schodoch, svetlo z miestnosti podo mnou pohaslo. Škrtol som zápalkou, z hlavičky vyskočil plamienok. Kráčal som, až kým zápalka takmer nezhorela. Potom som vybral ďalšiu a zapálil ju od prvej. Takto som pokračoval až na úzke odpočívadlo nad schodiskom. Odrazu som zastal a zmeravel. V tlmenom svetle zápalky sa na mňa pozeral muž. V tom okamihu mi plamienok popálil prsty, tak som zápalku pustil. Oblizol som si brušká prstov, rýchlo som vybral novú zápalku a zažal ju.
Muž zmizol.
Na okamih, v kratučkom záblesku svetla som uvidel človeka, ktorého som poznal z maľby v salóniku. Bena.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x