bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vypravěčka

Vydavateľ: Ikar CZ (EUROMEDIA GROUP, a.s.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 23.04.2024 03:56

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vypravěčka

Sage pochází z rodiny s židovskými kořeny a její babička přežila holocaust. Ona sama se snaží vyrovnat s jiným traumatem – se smrtí matky. Na skupinové terapii se seznamuje s devadesátníkem Josefem Weberem. Při jednom z jejich rozhovorů ji tento muž, kterého si všichni v jeho okolí váží a mají ho rádi, požádá, aby mu pomohla spáchat sebevraždu. Tíží ho svědomí, přirozenou smrtí se mu však zemřít nedaří. Aby Sage přesvědčil, vzpomíná na své působení v SS i koncentračních táborech. Po dlouhém zvažování Sage kontaktuje úřad pro vyšetřování nacistických zločinů a podaří se jí přesvědčit babičku, aby jí i ona vyprávěla o svém mládí. Zděšeně naslouchá, co všechno zažila v polském ghettu, v Osvětimi i později na útěku. Je možné, že se s Josefem Weberem setkala a může ho usvědčit? A kdyby Sage vyhověla přání starého muže – byla by to vražda, nebo vykonání spravedlnosti na tyranovi? Kontroverzní brilantní román o vině a trestu americké bestselleristky Jodi Picoultové.

Detaily o knihe

Názov: Vypravěčka

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Holokaust - minulosť, prítomnosť... (Jana, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si prečítala na základe dobrých referencii a hoci tému holokaustu vyslovene v knihách nevyhľadávam, zaujala ma od začiatku. Prečítala som ju veľmi rýchlo a nerada som prerušovala čítanie. Silný príbeh, minulosť prepojená s prítomnosťou, zamotané momenty a zaujímavý koniec. Príbeh je zrejme fiktívny, ale opisy fungovania koncetráku sú zrejme (bohužiaľ) na základe faktov. Určite zaujímavé čítanie pre tých, ktorých zaujíma táto téma.

Ako vojna dokaze spajat (Danka, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nazov knihy v podstate nic neprezradza, jedine voditko s obsahom je to, ze v pribehu sa rozprava. A veru rozprava. Vela, dlho, putavo, bolavo... Pribeh zacina pomerne nezaujimavo, 30-tnicka Sage, ktora ma fobiu zo svojej jazvy na tvari sa strani ludi, pracuje v malej pekarni a cez den spi. Ako kazdy druhy american chodi na terapiu a prave tam sa zoznami s istym Josefom. Potom sa dej rozbehne tak, ze neviete prestat citat. Svedectvo zeny, Saginej starkej, ktora prezila koncentracny tabor. Proti jej zazitku pohlad na holokaust z rozpravania byvaleho SS-aka. V jednej casti Sage hovori o tom, ze pocuvat ten pribeh je ako prechadzat okolo dopravnej nehody. Chcete vidiet co sa stalo, nedokazete prejst okolo len tak, bez povsimnutia. Hroza, i ked vas desi, vas proste pritahuje. Presne tak som sa citila pri citani. Tie detaily, pocity, co pribeh vyvolava...mate pocit akoby ste boli tam. Prezivate vsetko na vlastnej kozi. Netreba pisat co, vsetci vieme, o com holokaust bol. Tento pribeh je vsak zvlast putavy, kvoli jeho spracovaniu. Kvoli prepletaniu minulosti a sucasnosti, kvoli prekvapeniam a odhaleniam, ktore postupne prichadzaju. Popri tom vsetkom si Sage riesi i svoj osobny zivot a premysla nad tym, co vsetko clovek dokaze urobit a co odpustit. Ak vas zaujima holokaust aj inak ako len vo faktoch a cislach, bude sa,vam kniha pacit. Zvlast dva pohlady nato co a ako sa dialo a prepojenie oboch rozpravacov.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x