bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dedko, rozprávaj

Vydavateľ: PharmDr. Kopřivová Monika (Familium, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:132
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:46

Lepšia cena: 19,24 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 19,69 € (vrátane DPH)
Bežná cena:22,90 €
Ušetríte: 3,21 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dedko, rozprávaj

Otvorená kniha na zaznamenávanie spomienok vášho dedka od detstva po súčasnosť. Dedko bude môcť sám alebo s vašou pomocou vypĺňať knižku a odpovie tak celý rad starostlivo vybraných otázok. Napríklad: čím chcel byť, keď bol malý; akí boli jeho rodičia a prarodičia; kde sa hrával; kedy stretol babičku – svoju ženu; čo spolu zažili; ako dedko vnímal historické udalosti; čo sa podľa neho zmenilo od čias jeho mladosti...
Sprievodné obrázky a dobové fotografie pomáhajú prebudiť spomienky. V knižke je priestor na pridanie vlastných fotografií.
„Dedko, rozprávaj“ je unikátnym darčekom pre všetkých dedkov a zároveň pre celú rodinu, ktorá si tak uchová vzácne spomienky svojich najbližších pre ďalšie generácie.

Detaily o knihe

Názov: Dedko, rozprávaj

Objednávací kód NA339237

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Originálny darček (Maťo, 17.11.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa mi páči, krásne spracovaná ako obsahovo – otázky, tak graficky a ilustratívne. Kvalita papiera a väzba ktorá je dôležitá pre uchovanie informácií, je vyhovujúca. Deti aj vnuci za túto knihu budú vďační, keď už tu nebudeme.

Krásna kniha (Filip, 8.10.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásne spracovaná kronika. Veľa miesta na písanie spomienok aj na obrázky

Originálne (Silvia, 13.11.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Minulý rok sme dávali knižku Babičko, rozprávaj svokru a tento rok bude mať pod stromčekom svoju knihu svokor. Je to skvelý nápad a veľmi pekne urobená knižka.

krásna spomienková kniha (Michal, 6.12.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Starký nás vždy zásobí príbehmi z minulosti. Takto si ich môže aj zapísať a keď náhodou pamäť nebude až tak dobre fungovať, bude si ich vedieť pripomenúť nielen on.

Spomienky (Jana B., 12.11.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Náš dedo sa knihe veľmi potešil a my tiež - aspoň nám zostanú jeho zážitky a spomienky na pamiatku, predsalen má už svoj vek...

Výborná! (Veronika, 25.10.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak máte v rodine dedka ako my, ktorý stále rozpráva príbehy z minulosti, určite siahnite po tejto knihe - poteší sa aj on a časom vám ostane spomienka na jeho zážitky, ktoré ste síce stokrát počuli, ale radi si ich pripomeniete, keď tu už nebude...

Úžas (Helenka, 30.12.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dedko bol najprv trochu zmätený, prečo sme mu dali prázdnu knihu - haha. Ale rýchlo sme mu to vysvetlili, že to bude akoby písal on sám svoju knihu a my sa jej už nevieme dočkať. A keď na nej začal pracovať sám sa z nej teší!

Pre dedka (Maja, 13.11.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu kúpili moje deti dedkovi, stále im rád rozpráva príbehy, a tak sme zasadli za net a hľadali kam by to mohol spísať. Táto kniha sa im veľmi zapáčila, a tak ju dedko dostane na Vianoce.

Dobráá (Pavlína, 20.7.2020) Odpovedať

príjemné čítanie
Naozaj skvelý námet! Veľa miesta na vyplnenie, priestor na fotografie, navádzanie čo kam napísať, jednoduché ilustrácie - ideálna kniha! Naozaj vhodný darček babičke :)

Paráda (Petra, 29.4.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dedko ju dostal na Vianoce, až minulý víkend nám ju vrátil vyplnenú. Dal si poriadne záležať! Sme veľmi vďační, že autori si dali záležať a vytvorili skvelý podklad pre doplnenie života dedka.

Dosť dobré (Marta, 17.2.2020) Odpovedať

Knihu sme dali dedovi na Vianoce a teraz nám ju vrátil už celú plnú. Je naozaj úžasná a najčítanejšia kniha v našej rodine. Okrem toho ju vypracoval naozaj prvotriedne :) ďakujeme autorom za nápad.!

Darček (Dedo Emil, 28.1.2020) Odpovedať

Knihu som dostal od detí. Vnúčatá sú ešte malé, ale deti chcú, aby som spísal svoj život kým vládzem písať a niečo tvoriť. Je to pekný nápad, ktorý schvaľujem.

Krásna kniha! (Ingi, 29.12.2019) Odpovedať

príjemné čítanie
Nášho dedka kniha veľmi potešila, keď si ju našiel pod stromčekom. Veľmi rád spomína a takto to rovno zapracuje do knihy :)

Očarení (Júlia, 10.12.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dedko, rozprávaj! Najlepší názov, krásny nápad a perfektné spracovanie! Sme očarení!

Potešila (Danka, 22.11.2019) Odpovedať

príjemné čítanie
Deduška veľmi potešila. Dostal ju ako darček k narodeninám. Momentálne čakáme na vyplnenie ale prvé odozvy od neho a od ľudí, ktorým ju zatiaľ ukázal sú veľmi pozitívne.

Ďakujem (Juraj, 12.11.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som dostal od vnúčat, aby som im ju vyplnil. Najprv som nevedel, čo s ňou ale keď som si ju prezrel učarovala mi. Celý život čítam a občas aj niečo napíšem, a tak som sa v nej nakoniec našiel. Teraz je už vyplnená a veľmi rád sa do nej dívam. Som veľmi rád, že mi ju kúpili a prinútili ma týmto spôsobom zdokumentovať môj život.

Očarení (Emma, 26.10.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nás dedko prekvapil a kúpil ju sám! Odovzdal nám ju až vyplnenú, a to sme si ani nevšimli, že niečo kuje. Pre celú rodinu to bolo obrovské prekvapenie. Sme z nej nadšení a pravidelne si ju prezeráme.

Krásny darček (Lucy, 24.9.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dostali sme ju od nášho dedka prednedávnom vyplnenú a mali sme z toho neskutočnú radosť. Všetky dedkove príbehy,zážitky a spomienky sú pre nás tak cenné, večer si v nej s deťmi čítame, a deti sa na mnoho vecí dedka potom k tomu aj opýtajú.

Veľmi pekná kniha (Kristína P., 5.8.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dedko, rozprávaj je krásna kroniko-kniha. Kúpili sme ju dedkovi k 70-tym narodeninám, a poprosili ho o vyplnenie. Páči sa mu, a oceňuje väčšie písmo i dosť miesta na písanie, ktoré dopĺňa starými rodinnými fotkami.

Dedkovi sa páči (Tatiana, 23.5.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kúpili sme ju pre dedka na narodeniny, pretože nás zaujalo, ako o nej autorka hovorila v TV relácii. Dedko bol milo prekvapený, keď ju dostal. Písanie mu ide vďaka veľkým písmenám v knihe celkom ľahko, a vraví, že si vďaka knihe pospomínal na veci, ktoré už dávno pozabúdal. Tešíme sa na to, keď nám ju vráti vyplnenú.

Perfektná (Eva, 25.3.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Náš dedko už dobre nevidí nablízko, a ešte k tomu nerád niečo dlho píše. Kniha sa mu ale veľmi páči, a keďže rád rozpráva, pojali sme to netradične - on hovorí, a vnučky píšu. Je to veľmi pekne strávený spoločný čas.

Pekný vianočný darček (Radka, 4.12.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vymyslieť vianočný darček pre dedka pre mňa bolo vždy náročné. Tento rok som ale natrafila na túto super knižku, ktorá sa mi na prvý pohľad zapáčila. Je v nej toľko zaujímavých otázok na dedkov život a toľko krásnych obrázkov! Verím, že sa bude páčiť i dedkovi, keď ju nájde pod stromčekom :-).

Z dedka je spisovateľ (Svetlana, 2.11.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa mi zapáčila, a tak som ju venovala dedkovi k narodeninám. Už niekoľko večerov trávi písaním spomienok, stáva sa z neho hotový spisovateľ, ktorý skoro ani nevychádza z izby!:-)

Akoby dedko fakt rozprával (Peťo L., 18.10.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je veľmi pekná. Páči sa mi, že je vedená formou otázok, keď ju čítam vyplnenú od nášho dedka, mám pocit, akoby stál vedľa a rozprával nám svoje príbehy naživo. Odporúčam každej rodine.

Krásna kniha (Mirka, 19.8.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu je radosť venovať dedkovi. Je krásna, plná pekných citátov i obrázkov, čo pripomenú dedkovi čas jeho mladosti. A oceňujem i veľkosť písma a dostatok miesta na písanie, to je pre dedka už v jeho veku potrebné. Je to skvelý nápad, ako si zachovať spomienky na dedkov zivot, a mocť sa k nim kedykoľvek vrátit.

Radi si v nej čítame dedkove príbehy (rodina Dančová, 31.7.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zaujímavý darček pre nášho dedka. Rád nám rozpráva svoje zážitky, a i vypĺňanie knihy pojal veľmi zodpovedne – príbehy doplnil i fotkami, starými mapami, dokonca tam priložil i list od babky na frontu. Máme tú knihu veľmi radi, a veľmi radi s v nej čítame.

Darček s nápadom (Jana, 31.7.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super kreativny darcek s napadom, z ktoreho sa tesime cela rodina. Dedko sa najprv obaval, ze pisania bude vela a neuvidi dobre, ale vnuci mu pomohli knihu vyplnit a nalepit do nej i fotky. Mame tak hotove rodinne dedictvo.

Pekný darček (Patrícia s rodinou, 10.7.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Naša rodina je veľká, a má za sebou veľa príbehov. Dedko zažil veľa z nich tiež. Vďaka tejto knihe sme sa dozvedeli o jeho zážitkoch z vojny, o tom, ako s ocom postavil rodinný dom, i o tom, ako za nim behali dievčatá. Sme za všetky tieto cenné príbehy veľmi radi.

Dedkovi urobila veľkú radosť (Michaela, 30.6.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Náš dedko sa z knihy veľmi tešil, ešte vraj taký pekný darček nedostal. Po večeroch nám knihu vypisuje, a občas mu pomáhajú i vnúčatá, sem tam prikreslia nejaký obrázok, či pomôžu nalepiť fotku. Zaujímavý darček, ktorý iste poteší i iných dedkov.

Pre dedka (Tamara, 18.6.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Darček sme s rodinou kúpili môjmu otcovi a mal z nej ozajstnú radosť. Nemôže už veľmi písať, ale každý deň mi diktuje nové príbehy a ja poctivo zapisujem. Dúfam, že takto nájdu vnuci k dedkovi cestu , a budú mať naňho peknú spomienku.

Skvelá (Mariana, 9.6.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kronika je skvelá - výborný nápad, krásne a kvalitné spracovanie, je bohatá na pekné dobové fotky i citáty, ozaj veľké množstvo tém na vypĺňanie, i priestor na nalepovanie fotiek je pomerne veľký. Som zvedavá, čo na ňu dedko povie, ked mu ju dáme k meninám.

Krásna spomienková kronika (Martina, 30.5.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kronika sa autorke pnáramne podarila. Je zaujímavá, pestrá, má krásne obrázky, ktoré napomáhajú vyvolať spomienky. Náš dedko má viac než 90 rokov, no stále ešte vládze písať, a tak už začal vypĺňať. Pre nás to bude hotový poklad.

Skvelé dedkovo dedičstvo (Oľga, 17.5.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je skvelá, dedkovi sme ju dali na Vianoce, a mal z nej radosť. K písaniu spomienok sa postavil ozaj zodpovedne, a tým, že je v knihe veľa miesta i na doplnenie, ju ešte obohatil o staré fotografie, útržky zo školských zošitov a z dobových novín, odznaky a staré mapy. Vzniklo tak úžasné dedičstvo, na ktoré sme veľmi pyšní.

Kreatívny darček pre dedka (Miroslava, 10.5.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na knihe sa mi páči, že je interaktívna a dedko nám po vyplnení zanechá osobité a jedinečné rodinné dedičstvo. Je to dobrý nápad, starí rodičia nám majú čo povedať, a je skvelé, ak k tomu dostanú príležitosť takouto peknou formou.

Som ako spisovateľ (Dedo Štefan, 29.4.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na narodeniny som dostal veľmi netradičný dar - túto knihu. Najprv som bol zaskočený, však čo ja už len mám písať, môj život nie je ako život slávnej osobnosti. No keď som sa začíta do otázok, napadlo ma veľa spomienok, o ktoré by som sa chcel podeliť s rodinou. A tak poctivo píšem, a cítim sa ako hotový spisovateľ. A lepím i fotky, snáď sa hotová kronika bude páčiť. Mne sa páči už teraz veľmi.

Výborný darček (Zuzana, 25.4.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Náš dedko je najväčší hrdina rodiny, všetky vnúčatá ho zbožňujú. Táto kniha nás preto zaujala na prvý pohľad. Venovali sme ju dedkovi k narodeninám, a príbehy na seba nenechali dlho čakať. Teraz si ich decká čítajú spolu s dedkom, keď sú uňho na prázdninách, a veľmi sa im páčia. Rozhodne odporúčame.

Milý darček (Katka, 16.4.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kroniku sme kúpili dedkovi minulé Vianoce pod stromček, bol milo prekvapený. Páčil sa mu nápad, že nám môže venovať svoje spomienky takouto formou, a ocenil i to, že je v knihe dosť miesta na písanie a lepenie fotiek, a otázky, ktoré pekne tematicky navádzajú od detstva až po jeho súčasnosť.

Krásna (Paula, 30.3.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je veľmi pekná, dedkovi sme ju dali k narodeninám, a mal z nej veľkú radosť. Má veľa záujmov a veľa toho v živote zažil. Tešíme sa, ako si budeme spolu s deťmi môcť prečítať o všetkom, čo ho stretlo. A kedykoľvek sa k tomu vrátiť. A tiež je to veľmi pekný spôsob, ako sa dozvedieť o tom, ako sa kedysi žilo.

Veľmi pekná kronika (Martina P., 27.3.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi sa nám páčila, a tak sme ju dali dedkovi k narodeninám. Najprv bol trochu neistý, či bude vedieť, o čom písať, no otázky a obrázky pri nich ho pekne naviedli. A motivujú ho i vnúčatá, ktoré sa na každej návšteve pýtajú, ako pokročil, a pomáhajú mu lepiť fotky.

Originalny darcek (Petra, 8.3.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super napad, dedkovi Jozovi sa kniha velmi paci. Oproti svetrom, papuciam a vinu je to velmi kreativny darcek, a dedkovi sa velmi paci. Zaroven sme mu tzm dali najavo, ze nas zaujima jeho zivot a vsetko, co v nom zazil.

Originalny darcek (Petra, 8.3.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super napad, dedkovi Jozovi sa kniha velmi paci. Oproti svetrom, papuciam a vinu je to velmi kreativny darcek, a dedkovi sa velmi paci. Zaroven sme mu tzm dali najavo, ze nas zaujima jeho zivot a vsetko, co v nom zazil.

Najlepší darček pre dedka (Zuzana, 19.2.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto krásnu knihu sme venovali s dcérkou dedkovi na Vianoce. Urobila mu zo všetkých darčekov najväčšiu radosť. Dedko rád rozpráva našej dcérke príbehy zo svojho života, a takto si ich budeme všetci môcť pripomenúť i neskôr. Veľmi sa tešíme na to, až bude vyplnená.

Vééééľmi krásna knižka (Emka, 26.5.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
veľmi sa mi ľúbi! AJ dedkovi.... odporúčam

Dedusko (Anka P., 20.5.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kedže tatino odisiel ked som bola mala, dedusko je pre mna velky muzsky vzor. Jeho postrehy, spomienky a skusenosti pre mna znamenaju vela a dakujem pani autorke za tuto krasnu knihu. S dedkom ju po vikendoch vyplname a tesime sa cim nas prekvapi nova strana

krásna (Klarika, 28.4.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
je to krásna knižka, aj keď trošku drahšia, ale stojí zato.... doma mala úspech

velmi cenne (N.Pavlíková, 2.4.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto dielo je naozaj velmi cenne, samozrejme po vyplneni. Uchovat takto spomienky dedka urcite ocenia aj dalsie generacie.

darcek pre vsetkych (Silvia, 16.3.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tento darcek je naozaj vhodny a velmi trefny. Kupili sme ich aj starkemu aj starkej a obom sa velmi pacila. Sice povedali ze fotiek maju malu a lepit ich tam nebudu, ale ze nam ich vyplnia aby boli neskor pre nase deti.

Super otazky, rodokmen (Stevo, 19.11.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super nápad a originalita. Na tieto Vianoce mám vybavené. Cena primeraná veľkosti knihy.

Rodinná kronika (Zuzka, 14.11.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím povedať, že sme svojich starých rodičov na ich zážitky z mladosti pýtali len sporadicky. Obom sme teda kúpili tieto knihy a najzaujímavejšie bolo potom porovnávanie ich rôznych pohľadov :):). Každopádne sú to naše "rodinné kroniky", ktoré kolujú po celej rodine. Také naše rodinné povinné čítanie :) Človek by nepovedal, koľko toho o svojej rodine nevedel a to je naozaj škoda.

darcek potesil (Peter, 12.11.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
babke sa pacila, pekna myslienka , autorku velmi chvalim. odporucam

Pekný darček (Alexandra Borovičková, 12.11.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Pekný darček pre starého otca. Aj sektor pre fotky veľmi potešil a pri hľadaní fotiek do knižky sme zažili s rodinou pekné posedenie. Milé otázky, na začiatku rodokmeň ....... určite odporúčam :)

Nádherný pametnicek na starých rodicov (Mária Filčíková, 11.11.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižky Babička aj Dedka sme si kúpili pred pár dňami a veľmi nás oslovili. Mám dve dcérky ktoré sa pred dvoma rokmi naučili písať a teda je to pre nich stále zaujímavé. Bol to veľmi príjemný pohľad na ne ako spovedajú včera babku a dedka a pýtajú sa ich otázky ktorých hodnotu ocenia až keď budú staršie. Knižky plánujeme založiť do rodinnej knižnice a spomienky starých rodičov si tak pripomenúť kedykoľvek aj keď ich pamäť už nebude natoľko slúžiť.
Všetky komentáre (52)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x