bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hlava plná duchov

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hlava plná duchov

Život obyčajnej rodiny Barrettovcov z provinčného prostredia Nového Anglicka sa rozpadáva, keď sa u ich štrnásťročnej dcéry Marjorie začnú prejavovať príznaky akútnej schizofrénie. Rodičia sú zúfalí, lebo lekári nie sú schopní zastaviť Marjorinu čoraz väčšiu pomätenosť. Keď sa z ich pokojného domova stáva dom hrôzy, po istom váhaní sa obrátia so žiadosťou o pomoc na miestneho katolíckeho kňaza. Otec Wanderly je presvedčený, že chorú tínedžerku posadol diabol, a navrhne exorcizmus.
Kňaz sa spojí s produkčnou spoločnosťou, ktorá veľmi rada siahne po televíznom spracovaní barrettovského trápenia. Marjorin otec John je už vyše roka nezamestnaný a nie je schopný uhrádzať ani lekársku starostlivosť o dcéru. Preto rodina súhlasí, aby ju televízia nakrúcala, a čoskoro sa členovia rodiny mimovoľne stávajú hviezdami populárnej televíznej reality šou Posadnutosť. Keď udalosti v Barrettovom dome prerastú do tragédie, televízna relácia a zverejnené šokujúce záznamy vyvolajú veľký škandál.
O pätnásť rokov istá spisovateľka pripravuje o barrettovskom prípade knihu a absolvuje rozhovory s Marjorinou mladšou sestrou Merry. Keď si Merry vybavuje v pamäti dávne udalosti, ktoré prežívala ako osemročná, vychádzajú na povrch dlho ukrývané tajomstvá a bolestné spomienky, neraz protirečiace tomu, čo sa vysielalo v televízii. Odhaľuje sa v nich neuveriteľný príbeh psychologického hororu, ktorý núti zamyslieť sa nad vzťahom medzi spomienkami a skutočnosťou, vedou a náboženstvom aj nad samotnou podstatou zla.

Z anglického originálu The Head Full of Ghosts (William Morrow, An Imprint of HarperCollinsPublisers, New York 2015) preložil Jozef Kot.

Dostupné verzie titulu

Hlava plná duchov Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Hlava plná duchov

Originálny názov: A Head Full of Ghosts

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Prekvapiva a stradidelna esencia skryvajuca sa v knihe! (Alca, 5.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Uprimne, najprv ma zaujala obalka knihy, no po precitani kratkej anotacie som po nej hned siahla, pretoze pribehov o exorcizme som citala velmi malo a bola som zvedava, ako sa autor s danou temou popasoval. O autorovi som predtym nepocula, no pritom je znamy v horor/sci-fi zanri. Vacsmi nez horor je to skor psychologicky thriller, aj ked obsahuje par krvavych scen. V ramci deja sa napatie postupne stupnuje a nenecha citatela chladnym. Na konci nanho caka prekvapiva pointa a je len na nom, ako si celkove rozuzlenie pribehu vykresli. Kniha vsak obsahuje iste stylisticke chyby, a to jej trochu ubera na atraktivite, ale nie je to nic zavazne, co by zasahovalo pasmo leitmotivu.. Je to skvelo napisany mysteriozny pribeh, urceny najma pre tych, ktori sa radi boja.

Veľmi zaujímavá kniha (Aďa, 1.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha je napísaná veľmi zvláštnym spôsobom. Doposiaľ som také niečo nečítala. Sem-tam sa tu nachádzajú rozsiahle pasáže, ale inak veľmi kvalitná kniha. A záver je naozaj neočakávaný! :) Odporúčam

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Sadla som si na posteli. Vedela som iba toľko, že som v dome, ktorým je tento tmavý, rozľahlý priestor, a že Marjorie v tom istom dome je niekde inde, možno v ňom blúdi, možno sa v ňom skrýva, a pritom vrieska.
Nechápala som, ako je možné, že Marjorie nie je vedľa mňa, lebo jej hlas znel neuveriteľne hlučne. Vrieskala, ako som nikoho nikdy predtým ani potom tak vrieskať nepočula. Hyperaktívna výška jej hlasu sa ešte navrstvila a pôsobila schizofrenicky, chvíľami sa vyznačovala jednoliatosťou, potom sa zmenila na veľký tresk a vybuchovala do všetkých strán. Závratné zmeny v jej hlase boli náhle, akoby podmienené halucináciami, a iba chvíľami sa ich pokúšala harmonizovať.
Prestrčila som sa takmer tanečnými pohybmi cez pootvorené dvere svojej izby, pričom som dávala pozor, aby som nenarušila bezpečnostné zábrany. Marjorin prenikavý hlas sa na chodbe ozýval ako z organovej píšťaly. Rodičia sa vynorili zo svojej izby, vyvolávali Marjorino meno, a keď kráčali chodbou, náhlivo si zväzovali opasky na otvorených županoch. Hoci som bola vystrašená, pochytila ma na nich zlosť, nahnevali ma neohrabané karikatúry rozospatých rodičov. Sú vôbec schopní ochrániť Marjorie a mňa? Sú vôbec schopní zaručiť nám bezpečie?

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x