bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hry o život - trilógia, 3. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:3.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hry o život - trilógia, 3. vydanie

Na troskách bývalej Severnej Ameriky vyrástol Panem, ovládaný bohatým Sídlom, ktoré obklopuje dvanásť podrobených obvodov. Nenávidené Sídlo vládne železnou päsťou. Raz do roka povolá z každého obvodu chlapca a dievča do hier o život, aby pobavili televíznych divákov skutočným bojom na život a na smrť. Medzi nimi sa dobrovoľne ocitne šestnásťročná Katniss Everdeenová, odhodlaná za každú cenu prežiť. Aj víťazstvo však môže mať trpkú príchuť, oslavné turné po jednotlivých obvodoch sa zmení na krutú skúšku ohňom. Symbolom odporu proti Sídlu sa stáva drozdajka, vtáčik, ktorého nosí Katniss na hrudi v podobe zlatej brošne. Obe znepriatelené strany ju preto vnímajú ako živý symbol rebélie a zamýšľajú využiť ju v mocenskom súboji. Okrem toho sa Katniss až zúfalo nevyzná vo vlastných citoch, najradšej by sa rozdvojila, lebo vie, že obaja jej nápadníci, Peeta aj Gale, by si jej lásku zaslúžili...
Hry o život sú trilógiou plnou napätia, zákulisných intríg, ale aj lásky. Hoci sa dej odohráva v budúcnosti, stále ide o odveký zápas dobra proti zlu.

Z anglického originálu The Hunger Games (Scholastic, New York 2008), Catching Fire (Scholastic, New York 2009), Mockingjay (Scholastic, New York 2010) preložil Michal Jedinák.

Detaily o knihe

Názov: Hry o život - trilógia, 3. vydanie

Originálny názov: The Hunger Games (1,2,3)

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Hry o život (V. Berdáková Pavlík, 12.11.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je vlastne rozdelená na tri časti. Prvá bola pútavá, napínavá krásna. Dokonca aj film sa veľmi neodlišoval, snažili sa zachovať čo najviac. Peeta si získal moje sympatie. Druhá časť sa niesla v podobnom duchu, no podľa mňa bola ešte lepšia. Veľmi som si obľúbila Finnicka a páčilo sa mi ako sa Katniss doňho skutočne zaľúbila. Koniec bol smutný, no niečo v podobnom duchu bolo predpokladané. Aj filmové spracovanie malo na malé detaily na mňa dobrý vplyv. Nakoniec prichádzame k tretej časti. Táto je plná vzbury, smútku a beznádeje. Je veľmi veľmi smutná. Mnohokrát sa mi chcelo s hlavnou hrdinkou plakať. Môj obľúbenec Finnick tu zomrel, čo ma dosť zronilo. Peeta bol tiež dosť mimo a bolo ťažké odhadnúť či sa z toho dosiahne. Nikto nevie kto je priateľ a kto nepriateľ. Prezidentka z piateho odvodu mi bola od prvého momentu nesympatická, čo sa aj vo vyvrcholení knihy ukázalo pravdivé keď chcela nové hry o život. No filmové spracovanie bola fraška oproti knihe. Bola som maximálne sklamaná, koľko veci tam zmenili a upravili. S knihou to má veľmi málo spoločné. Celkovo majú Hry o život sladko-trpký koniec. Ešte dlho po prečítaní vo mne táto kniha doznievala a každému ju jednoznačne odporúčam. Cítila som sa byť súčasťou príbehu. Najmä kvôli obyčajnému dievčaťu, ktoré sa stalo drozdajkou.

Dokonalosť ^^ (Júlia Jančová, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nečakala som že ma táto kniha tak strašne zaújme že sa od nej nedokážem odtrhnúť, nemám rada fantasy ale toto bolo dokonalé, napínavé a očarujúce. Výzor taktiež skvelý a zaujímavé strany aj to vyvolávalo vo mne neopisateľné pocity. Videla som aj filmy ale táto kniha je 100-krát lepšia ^^ Odporúčam túto skvelú knihu ;)

Hry o život (Zuzana Bystričanová, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma zaujala predovšetkým nápadom spisovateľky. Je naozaj nápadité vymyslieť knihu ako je táto.Veľmi ľahko napísané a hneď po prvých stránkach sa v žijete s hlavnou hrdinkou Katniss Everdeenovou ktorú vyberú do 74.hier o život.Vo svojej púti stretne chlapca ktorý jej pred rokmi zachránil život pecňom zhoreného chleba, Peetom Mellarkom.Katniss ide na vlastnú smrť kde musí ešte zabiť niekoľko detí aby mohla prežiť.Pútavý príbeh ktorý oslovil státisíce ľudí a ktorý svojím príbehom zmenil ľudí na nepoznanie.Takže určite odporúčam túto knihu všetkým ktorý ju ešte nečítali nech nečakajú a začnú čítať.

Otázka (Miroslava Boldemilská, 30.11.2014) Odpovedať

Táto kniha obsahuje všetky knihy? Ak áno prečo má iba 640 strán a je tam napísané tretie vydanie?

3. vydanie, 640 strán (THG Lover, 10.9.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to dosť veľká kniha, preto je "iba" 640 strán a 3. vydanie, lebo prvé je s drozdajkou z Hier o život druhé zo Skúšky ohňom a toto tretie má na sebe drozdajku z .. Drozdajky :D ;) líša sa vlastne iba v obale

Paráda (Ľubica Listoferová, 20.11.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelý príbeh, odporúčam každému :)

Skvelé (Daniela Baranovičová, 3.11.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Naozaj veľmi dobrá kniha.

Skvelé (Daniela Baranovičová, 3.11.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Naozaj veľmi dobrá kniha.
Všetky komentáre (8)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x