bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Papierové mestá, 2. vydanie

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Papierové mestá, 2. vydanie

Margo Rothová-Spiegelmanová. Jej bláznivé dobrodružstvá sa zakaždým prehnali školou ako letná búrka: na gitare ju naučil hrať nejaký starký v polorozpadnutom dome v mississippskom Hot Coffee. Tri dni kočovala s cirkusantmi, lebo ich presvedčila, že by z nej mohla byť artistka. Na koncert The Mallionaires v St. Louis sa dostala tak, že sa vydávala za basgitaristovu frajerku, a keď ten s ňou naozaj chcel chodiť, poslala ho kadeľahšie. Jej najneuveriteľnejšie príhody sa vždy ukázali ako skutočné!
Tak do tejto dobrodružnej duše sa beznádejne zamiloval Quentin-Kvéčko Jacobsen, trochu zakríknutý chlapec z dobrej rodiny. Keď mu pojašená maturantka jednej noci vlezie do izby prezlečená za nindžu a odhodlaná vykonať jedenásť bodov neľútostnej pomsty nevernému frajerovi a bývalým kamarátom, Kvéčko neodmietne. To, čo povystrájajú, Quentina rovnako nadchne ako vyľaká. Lenže na druhý deň je Margo preč a zanechá po sebe len indície určené práve jemu. Vydáva sa teda na cestu plnú odbočiek, a čím bližšie je k cieľu, tým lepšie spoznáva skutočnú tvár priateľky – a možno aj svoju vlastnú.

Z anglického originálu Paper Towns (Dutton Books, a member of Penguin Group, New York 2008) preložil Milan Kopecký.

Detaily o knihe

Názov: Papierové mestá, 2. vydanie

Originálny názov: Paper Towns

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (10)

Hodnotenie čitateľov

Lepšie ako Na vine sú hviezdy (Natália Chudá, 4.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Na vine sú hviezdy som čítala, ale bola som sklamaná. Nebavilo ma to. Nedostalo ma to do kolien. Ale povedala som si, že dám Greenovi ešte jednu šancu. Toto nebol príbeh, aký som čakala. Začiatok bol fantastický. Tá pomsta bola geniálna a vtipná a veľmi sa mi to páčilo. Lenže potom prišla druhá časť a tá bola neskutočne veľmi nudná. Naozaj to bolo miestami až uspávajúce. Ale nevzdala som to. Tretia časť bola znovu fantastická a páčila sa mi tak, ako prvá. Príbeh Margo je vcelku dobrý, ale ona ako samotná postava mi prišla strašne sebecká. Ale kniha bola fajn. John Green nám ukázal ďalší príbeh z jeho dielne, ktorý však už nemá za úlohu čitateľa citovo vyžmýkať. Jednoducho je to príbeh jedného akčného dievčaťa, ktoré sa zo dňa na deň stráca a beznádejne zamilovaného chalana, ktorí si k sebe navzájom musia nájsť cestu. Páčilo sa mi, že to bolo realistické a že dal autor viac priestoru aj zaujímavým vedľajším postavám, ktoré som si naozaj veľmi obľúbila a bez nich by tá kniha jednoducho nebola.

Rozhodne nie ako Na vine sú hviezdy (Petra Zmatková, 4.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Na Johna Greena to bola len priemerná kniha. Nechápte ma zle, John Green je super človek a skvelý spisovateľ so zaujímavými myšlienkami, názormi a filozofiami, ale toto mi neprišlo až tak dobré, ako na Vine sú hviezdy. Kniha bola trochu nudná aj napriek celému napätiu v knihe. Nápad bol originálny a páčila sa mi aj myšlienka papierových miest či plány útekov. A hoci to nie je náročné čítanie, čítala som to na viacero etáp, lebo ma to zase až tak nechytila.

Vydarený príbeh (Neliss, 25.10.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Papierové mestá sú vydarený príbeh, v ktorom Green šikovne kombinuje realistickosť, humor, hodnotné myšlienky a správnu dávku bláznivosti. Navyše dokázal realisticky zachytiť vyjadrovanie postáv a prostredie, v ktorom žijú. Nedokážem sa však zbaviť pocitu, že tak trochu vykráda sám seba. Zatiaľ čo podobný štýl a atmosféra sa dajú prisúdiť autorovi a nijako mi neprekážali, ostala som mierne rozčarovaná úlohou niektorých postáv. Rovnako ako v Kam zmizla Aljaška, aj tu sa stretávame s odvážnou, kvázi nedosiahnuteľnou hrdinkou a trochu svojským fajn chalanom, ktorý je do nej zaľúbený a ktorému výrazne zasiahne do života. Našťastie sú aj napriek tejto zhode Margo a Kvéčko dobre napísané postavy. Skvelí boli tiež Quentinovi kamaráti, Ben a Radar, bez nich by to nebolo ono. V konečnom dôsledku sa mi kniha páčila, no emocionálne ma nestrhla do takej miery, ako som očakávala. Dávam jej teda 4 hviezdičky.

super knižka (Dominik, 14.10.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Papierové mestá, autorom ktorých je John Green, sú bláznivý príbeh o kamarátstve, nezhodách, láske či hľadaní samého seba. Ak ste čítali Na vine sú hviezdy či Kam zmizla Aljaška, pravdepodobne budete od knihy očakávať niečo úplne iné, než to, čoho sa pri čítaní dočkáte. Papierové mestá totižto boli po každej stránke iné. Nemali bežných hrdinov, ktorých stretnete na ulici. Ich charaktery neboli len dobré a zlé. Margo a Kvéčko boli plní optimizmu a entuziazmu, mali chuť baviť sa a užívať si život najviac, ako to len ide. Spolu s Kvéčkom podniknete zúfalú cestu za Margo, ktorá sa nečakane vyparila - a nikto nevie, či vôbec žije alebo či je to len ďalší z jej žartíkov. Papierové mestá sú proste jedna šialená kniha, ktorú by si mal prečítať každý, kto má plné zuby falošných kamarátov, má rád dobrodružstvá a nikdy nevie obsedieť na jednom mieste.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť plus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x