bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Skôr než zaspím, 2. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Skôr než zaspím, 2. vydanie

Christine Lucasová, žena v zrelom veku, sa každé ráno zobúdza po boku cudzieho muža, v cudzom dome. V zrkadle nespoznáva vlastnú tvár. Ten muž jej každé ráno opakuje, že je jej manžel a že utrpela stratu pamäti pri dopravnej nehode. Lenže do nasledujúceho rána sa všetky spomienky z jej pamäti znova vymažú. Christine veľmi túži byť ako ostatní ľudia, zistiť, kto vlastne je a čo sa udialo v minulosti. Lekár ju presvedčí, aby si písala denník. Zapisuje si všetko, čo sa udeje počas dňa a na čo si spomenie z minulosti. A tak každé ďalšie ráno si denník prečíta a znova pomaly objavuje seba a svoj predchádzajúci život. Z minulosti postupne vystupujú na povrch rôzne záhadné udalosti. Christine netuší, či to je pravda, či pracuje jej fantázia, alebo narušená pamäť...

Z anglického originálu Before I Go To Sleep (Doubleday, London 2011) preložila Miriam Ghaniová.

Detaily o knihe

Názov: Skôr než zaspím, 2. vydanie

Originálny názov: Before I Go to Sleep

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

super triler (Kornelia Bobalova, 14.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Uzasny triler, citala som takmer bez dychu, taky bol napinavy az do konca. Skvele vykonstruovany dej, nepredvidatelne rozuzlenie. Bomba kniha. Odporucam vsetkym, co maju radi tento zaner, ale aj ten kto este necital triler si po tejto knihe ho zamiluje.

báť sa zaspať (Sisa, 12.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa mi dostala do rúk ešte ako predchádzajúce vydanie. Veľmi ma zaujala anotácia a dlho som po nej pátrala :-) Keď som začala čítať prvé stránky bola som veľmi vzrušená a zvedavá. S každou ďalšou kapitolou som bola podozrievavejšia a čakala som čo príde. Stále som mala pocit, že mi niečo uniká pomedzi prsty. Knihu som doslova zhltla za pár večerov. U mňa bol naopak koniec fantastický, mal grády. Takto si predstavujem skvelý príbeh :-)

Skôr než zaspím (Daniela, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh je majstrovsky podaný. Osobne som bola veľmi prekvapená, keď som zistila, že S.J.Watson nie je žena, pretože kniha je písaná z istej časti denníkovou formou, no musím povedať, že to autor zvládol bravúrne. A to nehovorím o štýle jeho písania. Christine (hlavná hrdinka) nevie, čo v jej živote je skutočne pravda, čo len výplod fantázie, a čo dôsledok narušenej pamäti. Rozlúštenie tejto záhady prináša neočakávané odhalenie, ktoré vás primrazí na mieste a chvíľku budete len tak s otvorenými ústami hľadieť na stránku posiatu čiernymi písmenami. Teda, tak to bolo aspoň u mňa :D Je to fakt úžasné dielo, ktoré vás donúti byť hore dlho do noci. Jediné čo mi prekážalo bol absolútny koniec knihy. Na môj vkus bol až príliš hollywodsky, príliš americký a príliš pritiahnutý za vlasy. Tí čo to čítali asi vedia o čom hovorím. A možno nie… Pravdaže, toto je môj subjektívny názor a netvrdím, že vy nemôžete mať iný. Ale dané ukončenie mierne naštrbilo úžasný pocit, ktorý som mala z knihy. Veľmi dobré, odporúčam!! Nečakaný thriller..

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x