bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Obětina

Vydavateľ: Domino (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:46

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 2,99 €
Formát: E-KNIHA
cena od: 3,53 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Obětina

Narodila ses a budeš žít. Zemřou oni.

Pro Toru Hamiltonovou bylo už samotné přestěhování do shetlandských končin dosti skličující. Nemohla tušit, že prvotní rozmrzelost brzy vystřídá děs.

Za jednoho upršeného nedělního odpoledne nalezne v rašeliništi dokonale konzervovanou mrtvolu mladé ženy, v jejíž hrudi zeje díra po brutálně vyrvaném srdci. Tři runové znaky na kůži zemřelé připomínají tajemná vyřezávaná znamení, která Tora vídá rozesetá po celých Shetlandách, dokonce i na krbové římse tchánova domu.

V pátrání po původu run zabředá až ke středověkým legendám a usilovně se snaží nalézt jejich spojitost s mrtvou ženou. Čím více poznatků se jí daří shromáždit, tím silněji na ni manžel, šéf a dokonce i nevrlý detektiv naléhají, aby věci nechala, jak jsou. Opravdu jim jde jen o její duševní klid? Snad by tomu Tora uvěřila, kdyby ji ovšem najednou nezačaly děsit ty výhrůžky. Valí se na ni jako studené shetlandské mlhy a obalují ji hrůznou jistotou: někdo si přeje, aby pátrání okamžitě a jednou provždy nechala. Za každou cenu.

Detaily o knihe

Názov: Obětina

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Theorin v sukni (Danka, 19.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
"Runy su znakom zivota:uzdravuju, prinasaju pozehnanie a mudrost, nemozu ublizovat." Shetlandske ostrovy. Skotsko. Miesto, kde vietor neprestava fukat, more je neustale v pohybe, jedna zla vlna vas moze behom sekundy zmiest z lode a pri stasti si "len" tuknete hlavu o vsadepritomne skaly. Trocha mi to pripomina Theorina a to ma tesi. Pribeh na mna posobil dokonale ponuro. Odhliadnuc od prostredia a pocasia, taky uvod ako mrtvola 2 roky leziaca vo vasej zahrade 2 metre pod zemou pozitivne posobit nemoze. Ze do nej kopnete nahodou ked chcete v usmoklenom pocasi pochovat milovaneho kona tomu len nahrava. Kto to je? Preco na tomto mieste? Co znamenaju zvlastne symboly na jej tele, kde je dieta, ktore pred smrtou porodila? Kto potreboval jej srdce? Mam rada knihy, ktore vychadzaju z realu, ci uz podla skutocnych udalosti, ci podla legiend a tradicii. Tato k nim patri. Autorka v zavere pise, ze na Shetlandy vycestovala az po dopisani pribehu, no, necudujem sa..tie temne ulicky, prazdno vyzerajuce domy, siete natiahnute cez prijazdove cesty pribehu riadne nahravaju. Vravi sa, ze na kazdej legende je kusok pravdy. Mrazi ma pri pomysleni na miznuce mlade zeny, tajomnu porodnicku kliniku. Nechapem ako moze niekto verit tomu, ze je potomok trowa - bytosti, ktora ma okrem ineho schopnost hypnotizovat jedinym pohladom. Lenze staci aby sa naslo par takych ludi a mne sa po vecernom citani zle zaspavalo... Tema pribehu je naozaj putava snad pre kazdeho. Najdete v nej mystiku, tradicie, temu adopcie, potratov. Hoci to vyznieva sklucujuco, protipolom je krasne opisane prostredie, na to ma autorka zvlast talent. Prehryziete sa topenim v studenom mori, zaasistujete pri porode, zachranite kona uvazneneho v ostnatom drote, prezijete sok pri pohlade na kamaratku, ktora spachala samovrazdu. Udajne. Knihu urcite odporucam, zvraty v deji dokazu drzat v neustalom napati a tak zamotany pribeh som necitala uz davno. Parkrat sa mi stalo, ze som si povedala "jaaaj, no jasne, takto to bolo" a pozerala som na zvysnu kopu stran - o com tam este moze tolko pisat, ked vsetko prezradila?? A sup, o par kapitol dalej som zistila, ako som sa v tom "jaj, uz viem" velmi mylila :-)

Napínavý príbeh (Lara, 6.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som prečítala jedným dychom. Skvele opísané postavy, napínavá zápletka. Odporúčam každému, kto sa rád bojí a kto si chce prečítať napínavý príbeh.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x