bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hra o tróny- Pieseň ľadu a ohňa - kniha prvá- časť 1

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Séria:Pieseň ľadu a ohňa
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:656
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:46

Lepšia cena: 21,76 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 22,27 € (vrátane DPH)
Bežná cena:25,90 €
Ušetríte: 3,63 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 19,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hra o tróny- Pieseň ľadu a ohňa - kniha prvá- časť 1

Hra o tróny je prvým dielom majstrovskej série najvýraznejšieho súčasného autora v žánri fantasy. Hrou o tróny začal Georg R.R. Martin ságu, v ktorej spája to najlepšie, čo tento žáner ponúka. Stránky tejto úžasnej ságy sú naplnené tajomstvom, intrigami, romantikou a dobrodružstvom, ktorých čítanie je pôžitkom pre všetkých fanúšikov fantasy. V dávno zabudnutých časoch rozvrátila podivná udalosť kolobeh ročných období. V krajine, kde leto trvá desaťročia a zima celý ľudský život, to pod povrchom vrie. Mráz sa vracia a na ľadových planinách na sever od Winterfellu sa za obranným Múrom kráľovstva začali zhromažďovať temné sily. Na juhu kráľova moc ochabuje – jeho najdôvernejší radca zomrel za záhadných okolností a jeho nepriatelia začínajú vystupovať z tieňa. V centre konfliktu stojí rod Starkovcov z Winterfellu, ktorý je rázny a neústupný ako zamrznutá zem, z ktorej pochádza. Kráľ povolá lorda Eddara Starka, aby sa stal jeho pobočníkom, čo je úloha, ktorá neohrozuje len jeho rod, ale aj celé kráľovstvo.

Detaily o knihe

Názov: Hra o tróny- Pieseň ľadu a ohňa - kniha prvá- časť 1

Objednávací kód NA338467

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Hra o tróny (V. Berdáková Pavlík, 24.2.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priznám sa, že najprv som videla všetky 4 série seriálu, ktorý sa mi veľmi páčil. No kniha je kniha a naozaj výborná. Obdivujem autora málo ľudí vie vymyslieť niečo také excelentné. Mňa to nadchlo a to naozaj všetko. Páči sa mi aj to, že naozaj neviete čo môžte čakať, nechá zomrieť naozaj hocikoho..či dobrého či zlého. Napínavé intrigy, napätie...jednoducho hra o tróny bez nejakých škrupúľ. Určite sa chystám zakúpiť si aj ďalšiu časť som zvedavá na knižné pokračovanie. Medzi moje obľúbené postavy patrí jednoznačne Tyrion Lannister taká zvláštna postava vôbec nie dokonalý ale šikovný(-: Doslova neznášam Lysu sestru Catelyn a jej strašného syna Roberta. Oblúbila som si aj Jona Snowa no vedela som si ho predstaviť na iných miestach ako je čierny hrad a múr..no čo už..možno nás ešte autor prekvapí. Prvýkrát sa podľa mňa stalo že ten seriál sa naozaj podobá knihe..aj ked je lepšie pri toľkých postavých čítať knihu a bližšie sa dostať k dianiu(-: Už len chytiť knihu a začať čítať...určite odporúčam.

Skvelý začiatok série. :-) (Adam Špliňo, 21.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak sa neviete rozhodnúť, ktorú knihu si kúpiť rozhodne kúpou tejto knihy nič neoľutujete. Kniha je perfektne spracovaná a budete hltať stránku za stránkou a neskôr aj diel za dielom. 100% túto knihu odporúčam.

super (Monika Janovičová, 13.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha j úžasná, len škoda že seriál som pozerala už skôr a vedela som kedy čo nasleduje. Ale ako vždy, kniha je aj tak lepšia :) Som z nej nadšená

Recenzia - jedna z najlepších kníh (Dominika Batalková, 12.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najrozličnejšie charaktery a priority postáv, intrigy, túžby po rodinnej láske, rešpektu či moci, zákernosť a čistota. V tejto knihe je veľmi veľa postáv, napriek tomu som sa v každej z nich našla a vedela som sa s ňou stotožniť. Kniha je písaná veľmi pútavo a pod kožu sa vám dostáva nevtieravo. Každá kapitola je písaná z pohľadu inej postavy. Zo začiatku môžete nadobudnúť pocit, že sa vo všetkých tých menách, rodoch a názvoch stratíte, ale autor majstrovsky smeruje pozornosť na tie fakty, ktoré sú dôležité pre pochopenie deja. (Okrem toho na konci knihy je príloha, ktorá slúži ako pomôcka, takisto mapy.) Autor veľkú pozornosť sústreďuje na opisy, ktoré však vôbec nie sú nudné, zdĺhavé a nemáte pocit, že o nič neprídete ak tých pár riadkov preskočíte. Naopak, autor dosiahne to, že budete cítiť sneh pod nohami a zima vás bude štípať v nose. Neviem dostatočne opísať dojem z knihy, ale kniha sa časom stane ako magnet. Budete na ňu myslieť počas každej činnosti, v práci, v autobuse, pri varení, a nebudete sa vedieť dočkať, kedy sa budete môcť zababušiť do deky a čítať. Pripravte sa veľkú zimu! :-)

Zima sa blíži... (Lukáš Ľonc, 7.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Winter is coming... Zima sa blíži, heslo rodu Starkovcov zo Zimohradu... Ku knihe som sa dostal po pozretí prvej série seriálu Game of Thrones... Musím uznať, že seriál je výborne spracovaný vďaka televízií HBO, ale skutočný fanúšik fantasy žánru nesmie vynechať ani knihu. Pri čítaní knihy som sa častokrát pristihol, že neviem komu mam fandiť v tej hre o tróny...Na jednej strane je tu Deanerys, matka drakov, ktorá ma dobré srdce, ale je veľmi ovplyvňovaná svojim bratom Viserysom... Na druhej ale rodina Starkov zo Zimohradu, kde všetci čitatelia vidia v Nedovi toho kto by mal v skutočnosti vládnuť... Ale George Martin je pri písaní tejto fantasy tak neodhadnuteľný, že nevieme čo nás čaká na ďalšej stránke... Príbeh tak rozvinutý a dobrodružný, že Vás od začiatku vtiahne do deja :) ...Obľúbené postavy: Tyrion Lannister, Rob Stark, Ned Stark, Deanerys Targeryen... Postavy, ktoré priamo neznášam: Princ Joffrey, Hora, Malíček...

Skvelá (Jana Mráziková, 6.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Poznáte ten pocit keď všetci naookolo vám hovoria aký skvelý film alebo seriál existuje, to si musíš pozrieť... A tak ma ako milovníčku seriálov nahovorili na seriál Hra o tróny. Pustila som si prvé dve časti a potom som si povedala dosť. Keď je kniha, musím čítať najskôr tú. A tak som si ju kúpila, kedže ma neuveriteľne zaujala téma, dej, prostredie, postavy. A musím povedať že investícia do nej bola jedna z mojich najlepších. Hneď som začala čítať prvé strany, a veci čo som videla v seriály boli v knihe milión krát lepšie. Neuveriteľne ako môže kniha človeka opantať hneď na prvej strane :) V deji je veľmi veľa postáv, mnohé z nich si určite zamilujete. A v prípade že by ste v postavách mali zmätok, v zadu je príloha, kde ma každý rod rodokmeň. Neraz som tam počas čítania nakukla :) A okrem mien sa dozviete aj zaujímave veci. Kniha ma krásny prebal, takže tam tiež nieto čo vytknúť.. Och a aby som nezabudla, ornamenty na stranách vždy pohladia pri duši lebo sú krásne.. No okrem krásnych ornamentov v nej nájdete samozrejme neuveriteľne skvelý dej, plný intríg, lásky, nenávisti. Neuveriteľnou výhodou je, že každá kapitola je písaná z pohľadu nejakej postavy, čo tiež uľahčuje jej čítanie. Po prečítaní knihy som dopozerala prvú sériu seriálu a aj tak sa mi viac páči ako je to v knihe. Takže odporúčam kúpiť :-)

Trony (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý začiatok knižnej série. Úžasná fantasy kniha, ktorá vtiahne do deja.

KNIHA KNíH (l.solej, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Perfektná kniha nič iné nemožem dodať....odporúčam fanúšikom fantazy aj tým ktorý ho nepoznajú neoblubujú :)

Hra o trony- recenzia (Lucia Csanková Kukurová, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ceresnicka na torte pre vsetkych milovnikov fantasy zanru. Po knihe som siahla po dopozerani styroch serii televizneho spracovania knihy a som nadsena. George R.R. Martin putavo opisuje postavy, vztahy, intrigy a situacie.
Všetky komentáre (9)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x