bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kniha o tebe

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kniha o tebe

Viete, kto vám dýcha na krk?

Si to ty.
Samozrejme, že si to ty.
Vždy je to tak.

Volá sa Rafe. Objaví sa všade, kam sa Clarissa pohne. Čaká na ňu v parku, v práci, na železničnej stanici, pred jej bytom. Rafova posadnutosť mladou ženou každým dňom narastá, jeho blízkosť naháňa Clarisse strach. Dal jej jasne najavo, že neodíde, vraj pre jej dobro. Psychopatický manipulátor Rafe sa stáva Clarissinou nočnou morou. Mladá žena sa márne dovoláva pomoci, bez dôkazu o zločine ide len o výkriky do prázdna. Ak sa chce šialenca zbaviť, musí ho usvedčiť sama, a tak si začne do denníka zaznamenávať podrobnosti o ich stretnutiach, zbierať všetko, čo by raz mohlo poslúžiť ako chýbajúci dôkaz.
Keď ju neskôr vyberú za členku poroty, vydýchne si. Súdna sieň je útočisko, kam Rafe nemá prístup. Clarissa sa na pojednávaniach dozvedá podrobnosti o prípade únosu a zneužitia mladej ženy a uvedomí si až desivú podobnosť medzi ich životmi. Rafa sa nestrasie. Šialenec si v hlave vytvoril predstavy, ktoré sa zďaleka nekončia rozprávkovo. Kam až môže zájsť posadnutosť a túžba ovládať druhých?

Z anglického originálu The Book of You (Harper Collins, London 2014) preložil Matúš Kyčina.

Dostupné verzie titulu

Kniha o tebe Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Kniha o tebe

Originálny názov: The Book of You

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelý psychotriler (Kornélia Bobáľová, 24.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha o posadnutosti a túžbe ovládať druhých sa mi dostala pod kožu, nevedela som sa od nej odtrhnúť. Výborne napísaná, úžasne sa číta. S hlavnou hrdinkou som prežívala pocity, ktoré v nej vyvolával muž, ktorý ju prenasledoval a naháňal strach aj mne. Určite niečo také sa deje niekde niekomu a tá predstava ma desí a preto som držala palce, aby to na koniec všetko dobre dopadlo a ten chlap jej dal už konečne pokoj.

Som asi iná (Emily, 14.6.2016) Odpovedať

priemerná kniha
Neviem, ja som sa pri tejto knihe nudila. Jedno musím uznať. Kniha sa čítala dobre vďaka jednoduchému štýlu, ale žeby patrila medzi ten typ, ktorý musím vláčiť vždy so sebou, aby som vedela, čo sa stane a nedýchala pri nej, tak to nie... nepresvedčila ma...

Výborná kniha (Sabína, 9.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborná kniha! Už po prečítaní ukážky som vedela, že túto knihu si musím kúpiť. Je super napísaná, takže sa v podstate číta sama. Pocit, že vás niekto doslova prenasleduje je hrozný a keď už sa s tým konečne rozhodnete niečo spraviť, polícia vám nepomôže. Pocit bezpečia cítila Clarissa len v priestoroch súdu, kde nakoniec bola svedkom ďalšej nespravodlivosti. Sledovať psychiku a správanie hlavnej postavy je výborné a človek si častokrát pomyslí, čo by on v danej situácií urobil. Vyvrcholenie celého príbehu bolo neočakávané, podľa môjho názoru mohla autorka knihu ukončiť inak, no čitateľ určite taký koniec neočakával takže určite vyvrcholenie bolo super. Celkový dojem bol však z knihy pozitívny, príbeh bol pútavý, taktiež tam boli rôzne zvraty a určite drží kniha čitateľa celý čas v napätí. Dala by som ju prečítať každej žene, aby aspoň okrajovo vedeli, čoho sa vyvarovať.

Kniha o tebe - kniha o posadnutosti (Alca, 6.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Brilantny psycho thriller, v ktorom sa prelina spominanie hlavnej hrdinky s pritomnostou v ramci toho, ako si vedie svoj dennik, aby si zapamatala vsetky fakty a suvislosti spojene s muzom, ktory ju prenasleduje a ktory je nou uplne posadnuty. Podobne napisanu knihu o prenasledovani, ktore akoby nemalo konca, som necitala. Niet jej co vytknut. Zaver je totalne necakany, vyhroteny do poslednej kvapky napatia. Odporucam kazdemu, kto ma rad thrillery a temu posadnutosti!

super (andy, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super kniha, ktorá ma vďaka písanému denníku úplne pohltila a vtiahla do deja. Skvelo opísaný príbeh, žiadne hluché miesta, psychotriller ako vyšitý. Koniec bol pre mňa prekvapivý, miestami som si už myslela, že viem, ako to dopadne a nakoniec nie, bolo to inak. Pre milovníkov thrilleru, psychothrilleru vrelo odporúčam. A po prečítaní tejto knihy, ak sa začnete obzerať za seba, asi to nebude náhoda ... :-)

Kniha o tebe. (Violet, 8.4.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha,ktora zanecha znepokojivy pocit.Dobre napisane,strieda sa rozpravanie v tretej osobe a prvej,kedze hlavna postava si pise dennik.Dej vtiahne a je napinavy az do konca,kategoria psychotriler je vystihujuca. Clarissa,hl.postava je opisana velmi presvedcivo a s jej konanim a pocitom bezmocnosti sa da velmi rychlo stotoznit.
Všetky komentáre (6)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Hlavne sa nešmyknúť, nešmyknúť, nešmyknúť.
Vtedy ma chytíš za ruku. Cítim to skôr, než vidím, stále sa totiž odmietam na teba pozrieť, a chcem pokračovať k východu.
„Snažil som, Clarissa, ale nedáš si povedať.“
Skúsim sa ti vytrhnúť, no tentoraz ma držíš pevne. Vtom si všimnem, že máš kožené rukavice.
„Takže teraz to urobíme po mojom.“
Nespomínam si, žeby som ťa niekedy videla v rukaviciach. Stiahne mi žalúdok. Rýchlo sa obzerám naokolo, no v parku niet ani nohy. Prikazujem ti, aby si ma pustil, nemáš právo ma držať, okamžite ma pusti, čokoľvek však poviem, výsledok je ten istý.
„Prosím, poď so mnou, Clarissa. Porozprávame sa. Máme si čo povedať.“
Prinútil si ma spraviť niekoľko metrov opačným smerom.
„Ako sa majú rodičia?“
Vyjadruješ sa, ako keby sme si vyšli na prechádzku a trkotali ako dvaja starí známi, ako keby si ma nemusel ťahať, akoby sa celá táto situácia mohla zmeniť na normálnu tým, že začneme rozprávať o normálnych veciach. Keby to nebolo desivé, bolo by to smiešne.
„Netušil som, že majú výhľad na more.“
Vtedy mi to dôjde. Vtedy pochopím, odkiaľ to všetko vieš.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x