bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Případy inspektora Gamache 1: Zátiší

Vydavateľ: Knižní klub (EUROMEDIA GROUP, a.s.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Případy inspektora Gamache 1: Zátiší

Vražda a útulný kanadský venkov, kde se lidé doma ani nezamykají, to nejde příliš dohromady. Tím spíš, že se obětí stala vážená stará dáma a k násilné smrti došlo v lese, navíc překvapivým způsobem. Armand Gamache, vrchní inspektor quebecké Sureté, který je k případu přivolán, však moc dobře ví, že i ta nejidyličtější místa na zemi mívají svá nebezpečná tajemství. „Na vraždě je zvláštní, že bývá spáchaná často desítky let předtím, než k ní skutečně dojde,“ říká gurmán Gamache a čtenáře čeká vskutku vybraná literární hostina. V pravém i přeneseném slova smyslu.
„Hvězdný debut“ – tak označili v Kirkus Reviews tuto detektivku, úvodní z dnes již devítidílné série vycházející ve 20 zemích, mnohonásobně oceněné (Agatha Award, Edgar Award, Barry Award, Anthony Award) a pravidelně zařazované mezi top tituly roku (New York Times, Publishers Weekly, People Magazine, Amazon). A časopis Booklist dodává: „Knižní klenot…“

Detaily o knihe

Názov: Případy inspektora Gamache 1: Zátiší

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

skvelá, ako od Christieovej! (Veronika M., 10.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Idylická dedinka vo francúzskej časti Kanady Three Pines (pozn.prekladateľa Tri borovice) vám konečne pripomenie detektívky Agathy Christieovej. Bez zbytočných príkras vrážd, z ktorých sa nám, dámam, niekedy vážne dvíha žalúdok vás Louise Pennyová vtrhne do gurmánskej detektívky, ktorá bude zaručene stáť za to! Nový rok som začala veľmi netradične detektívkou. Ale takou, po ktorej budete určite chcieť siahnuť. Skepticky sa pozerajúc na túto knižku – dostala ocenenie Agatha Award /dokonca dvakrát!!!/ - som sa pustila do čítania. Našla som v nej dedinku, v ktorej by som raz chcela žiť, susedov, ku ktorým by som chodila na café au lait a prírodu, ktorá by vyrážala dych. No nielen to! Dej je vykreslený báječne napínavo – vraha som neodhalila do poslednej chvíle, napätie gradovalo a ja som zjedla takmer tácku škoricových rožkov....Jednoducho odporúčam  čoskoro sa môžete tešiť aj na pokračovanie tejto série s celkom príznačným názvom v tomto období – Vražedný chlad. Miesto: jednoznačne doma pekne pod teplou dekou Potrebujete: rozbehnuté mozgové závity (nenecháte predsa komisára vyšetrovať samého!), vianočné pečivo, kanvicu čaju (nebude sa vám chcieť vstať a navariť ďalší, verte mi)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x