bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Krv prvorodených ( Barbarič a Stein 2)

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Séria:Barbarič a Stein (2.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:260
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:46

Lepšia cena: 12,56 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,86 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,95 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,49 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Krv prvorodených ( Barbarič a Stein 2)

Po obrovskom úspechu knihy Mŕtvy na Pekelnom vrchu prichádza druhý prípad kapitána Steina a notára Barbariča zo série historických detektívok. A opäť má najlepšie predpoklady stať sa slovenským bestsellerom roka. Napätie, skutočné historické udalosti, reálny historický priestor a pútavý príbeh napísaný moderným štýlom, to je to, na čom Červenák stavia neuveriteľne uveriteľné. Vďaka jeho rozprávačskému majstrovstvu hneď po prvých riadkoch pocítite, aká je Praha za vlády šialeného cisára Rudolfa II. nebezpečné miesto. Zločin sa rozmáha ako nikdy predtým, ulice ovládajú bandy cudzích hrdlorezov, náboženské konflikty sa stupňujú, z politiky sa stala neprehľadná spleť intríg každého proti každému. Mestom sa však šíri ešte jedna nová hrôza: tajomný únosca vraždí prvorodené deti významných hodnostárov. Mystické znaky na telách obetí vedú Steina a Barbariča k okultistom v židovskej štvrti. Zdá sa však, že pozadie rituálnych vrážd je omnoho zložitejšie. Pôjde naozaj o rozsiahle sprisahanie, ktoré siaha až k členom panovníckeho dvora?

Detaily o knihe

Názov: Krv prvorodených ( Barbarič a Stein 2)

Objednávací kód NA336526

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Výborná kniha (Stano R., 18.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krv prvorodených je pokračovanie výborného historicko-detektívneho románu Mŕtvy na Pekelnom vrchu s hlavnými hrdinami kapitánom Steinom a notárom Barbaričom. Príbeh sa zo Štiavnice, kde sa odohrával predošlí román, presúva do historickej Prahy. Stein a Barbarič sem, samozrejme, putujú vyriešiť podivné vraždy prvorodených detí významných hodnostárov, ktoré mali na tele mystické znaky. Záhada je naservírovaná, začína sa zábava. Červenák preukazuje svoje rozprávačské schopnosti a zmysel pre detail pri vykresľovaní dobovej Prahy za vlády cisára Rudolfa II. Príbeh sa čím ďalej tým viac zamotáva, je pútavý a dynamický. Stein a Barbarič nachádzajú neustále nové stopy, ktoré ich vedú do nebezpečných zákutí mesta. Nechýba napätie, akcia, dohady a... prekvapivý dramatický koniec. Aspoň ja som na vinníka riešeného prípadu neprišiel až do konca. Kým pri románe Mŕtvy na Pekelnom vrchu ma trochu sklamal samotný záver diela, tu bolo všetko dokonalé. Kniha nemala hluché miesto, nechýbala kvalitná záplatka, zauzlenie a vyvrcholenie. Román Krv prvorodených mi sadol ako... no veď viete, čo sa hovorí.

Skvelá (JanaP, 21.7.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priznám sa, už dávno som si chcela prečítať niečo od Juraja Červenáka, pretože ho považujem za autora, ktorý konečne priniesol na trh nefalšovaný punc slovenského historického románu. Už svojou trilógiou o kapitánovi Báthorym rozvíril vody pôvodnej tvorby, hoci jeho tvorba je značne rozsiahla a špecializuje sa viac na mytologické fantasy. Najnovší román Krv prvorodených, ktorého samotný názov provokuje, vytŕča z radu a navodzuje dobovú atmosféru, je čistokrvná historická detektívka, voľne nadväzujúca na prvú časť Mŕtvy na pekelnom vrchu. Kto však prvú časť nečítal, o nič nepríde, príbeh je samostatný a čitateľ bez problémov vhupne do deja. Ako napovedá anotácia, v rudolfínskej Prahe ktosi vraždí prvorodených potomkov významných hodnostárov, mestom sa šíri strach a panika. Stopy ukazujú do najvyšších kruhov spoločnosti a dôvody sú neznáme. Do mesta je povolaný kapitán Stein a notár Barbarič, ktorí sa preslávili vyriešením záhady na Pekelnom vrchu, aby odhalili sprisahanie a našli vraha. Už prvé stránky vás vtiahnu do deja tak, že túto knihu neodložíte. Cítite chlad dažďa, počujete ruch, cítite smrad a vône stredovekého mesta. Juraj Červenák používa originálny jazyk, množstvo archaizmov, dobových opisov, živej hovorovej reči, ktoré tento historický román doslova menia na niečo zvláštne, jedinečné, ako by ste sa a zničoho nič ocitli v stredovekom meste. Autor vie vystupňovať napätie, používa logiku v pátraní, ktorá korešponduje so vtedajšími možnosťami, pridržiava sa faktov i historických reálií, ktoré z tohto diela robia uveriteľný, originálny, skvelý detektívny román. Hlavné postavy sú vytvorené a opísané so všetkými slabosťami i kladmi, minulosťou i prítomnosťou, sú ľudské a sympatické, nepochybne odzrkadľujú pach človečenstva. Rovnako tak dobre je vyskladaný aj dej doplnený o skutočné historické osobnosti stredovekej Prahy, ktorý vás dostane. Skrátka, kto má rád historické romány a nepohrdne dobrou detektívkou, si v tejto knihe príde na svoje. Romantiku v nej však nehľadajte a ani ju tam netreba. Sú romány, ktoré sú skvelé také aké sú a Krv prvorodených je v skutku prvotriedna historická lahôdka.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x