bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Na vine sú hviezdy, 2. vydanie

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Na vine sú hviezdy, 2. vydanie

Odkedy Hazel v trinástich rokoch diagnostikovali rakovinu štítnej žľazy v štvrtom štádiu, pripravovala sa na vlastnú smrť. Potom sa stal medicínsky zázrak a metastázy v pľúcach sa jej zmenšili. Odvtedy nechodí do školy, nemá priateľov a nevie, ako vyzerá normálny život. Je hadičkami pripútaná ku kyslíkovej fľaši a užíva silné lieky, aby sa nádory nerozširovali. Na nenávidenom stretnutí podpornej skupiny pre pacientov s rakovinou však spozná Augusta Watersa. Mladík má štýl, chorobu na ústupe a oči len pre ňu. S ním začne objavovať dosiaľ nepoznaný svet lásky na pomedzí života a smrti.
Dojímavý príbeh ocenil časopis Time ako najlepšiu knihu roka 2012 a po celosvetovom úspechu sa stal predlohou rovnomenného filmu.

Z anglického originálu The Fault in Our Stars (Dutton Children’s Book, a division of Penguin Young Readers Group, Penguin Group, USA) preložil Milan Kopecký.

Verše preložili Ľubomír Feldek a Jana Kantorová-Báliková.

Dostupné verzie titulu

Na vine sú hviezdy, 2. vydanie Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Na vine sú hviezdy, 2. vydanie

Originálny názov: The Fault In Our Stars

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Hviezdy to chceli aby som si knihu prečítal a bola dokonalá. (Ondrej, 28.4.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Asi takúto knihu veľa mužov nečíta no ja nie som každý, veru až ma mrzí keď si spomeniem akou náhodou som sa ku knihe dostal. V televízii som zahliadol reklamu a pozrel si film a po skončení filmu, prvú vec čo som spravil bolo googlenie a zistil som som že je film inšpirovaný knihou. Vzápätí som si ju objednal a asi za 4 dni mi prišla, tie štyri dni boli asi najdlhšie v mojom živote, mal som milión otázok pretože filmy niesu vždy presné ale dosť už o filme. Knihu som prečítal za deň, zhltol som ju na jeden dúšok, poznáte ten pocit keď ste už unavený ale aj tak musíte pokračovať v čítaní? Bola napísaná pekne a pútavo a hlavný hrdinovia sú úžasný. Boli okamihy kedy sa neubránite slzám a veru keď Hazel Grace dostala svoju pohrebnú reč od Augusta mal som problém vidieť na stránky, bolo to smutné ale niekde vo vnútri cítite že príbeh nekončí bez odpovedí ako u Anny s Kráľovskej trýzne. Ale dôležité je že kniha nieje len o slzách nasmejete sa pri nej nemôžem nespomenúť ako predávali hojdačku. Čo dodať? Knihu som prečítal už 2 krát a neľutujem ani okamihu ktorý som jej venoval. Túto knihu by si mal prečítať každý, myslím že nám môže otvoriť oči. Nemali by sme čakať až kým začneme umierať a potom narýchlo sa snažili prežiť život tak ako sme o tom celý život snívali...

Hviezdy nikdy nie su na vine :o) (Alena Kavicka, 3.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
John Green- Na vine sú hviezdy. Konecne sa mi uvolnil vikend, kedy som slnecnu terasu vyuzila na citanie a to doslovne. Knizku som priam zhltla. Priamo som nepresla popisanymi diagnozami, ale mam za sebou velmi tazky rok. A prave v tejto knizke som sa s vela myslienkami doslova ztotoznila a niektore veci inak zacala vnimat. Obdivujem spisovatela-muza-, ktory pise cely pribeh v mene dievcata. Krasny pribeh, s realnym ponimanim. V jednu chvilu usmev na tvari a v zapati slzy kotulajuce sa na strany knizky. Osud je nelahky nie len v podobe rakoviny, ale je uzasne, ako prave tato kniha poukazuje, aby sme sa tesili z kazdej malickosti a nie malichernosti. Knizku odkladam medzi moje NAj NAJ a urcite sa k nej niekolkokrat vratim s radostou a budem ju odporucat svojim citatelskym maniackam :o)

Taky o živote.... (Anet, 3.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dlho som váhala, či si túto knihu prečítať...Veľa som o nej počula a nevedela som zaujať stanovisko. Potom som ju dostala ako darcek od kamaráta.Tak som sa do nej pustila.A keďže som romantický rojko, hneď som vedela, že bude krásna. Pri opisoch pocitov som sa vrátila do obdobia, keď som bola zaľúbená. Tie opisy sú úžasné.Až na tú hrozne strašidelnú chorobu, ktorá všetko ničí. Všetko. Okrem lásky. Ani tu sa jej to našťastie nepodarilo, aj keď... Plakala som strašne a priznávam že sem tam mam slzy v očiach aj teraz, keď si na pár vecí z knihy spomeniem. Každý, kto vie úprimne ľúbiť a vie, čo je to bolesť, mal by si knihu prečítať...nádherná oslava života a lásky bez ohľadu na všetko je skrytá v tomto krehkom príbehu.

Smutná (Lenka Dzuríková, 3.6.2016) Odpovedať

priemerná kniha
Knihu som čítala na odporúčanie jednej teenegerky, ktorá bola ňou nesmierne uchvátená. No mne - ako matke - sa čítala dosť ťažko, nakoľko som strasti vážne chorého dieťaťa priveľmi prežívala a knihu párkrát odložila. Autor však do nej vložil kopec hlbavých myšlienok, prislúchajúcich sedemnásťročnému chlapcovi, nad ktorými sa čitateľ určite pozastaví, odhliadnuc od faktu, že ich netypicky "vysloví" mladý chalan, čo mne teda nesedelo. Opísaný výlet v Amsterdame dokonale korešponduje so skutočnosťou - veľké plus. A hoci nepatrí medzi moje knihy, po ktorých ešte raz siahnem, určite stojí za to si ju prečítať - má niečo do seba. :)

Kniha, ktorá dokáže zmeniť pohľad na svet (Miroslava Hodásová, 11.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po viacerých odporúčaniach od spolužiakov som sa rozhodla knihu prečítať. A neoľutovala som! Príbeh hlavnej hrdinky Hazel vás chytí za srdce, veľakrát sa spolu s ňou zasmejete, podniknete dychberúcu cestu do Amsterdamu (po prečítaní knihy som mala to šťastie sa tam dostať a musím povedať, že autor vystihol atmosféru mesta) a prežijete s ňou všetky radosti i problémy, ktoré život prináša. Napriek tomu, že Hazel trpí rakovinou, život si mieni vychutnať naplno do posledného okamihu. Je to príbeh obdivuhodnej odvahy a chuti do života, bojujúcej proti smútku, ktorý sa do sveta ľudí vkráda ako tieň aj v podobe rakoviny. Prečo teda existujú aj takéto smutné príbehy? Príbehy na zamyslenie. Možno nás naučia vážiť si každý deň, žiť život naplno a hodnotnejšie. Robia z nás častokrát lepších ľudí.

Na vine sú hviezdy (Ivana Hudáková, 7.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Stalo sa Vám už niekedy, že začnete čítať knihu a tak Vás pohltí, že nejete, nespíte, nevnímate čas ani okolie? Určite áno pri výnimočných knihách a verte mi Na vine sú hviezdy rozhodne výnimočnou je. Keď som ju prvý krát videla v kníhkupectve a prečítala si anotáciu nemala som v pláne kúpiť si ju a prečítať. Už ani neviem prečo. Neskôr o nej každý hovoril ako o úžasnej knihe, tak mi to nedalo a objednala som si ju. Nemohla som spraviť nič lepšie. Zamilovala som si ju tak, ako keď človek zaspáva, pomaly, pomaličky a potom zrazu úplne :) Bola krásna, plná citu, lásky, priateľstva, ale aj veľkej bolesti, bolesti ľudí bojujúcich s rakovinou. Musí to byť pre nich strašné utrpenie, ktoré si zdravý človek nevie ani len predstaviť. Táto kniha mi priblížila ich svet, otvorila mi oči a dotkla sa mojej duše. Veľmi týchto ľudí obdivujem, ich silu a odhodlanie napriek bolesti každý deň vstať a žiť. Vďaka tejto knihe som si začala o niečo viac vážiť život, zdravie, rodinu a priateľov. Pretože na dobrého priateľa ťažko natrafiť a ešte ťažšie zabudnúť :)Takže rozhodne si ju prečítajte, obohatí Vás. P. S. odporúčam mať pri čítaní poruke vreckovky. Je veľmi dojímavá a stojí za to. Neviem čo viac dodať, úplne ju zbožňujem a určite si ju ešte prečítam :) a naviac tá obálka druhého vydania je proste krásna určite si ju musíte prečítať :)

úžasné :) (Lucia Herceková, 6.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to úžasná kniha, nádherný a dojímavý príbeh. Naozaj stojí za to prečítať si ju! V mojom prípade to veľa času nezabralo.... :D. Vrelo odporúčam :)

Na vine sú hviezdy je proste naj. kniha navždy! :3 <3 (Lilly Lolka Frajtová, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Chcela by som ju v hre kniha za komentár vyhrať preto ,lebo je to úplne úžastna kniha ,ktorá mi pripomenula čo je v živote dôležité a aj to že sa treba radovať aj z maličkostí.A aj preto aby som si ju mohla znova hocikedy prečítať ,keď si už budem myslieť že sa mi nedarí a že mám ťažkosti, jednoducho si opäť prečítam túto moju ,momentálne, obľúbenú knihu :3 . Rozhodne by som ju ,a aj ju odporúčam prečítať každému ,kto rád číta knihy. Už len pretože pri tejto knihe sa nikdy nebudú nudiť . A zatiaľ je to jediná romantická kniha pri ktorej som plakala :3 :)

the fault in our stars. (Zuzana Vengrínová, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na vine sú hviezdy je kniha, ktorá ma po dlhom čase prinútila začať opäť čítať z vlastnej vôle. (všetci poznáme povinné čítanie so školy ktoré do kategórie vlastná vôľa určite nepatrí). Skrátka, keď som počula recenzie od kamarátov a čítala samé dobré komentáre ku knihe a krásne citáty vybrané z originálu,rozhodla som sa, že zainvestujem a prečítam si ju!:) Ako prvú som získala slovenskú verziu, teda, naozaj bola dobrá!:) Až tak dobrá, že ako milovníčka anglického jazyka, a krásnych citátov, sa mi na poličke objavila skutočne kniha The fault in our stars. Tiež som ju prečítala:). Samozrejme, viem že je to to isté, ale predsa len, je aj nie je. Onedlho prišiel film do kín, áno, aj na tom som už bola. Poplakala som si aj pri ňom, ale treba povedať, že kniha síce trvá oveľa dlhšie, ale vždy by to mala byť prvá voľba. Pri knihe si totiž zároveň s čítaním, vytváram v hlave vlastný film. A tento príbeh, možno nekončí "haapyendom" ako sme na zvyknutí, ale možno aj tým by nás mala o to viac k sebe pripútať. Je to príbeh z reálneho života, kde hlavní hrdinovia neriešia fiktívne problémy, ale tie skutočné, životné, ktoré môžu stretnúť každého z nás. Čo viac k tomu povedať? John Green sa odvtedy ako mi padla do rúk táto kniha jedným z obľúbených zahraničných autorov. Už som od neho prečítala kadečo,teda okrem hviezd aj Alijašku, či Papierové mestá. Skutočne ma donútil čítať! Čo je myslím to hlavné, o čo pri knihách ide. Ak už vás nebaví čítať, pretože neviete nájsť tú vhodnú literatúru, pretože viete dopredu ako príbeh skončí, alebo aký problém budú postavy riešiť, siahnite po tomto autorovi, napríklad aj po knihe Na vine sú hviezdy. Je to jedna z mála kvalitných kníh s pointou, originalitou a nápadom. Odporúčam, pretože niet nad literatúru, ktorú čítate dobrovoľne, so zvedavosťou a pri ktorej vám ubehne čas tak rýchlo, ako mne pri tejto knihe.

Na vine sú hviezdy :) (Klaudia Petríková, 4.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Úžasná kniha,je to príjemné čítanie. Nájdu sa v nej aj vtipné pasáže. Téma knihy je krásna a dokonca som si pri nej aj poplakala čo myslím ,že tomu asi nikto neodolá kto to číta.

Sklamanie (Miroslava, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je momentálne svetový fenomén a túto svoju pozíciu si drží už druhý rok. Po nekonečnom objavovaní sa na internete som sa odvážila prečítať si ju. Sympatické postavy, sofistikovaná romantická zápletka. Všetkých to dojíma, bla bla bla. Keď si to však prečíta osoba, ktorá si túto chorobu v rodine zažila, je je z knihy zle. Ako napríklad ja. Neznášam podobné tituly, kde hlavné postavy, tínedžeri, majú túto zákernú chorobu a ako jediní z okolia sú s tým zmierení, robia si z toho srandu a "tešia" sa na smrť. Je to nerealistické. Moja mamina boj s chorobou prehrala, videla som v priamom prenose každý deň ju aj iných i mladších pacientov, a verte mi, nikto nejasal a nesprával sa tak flegmaticky. Knihu odporúčam deťom mladým, ktorí o svete nič nevedia, nech o ňom vďaka titulu nevedia nič ani naďalej, nech si zachovajú ružové okuliare. Tí, ktorí sa s rakovinou stretli v rodine, nech radšej knihu odložia, lebo budú plakať od hnevu, nie smútku.

Nádherná kniha (Kristína Veselská, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma zaujala už od začiatku. Nebola som si úplne 100% istá, či si ju mám kúpiť. Bála som sa jej, aj keď o nej všetci hovorili iba v dobrom. Nakoniec som sa jedného dňa odhodlala a knihu som si zakúpila. V danom kníhkupectve bola zrovna akcia, že pri kúpe knihy som nejakým zázrakom vyhrala aj lístok na predpremiéru filmu, čo ma veľmi potešilo. Preto som knihu hneď cestou domov začala čítať. Označenia najvtipnejšia smutná lovestory túto knihu vystihuje skutočne presne! Pretože príbeh je písaný takým skvelým štýlom, a hoci mi niektoré myšlienky hlavnej hrdinky nedávali celkom zmysel, knihu som si zamilovala! Jedna z mála kníh, ktoré ma dokázali rozplakať aj rozosmiať zároveň!

TFIOS (Zuzana Pažítková, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ešte teraz si pamätám ten prvý ošiaľ, keď táto kniha vyšla. Zrazu ju každý mal a každý miloval. Priznávam, že nemám rada, keď je okolo niečoho tak veľký bum, pretože ma to od danej veci častokrát skôr odrádza. No to, že som si nakoniec túto knihu prečítala nikdy neoľutujem. John Green je jednoducho spisovateľ s veľkým S. Napísal tak úžasnú knihu, od ktorej sa už po prvých stránkach nedá odtrhnúť zrak. Za seba môžem povedať, že to pre mňa bola tá najemotívnejšia kniha, akú som doteraz prečítala. Kniha so všetkými možnými pocitmi, o láske dvoch ľuďoch, ktorí sa našli v tú správnu chvíľu. Napriek tomu, že je to dosť smutná kniha, je v nej cítiť, že tí ľudia v nej skutočne žijú a nie len prežívajú svoj život a potkýňajú sa oň. Páčilo sa mi, že autor neprikrášľoval veci, ale jednoducho ich napísal tak, ako cítil a tak ako to v skutočnosti aj bolo. John Green je jednoducho človek, ktorý vás prinúti premýšľať o svojom živote, o tom, či by ste aj vy zvládali život tak ako Hazel a Gus, pretože aj keď treba kráčať za svojimi snami, život nie je továreň na splnené želania. Na vine sú hviezdy je jednoznačne kniha, do ktorej sa zaľúbite tak, ako keď človek zaspáva. Pomaly, pomaličky a potom zrazu úplne.

Láska si nevyberá, tak ako choroba ... (Ivana Goliašová, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím povedať, že na túto knihu som sa veľmi tešila. Po kúpe som ju čítala už cestou domov, vyzerala som síce ako blázon s rukou v knihe na ulici, ale mne to vôbec nevadilo. Kniha je písaná úplne jasne a ľahko. Dej, dej je úžasný, smutný, plný emócií, bolesti, ľudskej beznádeje a života s chorobou. Kto to nezažil, nezažil ťažkú chorobu, nikdy nepochopí aké to je naozaj. Pochopiť, ako asi prežíva deň čo deň človek s ťažkou chorobou svoj osud, je veľmi ťažké, ale nie nemožné. Hazel je silná baba, silnejšia ako si ona sama o sebe myslí. Žije s obrovským bremenom menom rakovina. Nezažíva život, ako bežní tínedžer, ale váži si každý deň, ktorý prežije. Sila, akou bojuje je obdivuhodná, ale aj napriek jej chorobe si ju našla láska. Láske sa medze nekladú a nevyberá si, či je človek chorý, zdravý, bohatý alebo chudobný. Proste príde a udrie svojou silou, presne tak, ako si nevyberá choroba. Poviem pravdu, že vôbec som nečakala záver, aký v tej knihe príde. Vtedy som slzy už neudržala, pretože aj keď je smrť súčasťou života, nie sme na ňu nikdy pripravený. Nikdy, aj keď človek vie, že čoskoro príde, stále bolestivo zasiahne. Pre mňa je to najlepšia kniha, ktorú som v poslednej dobe čítala. Absolútne som sa vcítila do hlavných postáv a prežívala to s nimi. Kto chce čítať knihu plnú citov, lásky, choroby a silných pút nech si ju prečíta. Je skvelá!

Dá-sa! (Veronika Maráčková, 4.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Milé čítanie pre zbláznených adolescentov, presne pre nich je ušitý aj štýl písania, výber slovnej zásoby (miestami ozdobenej honosnejším slovom). Dojemné, citlivejší si poplačú, oceňujem, že neskončí happy endom. Pre náročnejších a zrelších čitateľov (prípadne študentov, ktorých už nebaví odborná literatúra) taký malý únik od reality. Má relatívne veľké písmenká a málo strán, tak akurát na jeden večer :)

Niečo úžasné (Monika Janovičová, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na túto knihu som počula veľa negatívnych recenzii a tak.som si nebola istá či sa do nej mám vôbec pustiť. Napokon som si ju prečítala a vôbec neľutujem. Nieje to najlepšia kniha ktorú som čítala ale rozhodne stojí za. Príbeh sám o sebe nieje až taký famózny, ale tie myšlienky autora to je niečo úžasné. To ako vymyslel hlavné postavy, ich povhu, štýl akým písal ten príbeh, je to proste také výnimočné a jedinečné. Najviac sa mi páčilo to ako to všetko vlastne sformuloval do metafor takže pointa príbehu vlastne ani nie je taká očividna a preto sa táto kniha mnohým nepáči lebo ju ani celkom nepochopili. Určite ju odporúčam všetkým ktorý sú ochotný a dokážu čítať medzi riadkami

Na vine boli hviezdy (Barbora, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prečo je život taký nespravodlivý? Prečo niekomu nie je dopriate prežiť na tejto zemi krásny, dlhý život?? Prečo musia existovať smrteľné choroby? A prečo práve táto kniha musela raz skončiť? Myslím, že ľudia s nevyliečiteľnou chorobou si mnohokrát pokladajú otázky, na ktoré neexistuje odpoveď. Vôbec ma neprekvapuje, že táto kniha zožala taký úspech a že má mnoho komentárov, pretože si to zaslúži. Ako je možné, že jedna kniha dokáže tak strhnúť človeka a možno aj zmeniť pohľad na svet? Táto to určite dokázala a opäť sa mi potvrdilo, že knihy sa oplatí čítať a že to nie je strata času. Naopak, človeka to obohatí. Pretože v tejto knihe je toľko pravdy, lásky, radosti zo života, ako som už dávno v žiadnej knihe nevidela. Síce je to smutná kniha, je plná optimizmu a viery a to sa počíta. Preto ju všetkým odporúčam, aby pochopili...že život je krásny... "Bez bolesti by človek nespoznal radosť..."

Perfektné. (Zuzana Ľudviková, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na vine sú hviezdy je neskutočne emotívna kniha plná skvelých myšlienok o živote, ktorý hovorí, že svet nie je továreň na priania a nikto nemá vystlané na ružiach. A čo by sa ešte patrilo spomenúť, že keď si budete kupovať knihu, zájdite aj do drogérie či do potravín, aby ste si kúpili vreckovky, pretože tie budú pri čítaní nevyhnutné. Na vine sú hviezdy bola prvá kniha, ktorá ma prinútila vyroniť slzy a rozplakala ma. A takto tu, milí čitatelia, ja a ďalšie tisícky ľudí, plačeme nad vymyslenými literárnymi postavami. A toto dokázal John Green.

The Fault in Our Stars (Zuzana Nikorovičová, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
K tejto knihe som sa dostala prostredníctvom Tumblru, ľudia na stránke boli neskutočne nadšení, že sa ide natáčať film a všade som sa stretávala s citátmi z knihy. Tak som si povedala, že si ju stiahnem a prečítam. Čítala som ju po anglicky a nemohla som uveriť, že som o tomto autorovi nikdy doteraz nepočula. Zhltla som ju za dva dni popri škole a čítala som ju všade - cez hodiny, cez prestávky, neskoro som kvôli nej chodila spať. Plakala som, keď skončila. Autor brilantne dokázal zachytiť pocity mladých tínedžerov a naozaj by som si želala, aby existovala taká malá záchrana na rakovinu, ako popísal autor. Knihu odporúčam každému. Sama nikdy nečítam vyslovene romantické príbehy a ženské romány, ale toto ma hneď chytilo za srdce :)

úžas!! (Štefánia, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma zaujala hneď na začiatku, lenže keď som ju začala čítať, bolo to dačo úžasné. Knihu som nevedela zatvoriť, aj keď som ju nechcela prečítať jedným ťahom... Pri tejto knihe som plakala ale aj smiala. Je to pekný príbeh. Pri čítaní sa mi zdalo, akoby autor sám prežíval príbeh ktorý napísal.

Život nie je továreň na splnené priania (Dominika, 31.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z tých kníh, v ktorej najviac oceňujete sarkastický humor. Všetky tie slzy a úsmevy, ktoré čítanie sprevádzajú, sú len príjemný bonus. Tí, ktorí čakáte 240 strán romantiky, nečakajte.

„Na vine sú hviezdy, 2.vydanie“ NÁDHERNÁ myšlienka (Jarka, 31.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
2. vydanie svedčí o tom, aký je o knihu veľký záujem... táto kniha je výnimočná. Je smutná a vtipná zároveň. Ako povedal vo svojej knihe John Green - “Bez bolesti by sme nevedeli, čo je to radosť. Pretože bolesť si treba vytrpieť.” Nepoznám žiadnu inú knihu, ktorá sa ma tak veľmi emotívne dotkla a donútila ma zamyslieť sa nad životom. John Green napísal super pútavý a originálny príbeh. Myslím si ,že každá knižka by vo vás mala zanechať nejaké pocity, emócie a táto knižka to dokáže vryť do vás ako myšlienka a vy stále na ňu myslíte. Vážte si život a chvíle s najbližšími najviac ako len viete. Som rada, že som si túto knihu prečítala. Keďže má táto kniha už aj filmovú podobu zas raz sa chystám do kina..aj keď kniha je kniha. ;) Odporúčam každému! Kniha má síce málo strán, no nič jej nechýba, nie je to len príbeh o chorých ľuďoch ale je to príbeh o láske a vážení si času stráveného s tými, ktorých máme radi. Neskutočne sa teším na film a myslím, že nesklame ako všetky ostatné filmy natočené podľa kníh. Oplatí sa Vám kúpiť túto knihu, lebo zmení váš pohľad na život a dojme k slzám. Ak ste sa k nej nedostali, tak to treba čím skôr napraviť. Dojímavý príbeh mladých ľudí, ktorý pobaví, rozplače a prinúti zamyslieť sa. Takže ak ste to ešte nečítali, NA ČO EŠTE ČAKÁTE?!

krásny,dojímavý príbeh :) (Kristína Vicenová, 20.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako nadšený knihomoľ prečítam desiatky kníh, no v poslednej dobe, keď sa ma niekto spýta, o čom boli, väčšinou si nespomeniem. A potom príde kniha ako je táto a človek zabudne aj dýchať. Viem, že by to o tom nemalo byť len kvôli príbehu, ale človek je nútený premýšľať na vecami, nad životom, nad smrťou. A za to tejto knižke ďakujem, nechala vo mne veľmi silný dojem.

Úžasná kniha :) (AB, 20.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak až takúto silu som od tejto knihy nečakala. Krásny dojemný príbeh, ktorý mi naozaj vlial slzy do očí. Občas aj slzy šťastia, keďže autor použil i kúsok humoru :) Prečítala som ju naozaj rýchlo, lebo kniha je zaujímavo napísaná. Príbehov ako je tento je možno mnoho, ale predsa len je každý niečím iným výnimočný. Naozaj sa mi to páčilo :) Odporúčam všetkým romantikom a citlivým ľuďom :)

Nemám slov :) (Nina Vaneková, 10.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nedá sa vyjadriť slovami ako veľmi som unesená touto knihou.:) Niet divu, že je to bestseller. Keď ju raz začnete čítať, neviete sa odtrhnúť. Jedna z mála knižiek, ktoré vo mne vyvolali krásne pocity, John opäť predviedol svoj jedinečný talent :)

Krá-sa! (Nikola Dudová, 9.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na to že moc romatické knihy neobľubujem, ma táto nadchla. Krásna myšlienka, dojemný príbeh, vtipné poznámky:) Podľa mňňa, na túto knihu není nikto dosť silný - ak si nevyplačete Niagárske vodopády, nečítali ste to podrobne so všetkými krásnymi detailami!:) Vrelo odporúčam na jednodňové čítanie:D aspoň v mojom prípade:)
Všetky komentáre (26)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

... a ja som sa doňho zaľúbila tak, ako keď človek zaspáva. Pomaly, pomaličky a potom zrazu úplne.

Keď vás prijmú na pohotovosť, najprv vás požiadajú, aby ste ohodnotili svoju bolesť na stupnici od jeden do desať a na základe toho určia, ako rýchlo a aké lieky vám majú podať. Pýtali sa ma to už asi stokrát, pamätám si, že kedysi dávno, na začiatku choroby, keď som nemohla dýchať, pľúca som mala v jednom ohni a len som čakala, kedy si plamene prehryzú cestu z môjho hrudného koša na vzduch, ma rodičia odviezli na pohotovosť. Sestra sa ma spýtala, ako ma to bolí, no ja som nevládala rozprávať, tak som jej ukázala deväť prstov.
Neskôr, keď lieky zabrali a sestra mi prišla odmerať krvný tlak, pohladkala ma po ruke a povedala: „Si veľmi statočné dievča, ukázala si o jeden prst menej, než si mala.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x