bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Sempre – Navždy

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Sempre – Navždy

Sedemnásťročná Haven Antonelliová nikdy nepoznala slobodu. Odmalička vyrastala ako novodobá otrokyňa v izolácii uprostred púšte, kde spolu s matkou tvrdo pracovala a znášala neľudské zaobchádzanie. Obe sa stali obeťami obchodovania s ľuďmi organizovanom rozsiahlou mafiánskou sieťou. Jedného dňa sa tu objaví doktor Vincent DeMarco a dievča dostáva šancu: opustí matku a odíde s ním, alebo zomrie.
Haven sa tak nedobrovoľne ocitne v severokarolínskom mestečku Durante v doktorovom dome a zoznámi sa s jeho dvomi synmi Dominickom a Carminom. Tí nikdy nepoznali núdzu a nič im nechýba – azda okrem matky, ktorá záhadne umrela. Havenin rovesník Carmine je na rozdiel od staršieho brata výbušný nezvládnuteľný mladý muž, ktorému nič nie je sväté a za nič nenesie zodpovednosť. Rodiaca sa láska k Haven to všetko zmení.
Haven a Carmine časom musia prehodnotiť všetko, čomu dovtedy verili. Čím hlbšie sa zapletajú do pavučiny lží a tajomstiev, tým viac zisťujú, že napriek zdanlivým rozdielom sú si veľmi podobní. Veľmi túžia oslobodiť sa od nebezpečného sveta, kde vládnu moc a peniaze, lenže reťaz udalostí, ktoré sa dali do pohybu ešte pred ich narodením, ohrozuje ich plány aj samotnú existenciu. V tomto svete sú zrada a vraždy všednou súčasťou života, nič tu nie je zadarmo a slovo navždy – sempre dostáva trpkú príchuť.

Z anglického originálu Sempre (Gallery Books,
A Division of Simon & Schuster, Inc., New York 2013)
preložil Michal Jedinák.

Dostupné verzie titulu

Sempre – Navždy Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Sempre – Navždy

Originálny názov: Sempre

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Pravda (Natália Ďuranová, 9.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvá kniha,ktorú som si sama kúpila. Sama som si na ňu našetrila a potvrdzujem ,že jej kúpa sa vyplatila. Knihy s témou mafie, niesu práve môj šálok kávy. Lenže ,keď som si ju kúpila ani som nevedela aký to je žáner. Proste som sa riadila zrakom ako straka. A vyplatilo sa. kniha je pútavá ,hneď od začiatku až po koniec. Vždy sa niečo deje. Dej vie osloviť hlavne romantické duše. Kedže väčšinovo ide hlavne o dve hlavné postavy. knihu som hneď po kúpení rozpožičiavala kamoškám ,takže môžem potvrdiť ,že je vynikajúca a jej kúpa sa vyplatila. :D :D

Brutálna (Mária Rerková, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si požičala len kvôli obalu, veľmi ma zaujal. Vôbec som netušila o čom bude. Nikdy ma neťahali knihy, ktoré mali mafiánsky podtón. Tak som bola trocha zarazená a povedala som si, že to ma baviť nebude. No, keď som prvýkrát sa do nej ponorila. Nedokázala som sa od nej otrhnúť. Zhltla som ju na jeden šup. Pre mňa osobne to bola jedná z najlepších kníh, ktoré som prečítala. :)

Krásne (Rebeka, 19.4.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ahoj Chcela by som sa poďakovať za knihu ktorú som u vás vyhrala . A je to Sempre - Navždy . Už na prvý pohľad ma kniha okúzlila a to nielen svojim obalom ale aj dejom . Musím sa priznať že som zdieľala pocity s hlavnou hrdinkou Haven . Jej príbeh života mi vtisol slzy do očí . Veľmi sa mi páčilo že dostala to čo si zaslúžila a to je láska a šťastie . Veľmi som jej to priala lebo si zaslúžila šťastný a bezstarostný život . Veď si už toľko zlého prežila . A naozaj si človek pri tejto knihe rozmyslí ,že si treba vážiť každú drobnosť v živote . Túto knihu odporúčam vám milí čitatelia . Naozaj je krásna a je v nej to čaro života . Ďakujem

sklamanie (Sue, 8.2.2015) Odpovedať

neoslovila ma
Keď som sa do čítania púšťala, tešila som sa na príbeh a aj na to, čo si autorka pre nás pripravila. Ako mi však stránky ubúdali nachádzala som veci, ktoré mi v knihe prekážajú. Boli to nelogické Carminove reakcie a jeho správanie. Snažila som sa ho pochopiť, áno prešiel si v živote kadečím, je tým kým je, ale často som sa pozastavila nad jeho arogantným správaním. Celkovo príbeh nebol až taký zlý, ako správanie postáv a nelogické veci, pri ktorých som krútila hlavou. Keď už som si myslela, že sa príbeh začína zlepšovať, autorka dokázala tento dobrý dojem zabiť jedinou scénou. Pre mňa je kniha sklamaním, pretože som asi priveľa očakávala. Čo sa, ale musí nechať, zatiaľ som YA knihu s takýmto námetom ešte nečítala za čo má autorka plus.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Colpo di fulmine. Blesk z jasného neba, ako tomu hovoria Taliani. Láska, ktorá zastihne človeka nepripraveného, taká mocná a prudká, že ju nemožno poprieť. Je nádherná a zároveň komplikovaná, postihnutému rozorve hrudník a vystaví jeho dušu napospas celému svetu. Obráti ho naruby a nedá sa pred ňou ujsť. Len čo vás zasiahne blesk z jasného neba, váš život sa nenávratne zmení.
Carmine v čosi také nikdy neveril. Colpo di fulmine, láska na prvý pohľad, spriaznené duše... to všetko považoval za strašné kraviny. Láska je niečo, čo si nahovárajú ľudia ovládaní sexuálnymi pudmi. Muži zaslepení libidom, neschopní používať zdravý rozum.
Aj teraz si to chcel myslieť. Bránil sa jej existencii, lenže akýsi záchvev hlboko v ňom, za hrubým oceľovým plotom potiahnutým kevlarom, s ostnatým drôtom navrchu, ktorý obklopoval jeho srdce, mu hovoril niečo iné. A keď na zemi uvidel bezvládnu Haven, už to pred sebou dlhšie nemohol tajiť. To zvláštne dievča prišlo odnikiaľ a Carmine sa bál, že odíde rovnako rýchlo, ako sa zjavilo. Zmizne z jeho života, skôr než dostane šancu spoznať ju. Pri tom pomyslení ho zabolelo v hrudi a vnútornosti mu zachvátili plamene, no dievča, ktoré to malo na svedomí, akoby o ničom nevedelo.
Inak povedané, Carmine bol úplne hotový.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x